Дзеркало Тижня

Останні новини України й світу. Лише достовірні новини політики, економіки, світу, культури й науки.

Більше новин

Біля узбережжя Антарктиди знайшли загадкову підводну аномалію: що це.

Вона з'являлася на погодних картах двічі.

Система відстеження погоди зафіксувала велику хвильову аномалію між Антарктидою та південною Африкою. І це відкриття вже викликало резонанс у мережі, повідомляє Newsweek.

Хвильова аномалія в тому ж районі була вперше зафіксована Ventusky, метеорологічним додатком чеської компанії InMeteo, 10 квітня. Тоді «аналітики» з мережі запропонували безліч пояснень її існуванню, зокрема вплив інопланетян.

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Антарктида почала поводитися дуже незвичайним чином: чи зможе вона відновитись

Але представник Ventusky Девід Прантл заявив виданню, що поява аномалії була викликана помилкою моделі. Ventusky використовує дані в режимі реального часу, отримуючи їх від таких джерел, як Національне управління океанічних та атмосферних досліджень США (NOAA).

Ще одна аномалія з'явилася на картах сервісу 25 квітня, її висота у найвищій точці склала 24 метри. У наступні 24 години аномалія розсіювалася і змінювала форму у міру просування північ.

Прантл заявив, що поява була пов'язана "з тією ж проблемою, що й до цього". Компанія заявила, що друга модель показує, що «аномалій немає і в цій області все гаразд».

За словами Прантла, помилка була в даних, наданих Національною метеорологічною службою Німеччини. Він додав, що проблему вирішують.

Незважаючи на заяву Ventusky, аномалія викликала появу конспірологічних теорій. У відеоролику на YouTube, опублікованому акаунтом In2ThinAir, автор заявив, що не вірить, що це може бути помилкою, і припустив: «Це абсолютно точно якийсь енергетичний імпульс, зброя частотного типу».

В одному з відео TikTok, яке поширилося також на X, автор звертав увагу на середню точку півмісяця, зазначивши, що від неї в різні боки рухаються хвилі. Він припустив, що поява аномалії пов'язана з тим, що щось упало або вибухнуло внизу.

Представники Ventusky намагалися сперечатися у коментарях у соцмережах та додали, що як платформа візуалізації спробують додати більше джерел.

Раніше вчені розкрили таємницю Бермудського трикутника.

ЛЮТИЙ РАНОК В РАШЦІ! БПЛА  «ЛЮТЬ»  ЗСУ РОЗВАЛЮЄ НПЗ В ТУАПСЕ!.

ЛЮТИЙ РАНОК В РАШЦІ! БПЛА «ЛЮТЬ» ЗСУ РОЗВАЛЮЄ НПЗ В ТУАПСЕ!.

Цензор.НЕТ 2

Як ставляться житомиряни до штучого інтелекту

Як ставляться житомиряни до штучого інтелекту

Штучний інтелект розвивається все більше, допомагаючи людству виконувати різні задачі. Але в суспільстві розгортаються дискусії щодо його впливу та користі в майбутньому. Телеканал СК1 вирішив дізнатися ставлення житомирян до ШІ Якщо ви маєте нови...

Телеканал СК1 -

Інклюзивні автокурси для майбутніх водіїв

Інклюзивні автокурси для майбутніх водіїв

Інклюзивні потреби – не завада отримати водійське посвідчення. У Кривому Розі на базі Навчально-Наукового інституту Донецького державного університету внутрішніх справ діють курси для бажаючих отримати водійські права. Слухачі – не тільки курсанти...

Перший Міський телеканал. -

«Загинули майже 500 українських топ-атлетів»  - Мінспорту #shorts - DW Ukrainian.

«Загинули майже 500 українських топ-атлетів» - Мінспорту #shorts - DW Ukrainian.

#dwукраїнською #shorts #short #shortvideo #shortsvideo #shortsyoutube Підписатися в один клік на #DWУкраїнською: Читайте новини України та світу - на нашому сайті: dw.com/ukrainian, у Facebook: fb.com/dw.ukrainian, на Twitter: twitter.com/dw_ukrai...

DW (Українською) -

Криворізька патрульна академія: тактика дій при затриманні.

Криворізька патрульна академія: тактика дій при затриманні.

Забезпечувати громадський порядок дотримуючись правил особистої безпеки. Криворізька академія патрульної поліції продовжує готувати майбутніх правоохоронців. Курсанти закладу не лише отримують глибокі теоретичні знання, а й на практиці відпрацьову...

Перший Міський телеканал. -

БАЙДЕН ПРОТИ ТРАМПА, УКРАЇНА В НАТО ТА З ЄВРОПИ - НА ВИХІД: ЧОГО ЧЕКАТИ УКРАЇНЦЯМ?.

БАЙДЕН ПРОТИ ТРАМПА, УКРАЇНА В НАТО ТА З ЄВРОПИ - НА ВИХІД: ЧОГО ЧЕКАТИ УКРАЇНЦЯМ?.

Гість: ДМИТРО ЛЕВУСЬ, експерт-міжнародник аналітичного центру «Обʼєднана Україна» TV7+ — обласний телеканал цілодобового мовлення, який працює на території Хмельницької та частині Вінницької й Тернопільскої областей. Від початку широкомасштабного ...

Телеканал Хмельницького -