Цензор.НЕТ

Найсвіжіші огляди головних подій, резонансні статті, все про війну в Україні, авторські думки, фото та відео з місця подій, бізнес, розваги, політика, спорт.

Більше новин

Макрон про відправку французьких військ в Україну: Якщо росіяни прорвуть лінію фронту і Україна звернеться з проханням.

Президент Франції Емманюель Макрон у своєму інтерв’ю заявив, що якби росіяни прорвали оборону і Україна попросила про допомогу, то Франція б думала про введення сухопутних військ.

Про це французький лідер розповів в інтерв’ю The Economist, передає Цензор.НЕТ.

Відповідаючи на запитання журналіста, чи підтримує Макрон свою минулу заяву про те, що він допускає можливість введення сухопутних французьких військ в Україну, політик зазначив, що він "нічого не виключає".

"Абсолютно. Я нічого не виключаю", - сказав Макрон.

За словами політика, його стратегічна мета полягає в тому, щоб не дати Україні програти у війні з Росією. Для цього, за його словами, потрібно продовжувати допомагати Україні, надаючи їй засоби для опору.

Макрон зазначив, якщо Росія виграє в Україні, то безпеки у Європі не буде. Крім цього, французький лідер вважає, що РФ на цьому не зупиниться.

Читайте також: Макрон пропонує включити ядерну зброю Франції до загальноєвропейської оборони, - ЗМІ

"Якщо Росія переможе в Україні, безпеки в Європі не буде. Хто може робити вигляд, що Росія на цьому зупиниться? Яка безпека буде для інших сусідніх країн, Молдови, Румунії, Польщі, Литви та інших? І яка за цим довіра до європейців, які витратили б мільярди, сказали, що на карту поставлено виживання континенту, і не дали собі засобів зупинити Росію? Тому так, ми не повинні нічого виключати, тому що наша мета полягає в тому, щоб Росія ніколи не змогла перемогти в Україні", - заявив Макрон.

Президент Франції також заявив, що, якщо Росія вирішила піти далі, то іншим країнам також доведеться поставити собі питання про відправку військ в Україну.

"Франція є країною, яка здійснювала військові інтервенції, зокрема й останнім часом. Ми розгорнули кілька тисяч військових у Сахелі для боротьби з тероризмом, який міг становити для нас загрозу. Ми зробили це на прохання суверенних держав. Якби росіяни прорвали лінію фронту, якби було прохання України – чого сьогодні немає, – ми мали б легітимно поставити собі це запитання. Тому я вважаю, що виключити це апріорі – це не вивчити уроки останніх двох років", - сказав очільник Франції.

Читайте також: Європа може зіткнутися з великими ризиками найближчими роками, - Макрон

Раніше повідомлялося, що Макрон хоче побудувати тісніші взаємини із Сі Цзіньпіном, щоб той вплинув на Путіна.

За добу на фронті 114 бойових зіткнень. На Харківському напрямку ЗСУ ліквідували 160 окупантів та 21 одиниця озброєння та військової техніки -  Генштаб

За добу на фронті 114 бойових зіткнень. На Харківському напрямку ЗСУ ліквідували 160 окупантів та 21 одиниця озброєння та військової техніки - Генштаб

Сили оборони продовжують виконувати завдання з відбиття широкомасштабної збройної агресії російської федерації. Вздовж лінії фронту тривають бої.

Цензор.НЕТ 1
Поліція влаштувала маскі-шоу в офісі компанії  «Пожмашина»  помилившись адресою -  підприємець Соколовський.

Поліція влаштувала маскі-шоу в офісі компанії «Пожмашина» помилившись адресою - підприємець Соколовський.

Сьогодні в київський офіс компанії "Пожмашина", виробника пожарної техніки та обладнання для розмінування, з обшуком вломились правоохоронці. Через деякий час з’ясувалося, що вони помилились адресою та офісом.

Цензор.НЕТ 2
Новини Кривбасу 16 травня: День вишиванки, навчання для педагогів, автошкола.

Новини Кривбасу 16 травня: День вишиванки, навчання для педагогів, автошкола.

Ми сподіваємося ви вже бачили як наше місто вбралося в єдину українську сорочку до Дня вишиванки. Й дійсно навіть машини патрульної поліції закарбували на капоті код нашої нації, а допомагали у цьому правоохоронцям маленькі криворіжці, як це було ...

Перший Міський телеканал. 1

️ «ЦЕ НЕ 22-Й РІК, РФ НЕ ПРОЙДЕ МАРШЕМ». Як будують фортифікації на півдні? - Новини Приазов’я

️ «ЦЕ НЕ 22-Й РІК, РФ НЕ ПРОЙДЕ МАРШЕМ». Як будують фортифікації на півдні? - Новини Приазов’я

Запорізька область посилює свою оборону через загострення російської агресії. Про це днями заявив голова Запорізької обласної військової адміністрації Іван Федоров. За його словами, будівництво фортифікацій у регіоні просувається згідно з задачами...

Новини Приазов'я -

Про головне в деталях. Р. Марцінків. Про стан справ у громаді

Про головне в деталях. Р. Марцінків. Про стан справ у громаді

_ Підпишіться на наш канал, щоб не пропустити головних новин Івано-Франківська та Прикарпаття: _ Сайт Івано-Франківського ОТБ "Галичина": _ Facebook: _ Twitter: _ Telegram:

Галичина 1

«Евакуація – це морально важко» / hromadske

«Евакуація – це морально важко» / hromadske

Станьте спонсором цього каналу, щоб отримувати бонуси: Підпишіться на нас, щоб не пропустити головних новин України та світу: ️ Ми на hromadske не зупиняємо свою роботу під час війни. Наші журналісти та редактори нині працюють у східних й західних...

Громадське Телебачення -

Чи зможе спецтрибунал щодо злочину агресії Росії подолати імунітет для Путіна? Пояснює адвокатка.

Чи зможе спецтрибунал щодо злочину агресії Росії подолати імунітет для Путіна? Пояснює адвокатка.

Ми у соцмережах #радіосвобода #новини #Україна

Новини Приазов'я -

Львівські депутати зробили важливу заяву: про що йдеться?.

Львівські депутати зробили важливу заяву: про що йдеться?.

Найоперативніша стрічка новин з України та світу. Стисло ЗрозумілоВчасно Підписатися на наш канал Підтримати нас: #львів #сухопутна_академія #новини #війна #україна #перемога #2024 #зеленський #залужний #мобілізація #новиниУкраїни #нта #новинионла...

НТА 1

Укренерго попередило про відключення 17 травня: коли саме.
Банки та обмінники готуються відчутно змінювати курс долара: чого очікувати українцям.
Не хоче «падати в ніжки Мінкульту» : Мухарський прокоментував чутки, що виїхав за кордон як багатодітний батько.
Чоловікам для перетину кордону знадобиться ще один документ, – речник ДПСУ Демченко.
Потрібно дві системи Patriot: Зеленський розповів, за якої умови РФ не зможе окупувати Харків.
Для кого червень стане проривом: детальний гороскоп для всіх знаків.
«Бавовна» на аеродромі «Бельбек» : ймовірно авіабазу РФ повністю знищено і виведено з ладу на довгий термін - Defence Express.
Власник ферми у Польщі жорстоко вбив українця
«Ситуація критична» : ексміністр пояснив, чим викликаний різкий дефіцит в енергосистемі України.
Мурал із Залужним. Історія про червону лінію етики та здорового глузду