Дзеркало Тижня

Останні новини України й світу. Лише достовірні новини політики, економіки, світу, культури й науки.

Більше новин

Макрон закликав обговорити ідею використання ядерних боєголовок Франції для захисту ЄС.

Лідер Франції вважає, що потрібно зробити ревізію систем захисту Європи від Росії.

Президент Франції Еммануель Макрон заявив, що вважає за необхідне обговорити надійність європейської оборони та можливість застосування для цього французьких ядерних боєголовок. Про це він сказав в інтерв'ю регіональним виданням групи Ebra.

Він зазначив, що Європі слід побудувати надійну оборону. Зокрема, це може означати розгортання протиракетних щитів.

«Але ми повинні бути впевнені, що вони блокують усі ракети та стримують використання ядерної енергії. Бути надійним також означає мати ракети великої дальності, які б стримували росіян», - заявив Макрон.

Він зазначив, що Франція збереже свою специфіку, але готова зробити більший внесок в захист європейської землі.

«Французька доктрина полягає в тому, що ми можемо використовувати ядерну зброю, коли наші життєво важливі інтереси знаходяться під загрозою. Я вже казав, що в цих життєво важливих інтересах є європейський вимір, не деталізуючи їх, тому що таке стримування сприяло б довірі до європейської оборони. Я виступаю за відкриття цієї дискусії, яка, таким чином, повинна включати протиракетну оборону, стрільбу із зброї великої дальності, ядерну зброю для тих, хто її має або хто має американську ядерну зброю на своїй території. Давайте викладемо все на стіл і подивимося, що справді і надійно захищає нас», - сказав президент Франції.

Він нагадав, що Франція, яка має близько 300 ядерних боєголовок і є єдиною ядерною державою в Європейському Союзі.

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Ідея розміщення ядерної зброї в Польщі – це не погроза Росії, а елемент стримування – Науседа

Вперше Макрон натякав на можливість використання ядерної зброї Францією у 2020 році, коли закликав до «стратегічного діалогу» щодо «ролі ядерного стримування Франції в колективній безпеці Європи».

Днями Макрон заявив, що американська «парасолька безпеки» відійшла в минуле і континент повинен побудувати власну надійну оборонну стратегію, якщо хоче вижити.

Нагадаємо, на початку квітня адміністрація президента США Джо Байдена закликала РФ підтримати резолюцію Ради Безпеки ООН, яка застерігає країни від розміщення ядерної зброї в космосі. Ці заклики з’явилися на тлі повідомлень американської розвідки про те, що Росія розробляє нову протисупутникову ядерну зброю космічного базування. Однак Росія наклала вето на розроблену США резолюцію.

«Війна – це мир», «Свобода – це рабство», «Незнання – сила». До цих відомих тез із орвеллівської антиутопії «1984» російські «мислителі» додали вже багато власних. Свіженькою «потішив» один з ідеологів рашизму Сєргєй Караганов: «Применение ядерного оружия может уберечь человечество от глобальной катастрофы». Про хворобливі фантазії кремлівських мрійників посол України в Японії Сергій Корсунський пише в статті «Російські чебурашки з ядерною палицею».

Грантова підтримка криворізьких підприємців

Грантова підтримка криворізьких підприємців

Кошти від держави на підтримку малого та середнього бізнесу в Кривому Розі. В нашому місті за сприяння Рада оборони та муніципалітету продовжується плідна реалізація підтримки підприємців, які залучають кошти від держави в рамках програми «єРобота...

Перший Міський телеканал. -

У Чоповичах відкрили Алею слави загиблих Героїв

У Чоповичах відкрили Алею слави загиблих Героїв

Наразі понад 300 жителів Чоповицької громаді Житомирської області боронять Україну від російських загарбників. 27 з них повернулися додому на щиті. Для вшанування пам`яті загиблих Героїв відкрили Алею слави. Як усе відбувалося – дивіться у сюжеті ...

Телеканал СК1 -

Вечір п'ятниці: ПК «Південний» просто неба провів флешмоб до Дня Європи.

Вечір п'ятниці: ПК «Південний» просто неба провів флешмоб до Дня Європи.

Жовто-блакитне серце ніколи не здається, саме під такою назвою ПК «Південний» просто неба провів флешмоб до Дня Європи. Про цей та інші заходи організовані ПК «Південний» говорили у програмі «Вечір п'ятниці».

Перший Міський телеканал. -

Актуальний репортаж. Благодійний концерт  «Сила матері»

Актуальний репортаж. Благодійний концерт «Сила матері»

Спільно з обласною філармонією провели благодійну мистецьку акцію, під час якої привітали наших найдорожчих, наших матерів, подякували їм за дар життя, за їх молитву, тепло і опіку, висловили особливі слова вдячності матерям наших героїв, наших ві...

Галичина -

«Галопом по Європі»: розважальна квест-програма від ПК «Центральний».

«Галопом по Європі»: розважальна квест-програма від ПК «Центральний».

Галопом по Європі. У ПК Центральний пройшла розважальна квест-программа, участь у якій взяло 6 творчих команд. Учасники заходу мали змогу пройти через смугу перешкод, навчитися робити намет, покращити знання з географії та розв’язати цікаві загадк...

Перший Міський телеканал. -

Хто бронює військовозобов’язаних?

Хто бронює військовозобов’язаних?

Керівник апарату Львівської ОВА розповів, чи не залишиться тепер адміністрація без працівників, а також, яким чином установи й підприємства отримують статус критичних, що дає їм право бронювати працівників. Що саме змінюється для держслужбовців в ...

ЛМН 1