Обозреватель

Найсвіжіші новини України та світу онлайн, гарячі теми, головні новини, cтатті та аналітика, Спорт.

Більше новин

Бригади на Сході отримали від Порошенка 1200 FPV-дронів, а військові будівельники – ще два екскаватора.

Петро Порошенко на Донеччині зустрівся з представниками бригад ДШВ, артилеристами та військовими інженерами. Щоразу під час таких поїздок команда Порошенка закриває нагальні потреби бійців.

"Цього разу наша команда приїхала на Схід до шести підрозділів: тут і 25-тка, і 46-та бригада, і хлопці з 82-ї, військові інженери з 23-го полку, а також 45-та та 148-ма артилерійські бригади", – розповідає пʼятий Президент.

Перше, що просять військові – дрони, дрони і ще раз дрони . Засобів ураження, снарядів на фронті досі не вистачає, тож ситуацію рятують маленькі летючі "камікадзе". Цього разу Порошенко привіз у бригади ЗСУ 1200 "Мольфарів" і півсотні "Мавіків".

"У часи, коли воюють здебільшого артою та безпілотниками, постійними запитами, що прилітають нам від хлопців, є саме "пташки". Сьогодні закрили потреби бригад і передали FPV-дрони "Мольфар 8" та "Мольфар 10", а також "Мавіки", які й досі залишаються незамінними для розвідки", – пояснює Порошенко.

А щоб наші хлопці уникали російських "Ланцетів", "Орланів", "Суперкамів" та FPVшок, їм також передали три сотні детекторів "Ванільний цукорок", які на різних частотах розпізнають ворожі розвідувальні та атакувальні безпілотники .

"Продовжуємо доставляти військовим дефіцитні шини на вантажівки: 24 колеса на УРАЛи, 54 — на КрАЗи, 30 — на КАМАЗи. Десантникам із 46-тої бригади на додачу до коліс передали ще й пересувний шиномонтаж", – говорить Порошенко.

Пересувний шиномонтаж на фронті – вкрай необіхідна опція, кажуть бійці.

"Шиномонтажний комплекс для того, щоб ремонтувати колеса в машинах, це дуже необхідно. Тому що осколки попадають по колесам. Колеса спускаються. Відновити на місці дуже тяжко. Треба кудись везти техніку. А так у нас буде вже свій шиномонтажний комплекс. І ми будемо самі все робити", – пояснює представник 46-ї бригади. Петро Порошенко, який ще з минулого року наголошує на необхідності терміново зводити кілька ліній фортифікацій, цього разу знову привіз на фронт будівельну техніку – два екскаватори.

"Військові інженери тепер під міцною опікою нашої команди — передали їм ще один екскаватор та 30 бензопил для будівництва ліній оборони. Ще одного велетня отримала від нас 148-ма артилерійська бригада", – пояснює пʼятий Президент.

Будівельникам також привезли детектори "Ванільний цукорок", бо окупанти атакують їх дронами просто під час роботи.82-а бригада, де воює ветеран АТО, військовий блогер Олексій Петров, отримала прально-душовий комплекс. Петро Порошенко жартує: 82-а має бути найчистішою на фронті, бо це вже 8-й комплекс, який передають бригаді. А також партію дронів і "Цукорків". Олексій Петров каже – FPV дуже гарної якості, хлопці задоволені їхніми результатами, тому просять ще.

"Військові кажуть, що попри всі складнощі, вихід лише один — боротись і перемагати. А ми продовжуємо працювати – разом до перемоги!", – резюмує Петро Порошенко.

Окрилені відвагою.  Калушанин Назар про війну, ампутацію та байдужість

Окрилені відвагою. Калушанин Назар про війну, ампутацію та байдужість

26-річний калушанин Назар відбивав атаки росіян на Київщині та Донеччині у складі 10-гірсько- штурмової бригади. Служив на посаді стрільця-зенітника. Рік тому отримав важке поранення — відірвало ногу. Далі важкі операцій, деякі навіть без наркозу....

Галичина -

Фінальний етап змагань з регбі серед школярів: як це було?.

Фінальний етап змагань з регбі серед школярів: як це було?.

Найоперативніша стрічка новин з України та світу. Стисло ЗрозумілоВчасно Підписатися на наш канал Підтримати нас: #регбі #львів #спорт

НТА -

Як тернополяни готуються до можливих блекаутів

Як тернополяни готуються до можливих блекаутів

Новини Тернополя -

«ДРОНЫ ЛЕТАЮТ, ЖУЖЖАТ!». РАШИСТ ЗНІМАЄ ПРИЛІТ БПЛА ЗСУ ПО ЗАЛІЗНИЧНІЙ СТАНЦІЇ  «НОВОРОСІЙСЬК»

«ДРОНЫ ЛЕТАЮТ, ЖУЖЖАТ!». РАШИСТ ЗНІМАЄ ПРИЛІТ БПЛА ЗСУ ПО ЗАЛІЗНИЧНІЙ СТАНЦІЇ «НОВОРОСІЙСЬК»

Цензор.НЕТ -

Невичерпне джерело. Виставка  «Великодня»

Невичерпне джерело. Виставка «Великодня»

_ Підпишіться на наш канал, щоб не пропустити головних новин Івано-Франківська та Прикарпаття: _ Сайт Івано-Франківського ОТБ "Галичина": _ Facebook: _ Twitter: _ Telegram:

Галичина -

КРІНЖовості: про російську брехню та абсурд - 18.05.24

КРІНЖовості: про російську брехню та абсурд - 18.05.24

Підписуйтесь на канал та залишайте коментарі під відео! Для нас важлива ваша думка! Наші соціальні мережі: Telegram: Facebook: Instagram: TikTok:

Телеканал TV5 2