Обозреватель

Найсвіжіші новини України та світу онлайн, гарячі теми, головні новини, cтатті та аналітика, Спорт.

Більше новин

Ексгравець «Донецька» : головна різниця між ЗСУ та баскетболом – покарання за помилку.

На початку 2000-х В'ячеслав Богданов був відомий любителям баскетболу своєю грою за низку вітчизняних клубів Суперліги (БК "Донецьк", "Одеса", "Хімік", "Політехніка Галичина"), а зараз він в складі 109 бригади ТРО 106 батальйону воює на Адвіївському напрямі, захищаючи нашу землю. Саме завдяки таким як він ми можемо грати в баскетбол і займатись улюбленою справою.

Але зараз В'ячеслав Богданов звертається до баскетбольної спільноти за допомогою, тому ми розпочинаємо збір на авто Mitsubishi L200 та РЕБ, які необхідні Богданову та його побратимам на фронті. Зокрема 50% призового фонду з фінального етапу чемпіонату України 3х3 підуть на закупівлю важливої автівки.

Також побратими Богданова відкрили банку на важливий збір, який дуже просить підтримати небайдужих В'ячеслав.

Посилання на банку Monobank

Номер картки банки 5375 4112 1311 1946

Реквізити для поповнення банки

Отримувач: Гаврік Андрій Олександрович

IBAN: UA413220010000026208345070558

ІПН/ЄДРПОУ: 3571602150

"Розумієте, я служу в Другій штурмовій роті, ми знаходимося на Авдіївському напрямі прямо на лінії фронту і нам, коли заходимо на позиції, треба підвести продукти харчування, воду, дошки, інструменти… найнеобхідніше. У нас є машина, але вона трохи "прихворіла", оскільки вона на війні з перших днів. Інші машини, які є, не підходять до виконання цих завдань. Ну і окрім машини нам необхідний РЕБ, щоб зберегти не лише машину, а й людей, яких вона вестиме. Люди – найцінніше. Будинки ми відбудуємо заново, а от людей треба берегти", - розповів В'ячеслав Богданов прес-службі ФБУ .

Богданов розповідає, що навіть після завершення кар’єри він продовжував займатись улюбленою справою, тренуючи дітей до початку повномасштабної війни.

"Я закінчив кар' єру у 29 років через травми . В Україні грав з 2002 року в Одесі, Южному, Донецьку та Львові. В Україні я зіркою не був, але в Балтиській лізі входив до топ-5 за результативніст ю. Я був одним із першопрохідників, хто виїхав до Естонії. Закінчив в 29 років, хоча намагався відновити активні виступи, але не вийшло.

До останнього я працював у рідному Краматорську у Донецькій обласній ДЮСШ ігрових видів спорту. До 24 лютого 2022 року у мене було по два тренування на день. На той час у мене тренувалося 86 дітей.

Вранці 24 лютого мені зателефонували друзі і я дізнався, що бомблять а еропорт у Краматорську, що у Києві ракети, в інших містах. Я вийшов на вулицю і в мене схопила грижа міжхребетна – позначились нерви та старі баскетбольні травми. Перші 10 днів я лежав удома і не міг підвестися.

Потім відправив дружину та пішов у ТРО – охороняли місто, пункти незламності, склади з гуманітарною допомогою. Роботи вистачало. Коли супротивник дійшов до Соледару, Бахмута, нас перевели на блок-пости. Там сказали, що треба піти уточнити свої дані у військкоматі і тоді мені дали повістку. Я пішов воювати ", - розповідає Богданов.

Він зізнається, що між баскетболом і ЗСУ є багато спільного, але ось покарання за поразку суттєво відрізняється.

"Набагато легше влитися до армії, до ЗСУ, маючи за плечима спортивне минуле. Ти знаєш, що таке дисципліна, командна робота, розклад, правила. Головна різниця між ЗСУ та баскетболом – покарання. У баскетболі тебе можуть позбавити премії, частини зарплат и, а тут ціна помилки – життя ".

В'ячеслав Богданов продовжує любити баскетбол і за можливісті слідкує за іграми українського баскетболу, переглядаючи хайлайти чи шукаючи результати ігор.

"Звичайно, у міру можливостей стежу за українським баскетболом. Був доволі несподіваним півфінал "Дніпра" та "Черкаських Мавп". Мені сподобався Агафонов, якого я пам'ятаю ще молодим у Южному. Фінал був більш передбачуваним, "Дніпро" – згуртована команда. Л іщук із Переверзієм молодці, з першого сезону вийшли у фінал, але "Дніпро" функціонально був готовішим до фінальних ігор.

Діма Забірченко - молодець, він і з "Будівельником" добре працював і в "Київ-Баскеті" перебудував команду . Не вистачило досвідченіших гравців, лавки, команда не під соб е зібрана, може, не вистачило передсезонної підготовки.

