Цензор.НЕТ

Найсвіжіші огляди головних подій, резонансні статті, все про війну в Україні, авторські думки, фото та відео з місця подій, бізнес, розваги, політика, спорт.

Більше новин

На фронті минулої доби відбулося 114 боєзіткнень, лише на Авдіївському напрямку відбито понад 30 атак ворога - Генштаб.

Окупанти активізувалися на Куп’янському та Лиманському напрямках, тут ворог суттєво збільшив кількість атак.

Як інформує Цензор.НЕТ, про це повідомляє Генштаб ЗСУ в ранковому зведенні.

Обстірли України

Загалом, ворог завдав 4 ракетних та 75 авіаційних ударів, здійснив 66 обстрілів з реактивних систем залпового вогню по позиціях наших військ та населених пунктах.

Протягом минулої доби авіаційних ударів зазнали населені пункти Суми; Уди, Липці, Мале Веселе, Плетенівка, Охрімівка, Водяне, Борова Харківської області; Миколаївка, Часів Яр, Спірне, Диліївка, Виїмка, Калинове, Семенівка, Карлівка, Новогродівка, Євгенівка, Бердичі, Олександропіль, Архангельське, Новокалинове, Красногорівка, Урожайне Донецької області; Роботине Запорізької області; Качкарівка, Іванівка Херсонської області.

Під артилерійським вогнем були понад 110 населених пунктів Чернігівської, Сумської, Харківської, Луганської, Донецької, Запорізької, Дніпропетровської, Херсонської та Миколаївської областей.

Обстановка на Півночі

На Волинському та Поліському напрямках оперативна обстановка залишається без суттєвих змін.

На Сіверському та Слобожанському напрямках противник зберігає військову присутність у прикордонних районах, проводить диверсійну діяльність з метою недопущення перекидання наших військ на загрозливі напрямки, нарощує щільність мінно-вибухових загороджень вздовж державного кордону.

Бойові дії на Сході

На Куп’янському напрямку нашими воїнами відбито 10 атак в районах населених пунктів Кислівка, Берестове Харківської області та Стельмахівка Луганської області.

На Лиманському напрямку ворог провів 20 атак в районах населених пунктів Дружелюбівка Харківської області; Макіївка, Серебрянське лісництво Луганської області; Торське, Терни, Зарічне Донецької області.

На Бахмутському напрямку нашими воїнами відбито 26 атак в районах населених пунктів Білогорівка Луганської області; Верхньокам’янське, Новий, Миколаївка, Виїмка, Спірне, Іванівське, Кліщіївка Донецької області.

На Авдіївському напрямку нашими захисниками відбито понад 30 атак в районах населених пунктів Очеретине, Уманське, Невельське, Керамік, Бердичі, та Нетайлове Донецької області.

На Новопавлівському напрямку Сили оборони продовжують стримувати ворога в районах населених пунктів Красногорівка, Побєда, Новомихайлівка, Водяне Донецької області, де ворог 19 разів намагався прорвати оборону наших військ.

Читайте також на "Цензор.НЕТ": Найбільшу загрозу поразки у війні ми подолали в 2022 році, зараз ми набагато сильніші, - нардеп "Голосу", воїн Костенко

Ситуація на Півдні

На Оріхівському напрямку ворог 2 рази атакував позиції наших захисників в районі Старомайорського Донецької області та Роботиного Запорізької області.

На Херсонському напрямку ворог не відмовляється від наміру вибити наші підрозділи із плацдармів на лівобережжі Дніпра. Так, протягом минулої доби здійснив 3 безуспішні атаки позицій наших військ.

Удари по ворогу

Водночас, наші воїни продовжують активними діями завдавати окупаційним військам втрат в живій силі та техніці, виснажують ворога вздовж всієї лінії бойового зіткнення.

Протягом минулої доби авіація Сил оборони завдала ударів по 2 пунктах управління, 8 районах зосередження особового складу та 3 зенітно-ракетних комплексах противника.

Підрозділами ракетних військ завдано ураження по 1 пункту управління та 1 району зосередження особового складу противника.

Читайте також на "Цензор.НЕТ": У боях за Часів Яр росіяни зазнають важких втрат, але неухильно просуваються вперед. Місто є цінним стратегічним пунктом, - The Wall Street Journal

Автор: Марина Макєєва

Зеленський вніс до ВР законопроєкти про продовження воєнного стану і загальної мобілізації ще на 90 днів.

Зеленський вніс до ВР законопроєкти про продовження воєнного стану і загальної мобілізації ще на 90 днів.

