Обозреватель

Найсвіжіші новини України та світу онлайн, гарячі теми, головні новини, cтатті та аналітика, Спорт.

Більше новин

Намагається використати час: Росія в найближчі тижні може посилити атаки на Україну – західна розвідка.

У США спрогнозували посилення російських наземних та повітряних атак на Україну упродовж наступних кількох тижнів. Москва планує використати "вікно можливостей" – час, потрібний на доправлення в Україну нової американської військової допомоги у достатній для ефективного опору агресору кількості.

Тим часом на початок літа Росія нібито планує великий наступ, з ним і пов'язане прогнозоване загострення у найближчій перспективі. Про це з посиланням на трьох посадовців, знайомих з розвідданими США, повідомляє CNN.

Так, згідно з повідомленням, американська розвідка практично не сумнівається у тому, що Росія спробує максимально використати "вікно можливостей, тобто час, коли до України ще не надійшла у достатніх для суттєвого впливу на ситуацію на полі бою кількостях нова зброя та боєприпаси з нещодавно продовженої допомоги США.

Йдеться про кілька тижнів, що знадобляться на доправлення цієї допомоги до України. І упродовж цих тижнів Росія, вважають у розвідці США, посилюватиме свої повітряні та наземні атаки.

Зрештою, атаки з повітря вже набули неабиякої інтенсивності.

"У ніч проти середи (8 травня. – Ред.) Росія завдала масованого ракетно-безпілотного удару по Україні. Українська влада стверджує, що Росія випустила понад 50 ракет і 20 безпілотників по енергетичній інфраструктурі країни. Найбільша енергокомпанія України заявила, що це вже п'яте напад Росії на її об'єкти за останні шість тижнів", – нагадали у CNN.

Співрозмовники видання як серед західних посадвоців, так і серед їхніх колег в Україні зазначають, що очікуване посилення атак нерозривно пов'язане з намірами Росії провести широкомасштабний наступ цього літа. На тлі цих планів занепокоєння у США та Україні викликає подальша мобілізація Москвою великої кількості живої сили, тоді як українська армія відчуває кадровий дефіцит.

Місяці "торгів" у Когнресі, що призвели до тривалої призупинки американської допомоги для України вже вилилися для українців у втрачені території та втрачені життя воїнів. Тож РФ зробить усе, аби захопити якомога більше територій до того, як на передовій з'явиться американська зброя.

І навіть коли обіцяна допомога надійде, зазначив один з американських співрозмовників CNN, про повернення окупованих РФ територій наразі не йдеться.

"У кращому випадку це утримання (лінії фронту. – Ред.)", – зазначив він.

Нагадаємо, раніше у Головному управлінні розвідки заявили, що не виключають, що Росія може готувати наступ на дві області України. Втім, сил на захоплення, наприклад, Харкова у ворога вочевидь бракує. Тож йдеться радше про "операцію для входу і виходу", вважають розвідники.

Тільки перевірена інформація у нас у Telegram-каналі OBOZ.UA та Viber . Не ведіться на фейки!

ТВ7+. ПОВЕРНЕННЯ ОКУПОВАНИХ ТЕРИТОРІЙ ПРИЗВЕДЕ ДО ВТРАТИ НЕЗАЛЕЖНОСТІ ГРУЗІЇ

ТВ7+. ПОВЕРНЕННЯ ОКУПОВАНИХ ТЕРИТОРІЙ ПРИЗВЕДЕ ДО ВТРАТИ НЕЗАЛЕЖНОСТІ ГРУЗІЇ

ДМИТРО ЛЕВУСЬ - експерт-міжнародник аналітичного центру «Обʼєднана Україна». Наш сайт : А також ми у фейсбуці : Підписуйтесь на наш канал, ставте лайки та тисніть на дзвіночок !!!

Телеканал Хмельницького -

Що тепер українці думають про Володимира Зеленського? Мобілізація, війна, корупція - Опитування.

Що тепер українці думають про Володимира Зеленського? Мобілізація, війна, корупція - Опитування.

20 травня минуло п'ять років як Володимир Зеленський обіймає посаду президента України. Радіо Свобода запитало людей на вулицях Києва, як вони зараз оцінюють каденцію шостого президента. Опитування не є соціологічним дослідженням і відображає суто...

Радіо Свобода 1

ТВ7+.МЕЛЬПОМЕНА FEST:У ХМЕЛЬНИЦЬКОМУ ВІДБУВСЯ ФЕСТИВАЛЬ ДИТЯЧИХ ТА МОЛОДІЖНИХ ТЕАТРАЛЬНИХ КОЛЕКТИВІВ

ТВ7+.МЕЛЬПОМЕНА FEST:У ХМЕЛЬНИЦЬКОМУ ВІДБУВСЯ ФЕСТИВАЛЬ ДИТЯЧИХ ТА МОЛОДІЖНИХ ТЕАТРАЛЬНИХ КОЛЕКТИВІВ

Гість: АНАТОЛІЙ БЕЛЕВАНЦЕВ - заступник директора з навчально-виховної роботи Хмельницької школи мистецтв. Наш сайт : А також ми у фейсбуці : Підписуйтесь на наш канал, ставте лайки та тисніть на дзвіночок !!!

Телеканал Хмельницького -

ТВ7+. КАМ’ЯНЕЦЬ-ПОДІЛЬСЬКИЙ – 650 РОКІВ ЄВРОПЕЙСЬКОЇ ІСТОРІЇ

ТВ7+. КАМ’ЯНЕЦЬ-ПОДІЛЬСЬКИЙ – 650 РОКІВ ЄВРОПЕЙСЬКОЇ ІСТОРІЇ

650 років європейської історії. Кам’янець-Подільський відзначив день міста. У програмі тижневих заходів було чимало мистецьких і благодійних акцій. Усі вони проходили під гаслом «Збираємо донати на дрони і гармати». Наш сайт : А також ми у фейсбуц...

Телеканал Хмельницького -

НОВИНИ. Випуск за 20 травня 2024 року

НОВИНИ. Випуск за 20 травня 2024 року

Якщо ви маєте новину - повідомляйте на пошту – redaktor@sk1.tv з темою "Новина для СК1" Дивіться нас онлайн на sk1.tv Додавайтеся до нас у соцмережах:

Телеканал СК1 -

Роботине - СІРА зона. Влучання по БУДИНКАХ у Василівці — є ЖЕРТВИ - День.Підсумки 20.05

Роботине - СІРА зона. Влучання по БУДИНКАХ у Василівці — є ЖЕРТВИ - День.Підсумки 20.05

Прильоти у Василівці. Є поранені та загиблі цивільні. По будинках, попередньо, гатили окупанти з мінометів Звільненя заступника міського голови та перейменування вулиць. Сесія Запорізької міськради В Олександрівському районі згоріла автівка, яка н...

Телеканал TV5 -

Детально про те, що заслуговує на увагу
«Трагічною є втрата кожної окремої людини. Ще прикріше, коли втрачаємо ціле покоління молодих, свідомих, активних людей. Тих, хто мав би творити на...
Про відчайдушну спробу втечі з-під варти ЧК засуджених до смерті холодноярських отаманів у 1923 році не писав хіба що ледачий. Це хрестоматійна іст...
20 травня 1844 року в Глухові у родині різьбяра іконостасів народився художник Микола Мурашко . Він проілюстрував перше українське видання казок Ан...
Телеграм канали