ZAXID.NET

Останні новини в Україні станом на сьогодні. Свіжа інформація та головні події дня. Оперативні новини з усіх куточків нашої держави!

Більше новин

Вчительку селищної школи на Львівщині оштрафував суд за образи учнів та заниження оцінок.

Старосамбірський районний суд Львівщини визнав винною у булінгу вчительку зарубіжної літератури Світлану Стадницьку, яка працює у школі селища Нижанковичі. Вчителька називала учнів 10 класу « придурками та дибілами », ображала їх через зовнішній вигляд. Суд призначив Світлані Стадницькій 850 грн штрафу.

Як вказано у постанові суду, яку винесли та оприлюднили у реєстрі у квітні 2024 року, Світлана Стадницька працює вчителькою зарубіжної літератури у школі селища Нижанковичі. Її звинувачували у систематичному цькуванні учнів 10 класу.

Одна з учениць, переселенка з Донецької області, розповіла суду, що вчителька дозволяє собі говорити їй неприємні речі, що « вона є ненормальною і що в неї ненормальне обличчя ». Інший хлопець у суді заявив, що вчителька називає його придурком, обзиває учнів на уроках, кидає у них книжками. Ще двоє учениць надали письмові пояснення, у яких скаржились на образи вчительки та заниження оцінок.

Класна керівниця 10 класу у суді підвердила, що школярі неодноразово скаржились на вчительку Світлану Стадницьку, яка « некоректно виражається до дітей, називає їх придурками та дибілами, звертає увагу на їхній зовнішній вигляд і кидає в них підручники ».

« Учні 10 класу їздили на конкурс до Польщі, через що пропустили урок зарубіжної літератури. Після їхнього повернення вчителька відмовилася приймати від них теми, які вони не здали та позанижувала їм оцінки за перший семестр. Діти постійно відчувають страх та незручності на уроці зарубіжної літератур », – цитують слова класної керівниці у постанові суду.

Світлана Стадницька у суді свою провину у вчиненні булінгу заперечила. Вона заявила, що є вимогливою вчителькою і саме її вимогливість, на її думку, називають булінгом. Вчителька не заперечила, що їй не подобається, як одягаються та виглядають учні, зокрема, що дівчата фарбують волосся.

Справу розглянув суддя Юрій Пошивак, який дослідив усі матеріали та визнав Світлану Стадницьку винною у булінгу, призначивши їй 850 грн штрафу та зобов’язавши сплатити 605 грн судового збору. Постанову ще можна оскаржити.

️Перспектива блекаутів: як врятуватися від нового енергетичного колапсу - Погляд з Хмарочоса.

️Перспектива блекаутів: як врятуватися від нового енергетичного колапсу - Погляд з Хмарочоса.

️ З 14 травня знову почалися аварійні відключення світла. Чому так сталося? Яке літо нам очікувати? Говоримо в сьогоднішньому ефірі. ️ Речниця «Львівобленерго» розповідає чи час нам готуватися до планових відключень, чи з початком літа ситуація по...

ЛМН -

НОВИНИ. Випуск за 17 травня 2024 року

НОВИНИ. Випуск за 17 травня 2024 року

Якщо ви маєте новину - повідомляйте на пошту – redaktor@sk1.tv з темою "Новина для СК1" Дивіться нас онлайн на sk1.tv Додавайтеся до нас у соцмережах:

Телеканал СК1 -

Алергія. Як боротися з недугою?

Алергія. Як боротися з недугою?

Подразнення очей, задуха та нежить—такі симптоми алергічних реакцій. Про те як боротися з недугою, та куди варто звертатися за допомогою Кирил Веряскін знає. _ Підпишіться на наш канал, щоб не пропустити головних новин Івано-Франківська та Прикарп...

Галичина -

«ДИТИНА НЕ БУЛА В ШКОЛІ 4 РОКИ». Де побудують підземні школи? - Новини Приазов’я

«ДИТИНА НЕ БУЛА В ШКОЛІ 4 РОКИ». Де побудують підземні школи? - Новини Приазов’я

У Запорізькій області від початку повномасштабного вторгнення кількість школярів зменшилася майже на 70 тисяч. Крім того, з регіону виїхали практично 30% працездатного населення. Такі дані нещодавно озвучив начальник Запорізької обласної військово...

Новини Приазов'я -

Унікальна операція на серці

Унікальна операція на серці

Унікальна операція на серці. Її здійснили в Івано-Франківській міській клінічній лікарні. Франківські хірурги спільно із київським професором прооперували 47- річну пацієнтку, яка мала ризик раптової смерті, проте тепер зможе жити повноцінним житт...

Галичина -

ТВ7+. «НОВЕ ЖИТТЯ - СТАРИМ РЕЧАМ»

ТВ7+. «НОВЕ ЖИТТЯ - СТАРИМ РЕЧАМ»

«Старим речам - нове життя». В обласному центрі юні дизайнери створювали одяг та вироби із вживаного джинсу. Надсилали роботи до «Хмельницького центру професійної освіти сфери послуг» де їх оцінювало професійне журі. Як відбувався «Креативний Дені...

Телеканал Хмельницького -

Кабмін дозволив бронювати ІТ-шників, але не всіх: з’явився документ.
Нового воєнкома запросили на сесію у Каневі для знайомства, а той вручив місцевим депутатам повістки.
У Києві сталась ДТП за участі двох легковиків: одну з машин зім’яло, є постраждалі.
Менш ніж за годину пограбувала двох жінок на Теремках: у Києві затримали зловмисницю.
В Україні затримали бізнесмена Кропачева, який володіє активами у вугільному бізнесі: подробиці.
У ВР зареєстрували законопроєкт про скасування позбавлення волі за ухилення від мобілізації: пропонуються штрафи до 85 тис.
Міноборони запускає мобільний застосунок «Резерв+» для військовозобов’язаних.
Карта бойових дій в Україні станом на 17 травня 2024 року.
ЗСУ за добу збили 2 російські літаки і гелікоптер
Енергетики та ІТ-фахівці на критичних підприємствах матимуть право на бронювання без обмежень.