Дзеркало Тижня

Останні новини України й світу. Лише достовірні новини політики, економіки, світу, культури й науки.

Більше новин

Чи не запізно США ухвалили пакет допомоги Україні? — Politico.

Військове командування України сподівається, що допомога із США прибуде швидко й що її буде достатньо.

Українські лідери зітхнули з полегшенням, коли з'явилася новина про те, що Палата представників Конгресу США нарешті, після шести місяців зволікань і суперечок, схвалила виділення 60,8 мільярда доларів допомоги, щоб допомогти країні відбивати російські атаки. Адріан Каратницький, старший науковий співробітник аналітичного центру Atlantic Council повідомив, що "це голосування свідчить про те, що ізоляціонізм є меншістю в американській політиці, оскільки майже три чверті Палати представників підтримують залучення та підтримку захисту ключових демократій".

Насправді залишається незрозумілим, скільки часу знадобиться для того, щоб зброя та боєприпаси прибули на передову. І це частково залежить від того, наскільки багато зброї було заздалегідь підготовлено в Європі в очікуванні схвалення пакету Конгресом США, оскільки Пентагон заспокоював, що він накопичує запаси перед голосуванням, пише Politico.

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Україна нарешті отримує американську зброю. Чого вона потребує найбільше? — The Times

"Ми очікуємо, що пріоритетом буде артилерія, а також системи протиповітряної оборони й ракети для поповнення запасів, виснажених нещодавніми російськими авіаударами, особливо по енергетичній інфраструктурі України", — сказав Метью Севілл з Королівського Об'єднаного інституту оборонних досліджень в Лондоні.

Севілл застерігає, що навіть швидка доставка артилерійських снарядів, які українські солдати на передовій змушені нормувати, не створить негайного балансу з об'ємом вогню Росії, "але це допоможе скоротити розрив" . Безумовно, це поповнення стане вкрай необхідним "стимулом для морального духу" і забезпечить "необхідні передумови для важкої роботи з відновлення українських Збройних сил і — що дуже важливо — колективних тренувань для створення сил, які мають шанс досягти прогресу в наступному році", вважає Севілл.

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Сенат США проголосував за виділення допомоги Україні

На жаль, непередбачуваність поставок навряд чи покращиться через майбутні вибори як у США, так і в Європі, навпаки, вона може значно погіршитися. Але уряд України сподіваються, що навіть якщо колишній президент США Дональд Трамп буде переобраний, Європа має час підготуватися.

Нагадаємо, що телеканал CNN зазначав, що американські артилерійські снаряди для українських військових вже є на складах в Польщі та Німеччині. Це повинно б пришвидшити час відправки. Про те, що потрібно знати про допомогу Україні від Америки читайте у статті Олега Шамшура"В Конгресі крига скресла. Що далі з допомогою Україні?"

Дивіться спецтему:

  1. Брінк відреагувала на ухвалення Сенатом США допомоги Україні Посол подякувала Верхній палаті Конгресу США за підтримку законопроєкту.

  2. Росіяни змінили тактику наступальних дій у районі Бахмута: карта Окупаційні війська на цьому напрямку використовують значну кількість бронетехніки.

  3. Заява Макрона про відправку військ в Україну має політичні, економічні, історичні та військово-технічні передумови — експерт Приміром, Франція має сантименти, адже країна брала активну участь у розвитку Одеси.

  4. Загальна мобілізація: чи можуть вручити повістку на відправку заброньованому працівнику Це стосується тих, хто почав проходити ВЛК до отримання бронювання.

  5. Українські дрони атакували дві нафтобази в Смоленській області — ЗМІ На цих об'єктах спалахнула пожежа.

Армія РФ обстріляла житлові райони Харкова у Великодню неділю.

Армія РФ обстріляла житлові райони Харкова у Великодню неділю.

Вдень, 5 травня, російські війська завдали кількох авіаударів по Харкову. Щонайменше 15 людей отримали поранення, йдеться у повідомленні обласної прокуратури. За даними голови обласної військової адміністрації Олега Синєгубова, «росіяни вдарили по...

Радіо Свобода 5

Психологи кажуть: душа, свідомість та пошук сенсів

Психологи кажуть: душа, свідомість та пошук сенсів

Душа. Свідомість. Пошук сенсів: в ефірі «Першого Міського» зараз психологи продовжують вже 2 випуск говорити на найбільш абстрактну тему. Що таке доля? Чи існує вона? Який від погляд на природу людини з точки зору релігії та психології? На ці та і...

Перший Міський телеканал. 2

Які бригади представлені у Львівському рекрут-центрі? #рекрутинг #lmn #новини #lviv #мобілізація.

Які бригади представлені у Львівському рекрут-центрі? #рекрутинг #lmn #новини #lviv #мобілізація.

ЛМН 4

Швидкі подорожі в альтернативні світи за низькою ціною / Бліц-UP.

Швидкі подорожі в альтернативні світи за низькою ціною / Бліц-UP.

Ми зараз кажемо не про якийсь надсучасний телепорт, а про книжки. Старше покоління подейкує, що від таких космічних ексурсій сторінками чимдуж відмовляється молодь. Утім, представник юної генерації нашого телеканалу - «ботан» Антон Чекаль вирішив ...

Перший Міський телеканал. 2

Добровольці закінчилися чи вони ще є#добровольці #мобілізація #тцк #lmn #рекрутинг #lviv #врек #рек.

Добровольці закінчилися чи вони ще є#добровольці #мобілізація #тцк #lmn #рекрутинг #lviv #врек #рек.

Галина Піскорська - рекрутерка центру рекрутингу української армії у Львові. #мобілізація #рекрутинг #рекрутер #тцк #рекрутцентри #24бригада #Азов #ДаВінчі #3штурмова #24ОМБр #3ОШБр #warinukraine #насильнамобілізація #воїниУкраїни #військові #війн...

ЛМН 1

Без коментарів: Кривий Ріг попрощався із військовослужбовцем Ростиславом Клименком.

Без коментарів: Кривий Ріг попрощався із військовослужбовцем Ростиславом Клименком.

Перший Міський телеканал. 2