"Черкаські Мавпи" теж треба відзначити, їх просто не вистачило на матч за третє місце, а так разом із Дніпром – це дві найкращі за ігровими, захисними характеристиками "

В'ячеслав Богданов вірить, що після перемоги ЗСУ наш баскетбол чекають світлі часи, але зараз потрібно бути згуртованими і продовжувати допомагати армії, як би важко не було.

Посилання на банку Monobank

Номер картки банки 5375 4112 1311 1946

Реквізити для поповнення банки

Отримувач: Гаврік Андрій Олександрович

IBAN: UA413220010000026208345070558

ІПН/ЄДРПОУ: 3571602150

Тільки перевірена інформація у нас у Telegram-каналі OBOZ.UA та Viber. Не ведіться на фейки!

Олекса Різників - життєдайний борець //  «Ген українців з Іриною Фаріон».

Олекса Різників - життєдайний борець // «Ген українців з Іриною Фаріон».

Найоперативніша стрічка новин з України та світу. Стисло ЗрозумілоВчасно Уродженець Донбасу, вихованець «змосковщеної» Миколаївщини і «космополітичної» Одеси. Політв’язень московських концтаборів, український письменник, мовознавець, просвітянин, ...

НТА 1

ТВ7+. СПІВПРАЦЯ ІРАНУ І РФ НЕ ЗМІНИТЬСЯ

ТВ7+. СПІВПРАЦЯ ІРАНУ І РФ НЕ ЗМІНИТЬСЯ

ДМИТРО ЛЕВУСЬ - експерт-міжнародник аналітичного центру «Обʼєднана Україна». Наш сайт : А також ми у фейсбуці : Підписуйтесь на наш канал, ставте лайки та тисніть на дзвіночок !!!

Телеканал Хмельницького -

Війна, відключення світла: Чиновники витрачають мільйони на дорогу замість допомоги людям!.

Війна, відключення світла: Чиновники витрачають мільйони на дорогу замість допомоги людям!.

Третій рік війни, господарі та бізнес готуються до відключень світла. А що там чиновники? Благоустрій кладовища, кілометр дороги до приватного бізнесу і вітрила. Так нам ніколи не вибратися з біди і найперше що потрібно зробити - подбати про владу...

ЛМН 1

Головне із заяв глави Пентагону Ллойда Остіна на засіданні “Рамштайн-22”.

Головне із заяв глави Пентагону Ллойда Остіна на засіданні “Рамштайн-22”.

Найоперативніша стрічка новин з України та світу. Стисло ЗрозумілоВчасно Підписатися на наш канал Підтримати нас: #остін #рамштайн #сша #війна #україна #перемога #2024 #зеленський #залужний #мобілізація #новиниУкраїни #нта #новинионлайн #новини #З...

НТА 1

«Біля кожного загиблого воїна — 10-20 чоловік плаче», — отець Василь Колодій / hromadske.

«Біля кожного загиблого воїна — 10-20 чоловік плаче», — отець Василь Колодій / hromadske.

«Що я хочу сказати: помітно по них, що вони — родичі загиблих воїнів? — питає нас тихенько отець Василь. — Ви б бачили їх спочатку, які вони були. Дуже печальні. А зараз вони вже живі. І це радує. Вони тішаться, усміхаються, вони радіють. Це дуже ...

Громадське Телебачення 1

ТВ7+. СПІВПРАЦЯ ІРАНУ І РФ НЕ ЗМІНИТЬСЯ - ДМИТРО ЛЕВУСЬ  #ДМИТРОЛЕВУСЬ  #ІРАНУІРФ

ТВ7+. СПІВПРАЦЯ ІРАНУ І РФ НЕ ЗМІНИТЬСЯ - ДМИТРО ЛЕВУСЬ #ДМИТРОЛЕВУСЬ #ІРАНУІРФ

Наш сайт : А також ми у фейсбуці : Підписуйтесь на наш канал, ставте лайки та тисніть на дзвіночок !!!

Телеканал Хмельницького -

Команда хактивістів, яка з 2014 року співпрацює з різними силовими структурами України, а також з волонтерами міжнародної розвідувальної спільноти
AlabugaLeaks 3 InformNapalm продовжує досліджувати дані російського заводу-виробника БПЛА Альбатрос, передані хактивістами групи "Кібер Спротив". З...
У ці темні часи важливо бачити і зберігати шось добре і світле. Неймовірну історію кохання відкриває для нас Саліхова Ірина Рашидовна: В бабки була...
За останні кілька днів ми отримали велику кількість звернень стосовно надання інформації про антидронові системи Kaspersky Lab та інші, які розробл...
Телеграм канали