Цензор.НЕТ

Найсвіжіші огляди головних подій, резонансні статті, все про війну в Україні, авторські думки, фото та відео з місця подій, бізнес, розваги, політика, спорт.

Більше новин

Китай та США мають взяти на себе відповідальність за мир у світі - Сі Цзіньпін.

Голова КНР Сі Цзіньпін під час зустрічі з державним секретарем США Ентоні Блінкеном заявив, що Китай і Сполучені Штати повинні поводитись як великі держави і взяти на себе відповідальність за підтримання стабільності й миру у світі.

Про це Цензор.НЕТ повідомляє з посиланням на Укрінформ.

"Я завжди вважав, що велика країна має поводитися як велика країна, мати розум і відповідальність великої країни. Китай і Сполучені Штати повинні подати приклад такої поведінки і взяти на себе відповідальність за мир у всьому світі та сприяти глобальній єдності", - сказав Сі.

Зустріч Ентоні Блінкена та лидера Китаю Сі Цзіньпіна

Читайте: Китай попередив Блінкена про "негативні фактори" у відносинах через РФ

Він зауважив, що під час зустрічі з президентом Джо Байденом у Сан-Франциско в листопаді минулого року вони запропонували п’ять принципів двосторонніх відносин, серед яких правильне розуміння один одного, спільне врегулювання розбіжностей і спільна відповідальність великих держав, взаємовигідна співпраця та сприяння обмінам між людьми.

"Коли основні принципи встановлено, інші проблеми буде легше вирішувати. Китай готовий співпрацювати, але співпраця має бути двосторонньою. Ми не боїмося конкуренції, тільки ж конкуренція має бути спрямованою на спільний прогрес, а не грою із нульовою сумою", - сказав лідер Китаю.

Також читайте: Якщо Китай хоче налагодити добрі стосунки з Заходом, то йому потрібно припинити підтримувати Росію, - Столтенберг

За його словами, обидві країни можуть мати своїх друзів і партнерів, але не націлюватись одна на одну та не протистояти і не шкодити одна одній.

"Китай радий бачити впевнені, відкриті та процвітаючі Сполучені Штати і сподівається, що США також зможуть сприймати розвиток Китаю в позитивному світлі", - підсумував Сі.

Зустріч Ентоні Блінкена та лидера Китаю Сі Цзіньпіна

Також читайте: Путін заявив, що у травні поїде до Китаю

Блінкен, згідно з повідомленням МЗС КНР, відзначив позитивні зрушення у співпраці між двома країнами після листопадового саміту лідерів у Сан-Франциско та зауважив, що сучасний світ стикається з багатьма складними викликами, які потребують взаємодії між Сполученими Штатами і Китаєм.

"Під час мого візиту до Китаю американці з усіх прошарків суспільства сподіваються побачити покращення американо-китайських відносин", - сказав він, додавши, що США не прагнуть нової холодної війни чи протистояння з Китаєм і сподіваються на підтримання постійного зв’язку.

Автор: Ольга Лузан

Розраховуємо, що Китай використає увесь свій вплив на Росію, щоб закінчити війну проти України -  фон дер Ляєн.

Розраховуємо, що Китай використає увесь свій вплив на Росію, щоб закінчити війну проти України - фон дер Ляєн.

Президентка Єврокомісії Урсула фон дер Ляєн заявила, що на зустрічі із лідером КНР Сі Цзіньпіном обговорили зобов’язання Китаю не надавати будь-яку допомогу летальною зброєю Росії.

Цензор.НЕТ -
Якщо вищі безпекові ризики збережуться: Нацбанк оприлюднив альтернативний сценарій для економіки.

Якщо вищі безпекові ризики збережуться: Нацбанк оприлюднив альтернативний сценарій для економіки.

Національний банк України (НБУ) оприлюднив альтернативний сценарій для економіки України, який враховує можливість збереження вищих безпекових ризиків у 2025 році.

Цензор.НЕТ 1
День катастрофи: у Кривому Розі вшанували жертв Голокосту.

День катастрофи: у Кривому Розі вшанували жертв Голокосту.

Ніколи знову! Третього травня напередодні дня пам'яті Катастрофи та героїзму Йом-а-Шоа єврейська громада Криворіжжя вшановує пам’ять жертв нацизму. Традиційно містяни збираються на місцях масових розстрілів та поховання мирних жителів, одним з так...

Перший Міський телеканал. -

Велопатруль на варті безпеки нашого міста

Велопатруль на варті безпеки нашого міста

Парки, сквери та зона відпочинку містян під надійним наглядом правоохоронців. На цьому тижні у Металургійному та Центрально-Міському районах заступив на службу велопатруль, який у складі 12 правоохоронців буде щодня підтримувати громадський порядо...

Перший Міський телеканал. 4

«Іти на демобілізацію в ЗСУ в цих умовах - це самогубство»  #shorts - DW Ukrainian.

«Іти на демобілізацію в ЗСУ в цих умовах - це самогубство» #shorts - DW Ukrainian.

#dwукраїнською #shorts #short #shortvideo #shortsvideo #shortsyoutube Підписатися в один клік на #DWУкраїнською: Читайте новини України та світу - на нашому сайті: dw.com/ukrainian, у Facebook: fb.com/dw.ukrainian, на Twitter: twitter.com/dw_ukrai...

DW (Українською) -

Житель Черняхова потребує фінансової допомоги на лікування орфанного захворювання.

Житель Черняхова потребує фінансової допомоги на лікування орфанного захворювання.

Житель Черняхівської громади Сергій Логвинчук страждає на рідкісне захворювання – акромегалію, лікування якого вартує понад 100 тисяч гривень на місяць. Згідно з законодавством кошти на необхідні препарати мають виділяти з місцевого бюджету, однак...

Телеканал СК1 2

Скандальна блогерка накинулася на львівʼян через українську мову: подробиці.

Скандальна блогерка накинулася на львівʼян через українську мову: подробиці.

НТА 3

РОСІЯ ВЛАШТУЄ ТЕРОР ЄВРОПІ І ШУКАЄ ЗЕЛЕНСЬКОГО ТА ПОРОШЕНКА; ОБАМА ЗАМІСТЬ БАЙДЕНА?.

РОСІЯ ВЛАШТУЄ ТЕРОР ЄВРОПІ І ШУКАЄ ЗЕЛЕНСЬКОГО ТА ПОРОШЕНКА; ОБАМА ЗАМІСТЬ БАЙДЕНА?.

ДМИТРО ЛЕВУСЬ – експерт-міжнародник аналітичного центру «Обʼєднана Україна» TV7+ — обласний телеканал цілодобового мовлення, який працює на території Хмельницької та частині Вінницької й Тернопільскої областей. Від початку широкомасштабного вторгн...

Телеканал Хмельницького 2