Главком

Всі новини України і світу. Свіжі новини політики, економіки, спорту та шоу-бізнесу.

Більше новин

Посол показала, як республіканці в Палаті представників підтримували Україну з 2022 року.

Під час останнього голосування в Палаті представників за допомогу Україні підтримка з боку Республіканської партії була однією з найвищих з 2022 року. Про це заявила посол України у США Оксана Маркарова.

Вона навела дані фінальних голосувань за п’ять законопроєктів у Палаті представників, які передбачали виділення Україні допомоги. За її словами, підтримка серед Республіканської партії за п’ятий пакет більша, ніж за три з чотирьох попередніх голосувань.

Посол показала, як республіканці в Палаті представників підтримували Україну з 2022 року фото 1

фото: Оксана Маркарова

Посол показала, як республіканці в Палаті представників підтримували Україну з 2022 року фото 2

фото: Оксана Маркарова

Так, 20 квітня проти допомоги Україні проголосували 112 республіканців у нижній палаті Конгресу. Менше голосували тільки у травні 2022 року за додаткову допомогу Києву на понад $40 млрд – 57 республіканців.

«Крім того, серед голосів «проти» за фінальний законопроєкт є голоси з причини процедури та інших, а показовим голосування «проти підтримки Україні» є голосування за поправку конгресменки Грін щодо зменшення до нуля всіх статей підтримки – і там цифра ще менша – «за» були 70», – наголосила Маркарова.

Вона запевнила, що посольство України та українська громада у США активно продовжує працювати над збільшенням підтримки через як пряму роботу з Конгресом, так і через регіональну, релігійну, освітню, культурну, експертну дипломатії та активні публічні комунікації.

Нагадаємо, Сенат США підтримав скорочення процедури розгляду законопроєкту про додаткове фінансування, який містить допомогу Україні. 80 сенаторів підтримали клопотання лідера демократичної більшості в Сенаті Чака Шумера «про завершення дебатів», яке дозволяє ухвалити законодавчий пакет із допомогою Україні за скороченою процедурою. Проти проголосували 19.

Сенатори матимуть 30 годин для обговорення законопроєкту, після чого буде проведене остаточне голосування. Для ухвалення рішення достатньо простої більшості голосів.

Як повідомлялося, Сенат Сполучених Штатів відклав голосування щодо законопроєкту про допомогу Україні. Це сталося через кількох республіканців, які скаржаться на неможливість запропоновувати поправки.

До слова, Палата представників американського Конгресу підтримала законопроєкт про допомогу Україні у розмірі понад 60 мільярдів доларів. Документ ще має пройти схвалення Сенату та президента.

Читайте також:

ЖИТТЯ БІЛКИ ПАТРІКА: ПЛЮСИ І МІНУСИ УТРИМАННЯ ЛІСОВИХ ТВАРИН ВДОМА.

ЖИТТЯ БІЛКИ ПАТРІКА: ПЛЮСИ І МІНУСИ УТРИМАННЯ ЛІСОВИХ ТВАРИН ВДОМА.

БОГДАН ТИТАРЕНКО, блогер TV7+ — обласний телеканал цілодобового мовлення, який працює на території Хмельницької та частині Вінницької й Тернопільскої областей. Від початку широкомасштабного вторгнення, телеканал активно працює у форматі висвітленн...

Телеканал Хмельницького 2

«Хочеться, щоб війна закінчилася і зустрічати це свято вже з рідними»: Великдень на фронті.

«Хочеться, щоб війна закінчилася і зустрічати це свято вже з рідними»: Великдень на фронті.

Капелани 93-ї бригади, яка воює в Донецькій області, провели Великодні богослужіння та освятили військовим ЗСУ паски. Бійці поділилися своїми враженнями про святкування Великодня на передовій. Відео Reuters Підписатись на наші канали Новини Приазо...

Радіо Свобода -

Реконструкція приміщень сервісного офісу «Ветеран»

Реконструкція приміщень сервісного офісу «Ветеран»

Друге життя приміщень, де надаватимуть фахові послуги ветеранам війни та членам їх родин. В Металургійному районі повнім ходом йдуть роботи в будівлі, де вже в наступному місяці облаштують сервісний офіс «Ветеран». Після відкриття, яке запланували...

Перший Міський телеканал. -

Підготовка до ШТУРМІВ: на Запоріжжі провели страйкбольні бої.

Підготовка до ШТУРМІВ: на Запоріжжі провели страйкбольні бої.

На Запоріжжі військо стоїть в глухій обороні, а до штурмів потрібно готуватись. У 108 бригаді ТРО регулярно влаштовують страйкбольні бої — досконалу імітацію справжнього бою. Шутер від першої особи та відгуки військовослужбовців тероборони — у сюж...

Телеканал TV5 -

Інтерв'ю дня: безоплатна екскурсія до картинної галереї.

Інтерв'ю дня: безоплатна екскурсія до картинної галереї.

Сьогодні, 2 травня, відбулася безоплатна ознайомча екскурсія до галереї. Її провели за ініціативи КП «Інститут розвитку міста Кривого Рогу» та приватної картинної галереї «ArtCaraftOil». Екскурсію відвідали представники закладів освіти Довгинцівсь...

Перший Міський телеканал. -

Криворіжжя провело у вічність захисника Миколу Пивоварова.

Криворіжжя провело у вічність захисника Миколу Пивоварова.

Любив життя та родину, заради якої і пішов воювати, та на жаль через підступність ворога повернувся додому на щиті. 3 квітня Криворіжжя провело в останню земну путь захисника Миколу Пивоварова. Героя, який до останнього подиху бив ворога на найзап...

Перший Міський телеканал. -