Сьогодні, 6 травня, до Верховної Ради внесено законопроєкти авторства президента України Володимира Зеленського "Про продовження строку дії воєнного стану в Україні" та "Про продовження строку проведення загальної мобілізації".

Цензор.НЕТ -
Ворог намагається прорвати оборону наших військ та вийти до Курахового і Покровська -  Сирський.

Ворог намагається прорвати оборону наших військ та вийти до Курахового і Покровська - Сирський.

Протягом двох днів Головнокомандувач ЗСУ Олександр Сирський працював у частинах, які діють на Покровському та Курахівському напрямках. Він провів роботу з командирами підрозділів і нагородив військових з нагоди Дня піхоти.

Цензор.НЕТ -
ЄС відреагував на плани РФ провести навчання із застосування ядерної зброї: Кремль зацікавлений у подальшій ескалації.

ЄС відреагував на плани РФ провести навчання із застосування ядерної зброї: Кремль зацікавлений у подальшій ескалації.

Речник зовнішньополітичної служби ЄС Петер Стано висловився щодо намірів Росії провести найближчим часом навчання, на яких відпрацьовуватимуться заходи щодо застосування нестратегічної ядерної зброї. Він вважає, що це є ще одним доказом того, що к...

Цензор.НЕТ 2
Житель Черняхова потребує фінансової допомоги на лікування орфанного захворювання.

Житель Черняхова потребує фінансової допомоги на лікування орфанного захворювання.

Житель Черняхівської громади Сергій Логвинчук страждає на рідкісне захворювання – акромегалію, лікування якого вартує понад 100 тисяч гривень на місяць. Згідно з законодавством кошти на необхідні препарати мають виділяти з місцевого бюджету, однак...

Телеканал СК1 2

«Іти на демобілізацію в ЗСУ в цих умовах - це самогубство»  #shorts - DW Ukrainian.

«Іти на демобілізацію в ЗСУ в цих умовах - це самогубство» #shorts - DW Ukrainian.

#dwукраїнською #shorts #short #shortvideo #shortsvideo #shortsyoutube Підписатися в один клік на #DWУкраїнською: Читайте новини України та світу - на нашому сайті: dw.com/ukrainian, у Facebook: fb.com/dw.ukrainian, на Twitter: twitter.com/dw_ukrai...

DW (Українською) 2

Син Олега Тягнибока отримав поранення на фронті

Син Олега Тягнибока отримав поранення на фронті

НТА -

Нічия між Поліссям і Зорею: футболісти з Луганська зрівняли рахунок у меншості.

Нічия між Поліссям і Зорею: футболісти з Луганська зрівняли рахунок у меншості.

Житомирське Полісся зіграло внічию із луганською Зорею у рамках 27 туру УПЛ. Фінальний свисток зафіксував рахунок 1:1. Детальніше про перебіг матчу – дивіться у сюжеті Якщо ви маєте новину - повідомляйте на пошту – redaktor@sk1.tv з темою "Новина ...

Телеканал СК1 -

«VFG Кривий Ріг-2024»: підготовка до старту змагань.

«VFG Кривий Ріг-2024»: підготовка до старту змагань.

На низькому старті. У Кривому Розі нині розпочинаються цьогорічні змагання серед захисників, рятувальників, правоохоронців та їх родин — Veterans Family Games 2024. Вони триватимуть з 4 травня по самий кінець грудня 2024-го. Що два тижні усі охочі...

Перший Міський телеканал. -

Скандальна блогерка накинулася на львівʼян через українську мову: подробиці.

Скандальна блогерка накинулася на львівʼян через українську мову: подробиці.

НТА 4

Подекуди гроза та до +25°С: детальний прогноз погоди по Київщині на 6 травня.
Байден розглядає можливість відмовитися від президенства на користь Мішель Обами – ЗМІ.
Ностальгія чи важливі зустрічі: гороскоп на 6 травня для всіх знаків зодіаку.
Поливаний понеділок: як святкують перший день після Великодня.
Мільярди гаджетів у небезпеці: які застосунки видалити, щоб не втратити контроль.
Знайдено спосіб повністю і назавжди позбутися реклами у Windows 11.
Світлий тиждень після Великодня: як святкують і що не можна робити.
Мобілізація. У Міноборони розповіли, як працюватиме реєстр військовозобов'язаних «Оберіг»
Ветеран Сергій Храпко здійснить піший марафон на протезах для збору на реабілітацію пораненого побратима Олександра Надточія.
В українських обмінниках не стали утримувати курс долара: скільки тепер коштує валюта.