Finance.UA

Фінансові новини в Україні на проекті Finance.ua. Новинарний агрегатор фінансів в Києві, Донецьку, Дніпропетровську, Одесі та інших містах

Більше новин

День фінансів: план допомоги від США на $61 млрд, держборг України, терміни наступного траншу ЄС.

Четвер, 18 квітня. Що передбачає оновлений план допомоги Україні від США, та коли очікувати на новий транш від ЄС.

Допомога Україні від США. В США оприлюднили законопроєкт про додаткове фінансування для України, підготовлений спікером Палати представників Конгресу США Майком Джонсоном замість документу, який був погоджений Сенатом США. Законопроєкт мають ухвалити в суботу і направити на розгляд Сенату. Оновлений документ передбачає виділення близько $61 млрд на допомогу Україні й союзникам і поповнення запасів американської армії.

У свою чергу посол у США Оксана Маркарова розповіла про подробиці законопроєкту .

Транш від ЄС. Генеральний директор Єврокомісії з питань сусідства та переговорів щодо розширення Герт-Ян Купман заявив, що Україна наступного тижня отримає другий транш з погодженої програми макрофінансової допомоги Ukraine Facility від ЄС обсягом 1,5 млрд євро. Раніше у березні цього року Україна вже отримала перший транш обсягом 4,5 млрд євро.

Держборг України. Міжнародний валютний фонд прогнозує збільшення загального державного боргу України нинішнього року до 94% від ВВП країни, що є меншим показником, ніж очікувалося раніше. Цей прогноз є дещо меншим порівняно з жовтневим випуском — тоді очікувалося, що держборг зросте до 98,6% у 2024 році.

Курс долара в Україні. Ексголова Ради НБУ Богдан Данилишин повідомив, що зараз на фоні нових ударів ворога по інфраструктурі валютний курс під додатковою загрозою. Загалом, з початку цього року гривня до долара США девальвувала на 3,1%.

Курс долара в Україні на сьогодні повністю узгоджений Національним банком. Член Економічного дискусійного клубу Олег Пендзин прогнозує, що навряд чи НБУ підвищить цю планку вище 40 гривень за долар .

росія знищила майже всю теплову генерацію. Президент Володимир Зеленський не виключає, що росіяни можуть атакувати інфраструктуру українських АЕС, і у зв’язку з цим просить надати Україні сучасні засоби ППО. «росія вже знищила майже всю нашу теплову енергетику. Греблі та обладнання гідроелектростанцій, а також газова інфраструктура зазнають терористичних атак», — сказав він.

Бізнес озвучив плани на рік. За даними НБУ, очікування підприємців щодо зростання майбутніх витрат на оплату праці одного найманого працівника посилюються. Водночас бізнес продовжує очікувати зменшення кількості працівників на своїх підприємствах.

До речі, за даними OLX Україна, найбільш затребуваною на ринку праці у прифронтових регіонах є професія продавця або продавця-консультанта. Серед високооплачуваних професій аналітики відзначають професію автослюсаря.

Перерахунок пенсій. З 1 квітня в Україні здійснюється автоматичний перерахунок пенсій для працюючих пенсіонерів. Особисто звертатися для проведення перерахунку нікуди не потрібно, він відбувається автоматично. Виплата підвищених пенсій відбудеться у червні.

Активи Богуслаєва. Вищий антикорупційний суд задовольнив позов Міністерства юстиції про застосування санкції у вигляді стягнення активів експрезидента АТ «Мотор Січ» Вячеслава Богуслаєва. У дохід держави стягнуто корпоративні права («Мотор банк», «Мотор Гарант» (страхова), Вінницький авіаційний завод та інші підприємства), нерухомість, земельні ділянки, грошові кошти, зброю та інші активи.

Відсотки за кредитами та депозитами. Голова правління Глобус Банку Сергій Мамедов заявив, що в разі чергового зниження облікової ставки Національного банку, до кінця року кредити для українців стануть дешевшими на 2−3%, а депозитні ставки впадуть на 3,5−4,5%.

