Обозреватель

Найсвіжіші новини України та світу онлайн, гарячі теми, головні новини, cтатті та аналітика, Спорт.

Більше новин

Українці, яких вбив росіянин у Німеччині, були військовослужбовцями і проходили реабілітацію, – нардеп.

Двоє українців, яких вбив громадянин РФ у Німеччині, ймовірно, були військовослужбовцями української армії. Обидва за кордоном проходили реабілітацію після отриманих на фронті поранень.

Про це повідомив народний депутат від "Європейської Солідарності" Олексій Гончаренко. За його даними, вбивцю німецькі правоохоронці вже затримали, тривають допити свідків злочину.

Двох українців, з ножовими пораненнями у німецькому містечку Мурнау виявили ввечері 27 квітня на території торгового центру. Медики, що прибули на місце, констатували смерть одного з поранених, чоловіка 36 років. Інший українець (йому було всього 23) помер від тяжких травм вже у медзакладі.

Поліцейські досить швидко встановили особу вбивці: 57-річного громадянина РФ. А Гончаренко оприлюднив інформацію, згідно з якою його жертви були українськими воїнами, що проходили реабілітацію після отриманих на фронті поранень.

"Виявилося, що вбиті були українськими військовослужбовцями, які проходили реабілітацію в місцевій клініці. Вбивцю затримано, але поліція досі проводить допити можливих свідків.Це просто жахлива трагедія. Співчуття рідним та близьким загиблих", – зазначив Гончаренко.

Він також опублікував світлину з імпровізованим меморіалом та світлинами двох чоловіків. За словами Гончаренка, на фото – вбиті росіянином у Мурнау захисники.

У неділю, 28 квітня, росіянину повідомили про підозру у вбивстві, він перебуває під вартою.

Інформацію нардепа підтверджують і джерела українського журналіста Андрія Цаплієнка.

"Повідомляють, що вбивця українських військовослужбовців в німецькому Мурнау місцевий Z-патріот, який відкрито підтримував російську агресію і демонстративно носив нашивки з Z-символікою. Хлопці мали серйозні поранення кінцівок і не могли повноцінно захищатися", – написав журналіст.

Нагадаємо, раніше стало відомо про вбивство 27-річної українки в Німеччині та викрадення її дитини. До цього злочину, за даними слідства, можуть бути причетні росіяни. Доля матері вбитої українки досі невідома.

Згодом спливли моторошні подробиці вбивства у Німеччині: вбивцями виявилися чоловік та дружина, причому жінка – росіянка. У їхньому будинку виявили маленьку дочку Маргарити Мію. Подружжя спритно втерлося в довіру до українців, оточило їх турботою та увагою, допомагало з оформленням документів. А потім вони холоднокровно вбили молоду матір і забрали її дитину собі.

Тільки перевірена інформація у нас у Telegram-каналі OBOZ.UA та Viber . Не ведіться на фейки!

Суцільний блокпост. Чому Львів потерпає від транспортного колапсу?

Суцільний блокпост. Чому Львів потерпає від транспортного колапсу?

Найоперативніша стрічка новин з України та світу. Стисло ЗрозумілоВчасно Львів потонув у заторах. Що тепер розташоване на ділянках, відведених під автомобільні розв’язки? Та чому проблему вже неможливо виправити? Дивіться у новому розслідуванні пр...

НТА 3

«КАКАЯ-ТО Х*ЙНЯ ЛЕТИТ!». РАШИСТСЬКІ ПІДЛІТКИ ЗНІМАЮТЬ ПРОЛІТ БПЛА ЗСУ

«КАКАЯ-ТО Х*ЙНЯ ЛЕТИТ!». РАШИСТСЬКІ ПІДЛІТКИ ЗНІМАЮТЬ ПРОЛІТ БПЛА ЗСУ

Цензор.НЕТ 10

Харківщина: дрони, штурми та артилерія - Евакуація під обстрілами жителів Вовчанська.

Харківщина: дрони, штурми та артилерія - Евакуація під обстрілами жителів Вовчанська.

Російська армія розпочала штурмові дії на Харківщині. Уся прикордонна смуга потрапила під удар, як і прикордонне містечко Вовчанськ. Раніше воно було вже окуповане Росією, проте восени 2022 ЗСУ звільнили цю територію. Тепер російська окупаційна ар...

Радіо Свобода 1

В яких випадках у ТЦК не визнавали, що людина має право на бронь #мобілізація #тцк #lmn #lviv #врек.

В яких випадках у ТЦК не визнавали, що людина має право на бронь #мобілізація #тцк #lmn #lviv #врек.

️Дар’я Тарасенко - адвокатка. #законпромобілізацію #бронювання #тцк #мобілізація #warinukraine #воїниУкраїни #військові #війнавУкраїні #бронь #цирк #viral #рек #lmn #ukraine #video #новини #львів #life #lviv #video #львівщина #youtube #youtubevide...

ЛМН -

Бронювання від мобілізації з новим законом ускладнюється.

Бронювання від мобілізації з новим законом ускладнюється.

Яку загрозу для бізнесу несуть зміни в бронюванні? Про це говоримо з адвокаткою. Що змінюється в системі бронювання військовозобов’язаних чоловіків з 18 травня? В яких випадках в ТЦК не визнавали, що людина має право на бронь? Підприємство може за...

ЛМН 3

Лобісти — що це таке і чим воно відрізняється від корупціонерів? -- Час ЄС -- Цензор.

Лобісти — що це таке і чим воно відрізняється від корупціонерів? -- Час ЄС -- Цензор.

Сьогодні Марина Данилюк-Ярмолаєва у дебатах "Час ЄС" на Цензор.НЕТ поговорить про те, що таке лобізм, хто такі лобісти й чим вони відрізняються від корупціонерів, а її гостями будуть: Роман Кобець, кандидат філософських наук, співробітник Інститут...

Цензор.НЕТ 1