Дзеркало Тижня

Останні новини України й світу. Лише достовірні новини політики, економіки, світу, культури й науки.

Більше новин

Росіяни атакували Львівщину крилатими ракетами та балістикою.

Максим Козицький розповів про наслідки ворожих ударів.

Росіяни, 8 травня, вдарили по Львівській області, де крилатими ракетами влучили по об’єкту генерації енергії та пошкодили й іншу критичну інфраструктуру, повідомив очільник обласної військової адміністрації Максим Козицький. Також окупанти атакували область балістикою.

«Близько 5 години ранку, окупанти влучили крилатими ракетами в обʼєкт генерації енергії у Червоноградському районі. Є два осередки загоряння. На місці працюють вогнеборці. Залучили спецтехніку. Загрози для людей, які живуть поблизу, немає», – повідомив Козицький.

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Ракетна атака РФ: на Кіровоградщині постраждала 8-річна дитина, пошкоджено обʼєкт критичної інфраструктури

Очільник ОВА додав, що приліт ворожої ракети також зафіксували у Стрийському районі області. Внаслідок удару там пошкоджений об’єкт енергетичної інфраструктури.

Під час повторної повітряної тривоги, яку в області оголосили о 6:25, росіяни вдарили аеробалістичною ракетою «Кинджал». Цього разу жодна інфраструктура не постраждала.

«Станом на цю годину у нашій області обійшлося без жертв і потерпілих. Усі системи життєзабезпечення Львівщини працюють у штатному режимі», – підсумував Козицький.

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Війська РФ били по Дніпропетровщині ракетами, дронами й артилерією: постраждав мирний житель

Нагадаємо, 8 травня росіяни запустили ракети по об’єктах генерації та передачі електроенергії у низці областей. За даними міністра енергетики Германа Галущенка, ракетами атакували Полтавську, Кіровоградську, Запорізьку, Львівську, Івано-Франківську та Вінницьку області.

Своєю чергою в ДТЕК повідомили, що росіяни атакували три їхні ТЕС . Там серйозно пошкоджено обладнання.

Загалом 8 травня росіяни запустили по Україні понад сім десятків ракет та дронів-камікадзе. Командувач Повітряними силами ЗСУ Микола Олещук повідомив, що наші захисники неба збили 39 ракет та 20 ударних дронів.

Дивіться спецтему:

  1. В Запорізькій ОВА розповіли про обстріли області за добу: війська РФ поранили людину Ворог застосував різні види зброї.

  2. РФ атакувала Київську область дронами та ракетами. Є постраждалі люди, зруйноване та пошкоджене житло В ОВА розповіли про наслідки ворожого обстрілу.

  3. ЗСУ показали 970 росіянам, що «діди воювали» – це не аргумент для нападу на сусідню країну: втрати ворога Загалом наші захисники прорідили популяцію окупантів на понад 477 тисяч росіян.

  4. Внаслідок обстрілів військ РФ на Херсонщині загинула людина та ще троє мирних жителів поранені Зафіксовано багато пошкоджень.

  5. Війська РФ били по Дніпропетровщині ракетами, дронами й артилерією: постраждав мирний житель Над областю збили чотири ворожі ракети та п'ять “шахедів”.

Людський мозок зменшується: чому

Людський мозок зменшується: чому

Доказів того, що зменшення мозку негативно впливає на розумові здібності, поки що немає, але щоб переконатися в цьому, вченим ще належить провести низку досліджень.

Дзеркало Тижня 1
Ансамблю «Червона калина» з Переяславської громади виповнюється 30 років.

Ансамблю «Червона калина» з Переяславської громади виповнюється 30 років.

Учасники народного аматорського ансамблю української пісні «Червона калина» кожного тижня збираються поспівати у рідному селі Вовчків Переяславської громади. Цього тижня репетирували майже щодня, готуючись до важливого благодійного концерту на під...

proSLAV -

Ситуація в енергосистемі гірша, ніж рік тому

Ситуація в енергосистемі гірша, ніж рік тому

Чи врятують енергосистему країни альтернативні джерела енергії? А також наскільки критичною є ситуація зараз і що нам очікувати цього літа і взимку? ️Говоримо з експертом Інституту енергетичних стратегій Юрієм Корольчуком. Станьте спонсором цього ...

ЛМН 1

Чому вимикають світло ️ #lmn #блекаут #відключеннясвітла #електроенергія #новини #lviv #lmn #врек.

Чому вимикають світло ️ #lmn #блекаут #відключеннясвітла #електроенергія #новини #lviv #lmn #врек.

ЛМН -

Новини Тернополя за 13-19 травня

Новини Тернополя за 13-19 травня

Новини Тернополя -

Спортсмени з усієї України позмагалися на відкритому чемпіонаті Львівської області з плавання.

Спортсмени з усієї України позмагалися на відкритому чемпіонаті Львівської області з плавання.

Найоперативніша стрічка новин з України та світу. Стисло ЗрозумілоВчасно Підписатися на наш канал Підтримати нас: #львів #плавання #новини

НТА -

План знищення Львова. Як Садовий перетворив комфортне місто у непридатні для життя кам’яні джунглі?

План знищення Львова. Як Садовий перетворив комфортне місто у непридатні для життя кам’яні джунглі?

Найоперативніша стрічка новин з України та світу. Стисло ЗрозумілоВчасно Навіщо у міській раді незаконно змінюють містобудівну документацію? Та скільки треба заплатити, щоб у мерії заплющили очі на незаконне будівництво? Дивіться у новому розсліду...

НТА 5