У житті нерідко бувають ситуації, коли необхідно зробити дію, на яку зовсім немає часу або можливості. Наприклад, ви оформили у банку депозит, а поповнити його або, що ще гірше, забрати у вас немає можливості. Щоб передати права на розпорядження депозитом будь-кому, знадобиться довіреність. Що для цього потрібно і який алгоритм дій — розповідаємо в новій статті:

Як оформити довіреність на депозит або будь-який інший банківський продукт ✍️

Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Adidas за підсумками першого кварталу повернулася до чистого прибутку.

За січень-березень 2024 року чистий прибуток німецького виробника взуття та спортивного одягу Adidas становив 170 млн євро проти 39 млн євро збитку за той самий період 2023 року — допоміг попит на взуття з лінійок Samba, Gazelle, Spezial і Campus.

Finance.UA 1
Як живе український бізнес (дослідження, інфографіка).

Як живе український бізнес (дослідження, інфографіка).

Повномасштабне вторгнення Росії в Україну стало великим шоком для української та світової економік. Ресурси України терміново мали бути перенаправлені на державну оборону та на пошук рішень для пом’якшення впливу війни на добробут громадян і бізнесу.

Finance.UA 1
Мотопатруль виїхав на дороги Львівщини

Мотопатруль виїхав на дороги Львівщини

Вони швидкі, маневрені. Найголовнішим їхнім завданням буде реагування на ДТП з потерпілими, адже маючи навик з надання домедичної допомоги, оминувши затори вони можуть першими приїхати на місце події. Про це у етері програми «Помануфактуримо» розп...

ЛМН -

ТВ7+. «ВОЛОНТЕРИ ПОДІЛЛЯ» УКЛАЛИ УГОДУ ПРО СПІВПРАЦЮ З БРИТАНСЬКИМИ КОЛЕГАМИ

ТВ7+. «ВОЛОНТЕРИ ПОДІЛЛЯ» УКЛАЛИ УГОДУ ПРО СПІВПРАЦЮ З БРИТАНСЬКИМИ КОЛЕГАМИ

Гості: ЮРІЙ СМАЛЬ - голова правління БФ «Волонтери Поділля». ОЛЕГ ЯНИЦЬКИЙ - волонтер БФ «Волонтери Поділля». Наш сайт : А також ми у фейсбуці : Підписуйтесь на наш канал, ставте лайки та тисніть на дзвіночок !!!

Телеканал Хмельницького -

«Окупанти русифікують українську молодь через «підручники ненависті» – науковець.

«Окупанти русифікують українську молодь через «підручники ненависті» – науковець.

Ми у соцмережах #радіосвобода #новини #Україна #освіта #освітаросії #новостиобразования #чтовоккупации #образование #образованиероссии #shorts #shortvideo #шортс

Новини Приазов'я -

Криваві протести в Грузії #протестивгрузії #грузія #кривавіпротести #лмн #lviv #новини #новинисвіту.

Криваві протести в Грузії #протестивгрузії #грузія #кривавіпротести #лмн #lviv #новини #новинисвіту.

ЛМН -

Протести в Грузії проти проросійської влади

Протести в Грузії проти проросійської влади

У столиці Грузії Тбілісі на тлі ухвалення у другому читанні законопроєкту “Про прозорість іноземного впливу” триває масштабна акція протесту. У мітингу беруть участь кілька десятків тисяч людей. Влада Грузії каже, що нічого спільного з російським ...

ЛМН -

Про головне в деталях. Н.  Стиславська. Т. Гулянич. Великдень на Бойківщині та Опіллі

Про головне в деталях. Н. Стиславська. Т. Гулянич. Великдень на Бойківщині та Опіллі

_ Підпишіться на наш канал, щоб не пропустити головних новин Івано-Франківська та Прикарпаття: _ Сайт Івано-Франківського ОТБ "Галичина": _ Facebook: _ Twitter: _ Telegram:

Галичина 1