Дзеркало Тижня

Останні новини України й світу. Лише достовірні новини політики, економіки, світу, культури й науки.

Більше новин

Китайські військові заявили, що «відігнали» есмінець США у спірних водах.

Штати кажуть, що корабель відстоював свободу судноплавства у Південно-Китайському морі та покинув район після завершення операції.

Китайські військові "відігнали" американський есмінець USS Halsey, який увійшов у територіальні води Парасельських островів у Південно-Китайському морі 10 травня, йдеться в заяві Народно-визвольної армії Китаю. Про це повідомляє Reuters .

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Китай пошкодив судно Філіппін у спірних водах, заявила Маніла

За словами китайських військових, дії США "порушують суверенітет і безпеку Китаю".

Військові Пекіна додали, що залишатимуться у стані підвищеної бойової готовності та захищатимуть національну безпеку.

У заяві ВМС США йдеться про те, що есмінець відстоював свободу суднопластва в Південно-Китайському морі поблизу Парасельських островів "відповідно до міжнародного права".

USS Halsey покинув цей район після завершення операції та продовжив свій шлях у Південно-Китайському морі, сказали військові США.

Нова суперечка між Китаєм і Штатами виникла на тлі посилення напруженості в стратегічному Південно-Китайському морі, коли союзник США Філіппіни перебуває в гострому дипломатичному протистоянні з Пекіном у спірних водах.

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Новий “загін” для стримування Китаю: глави Міноборони США, Японії, Австралії та Філіппін провели зустріч

Китай вважає майже все Південно-Китайське море своєю територією, попри рішення міжнародного трибуналу, який постановив, що Пекін не має жодних правових підстав для таких претензій. Претензії Пекіна суперечать позиціям Філіппін, В'єтнаму, Індонезії, Малайзії та Брунею.

Дивіться спецтему: Протистояння США і Китаю

  1. Поїздка Сі Цзіньпіна до Європи відроджує розкол континенту часів “холодної війни” — Bloomberg Ключові висновки європейського турне лідера Китаю.

  2. США готуються запровадити нові тарифи на китайські товари — Bloomberg Як очікується, тарифи будуть зосереджені на таких галузях, як виробництво електромобілів, акумуляторів і сонячних батарей.

  3. Низка китайських компаній потрапили під торговельні обмеження США Компаніям, які потрапили до чорного списку, заборонено вести бізнес з американськими фірмами.

  4. Сі Цзіньпін пообіцяв Віктору Орбану «золоту подорож» Китайський лідер «підняв» відносини з Угорщиною до рівня «всепогодного стратегічного партнерства»

  5. Китай відправить військові кораблі до Камбоджі, попри занепокоєння США Китай модернізує військово-морську базу Камбоджі, розташовану на важливому водному шляху.

Олекса Різників - життєдайний борець //  «Ген українців з Іриною Фаріон».

Олекса Різників - життєдайний борець // «Ген українців з Іриною Фаріон».

Найоперативніша стрічка новин з України та світу. Стисло ЗрозумілоВчасно Уродженець Донбасу, вихованець «змосковщеної» Миколаївщини і «космополітичної» Одеси. Політв’язень московських концтаборів, український письменник, мовознавець, просвітянин, ...

НТА 1

ТВ7+. СПІВПРАЦЯ ІРАНУ І РФ НЕ ЗМІНИТЬСЯ

ТВ7+. СПІВПРАЦЯ ІРАНУ І РФ НЕ ЗМІНИТЬСЯ

ДМИТРО ЛЕВУСЬ - експерт-міжнародник аналітичного центру «Обʼєднана Україна». Наш сайт : А також ми у фейсбуці : Підписуйтесь на наш канал, ставте лайки та тисніть на дзвіночок !!!

Телеканал Хмельницького -

Війна, відключення світла: Чиновники витрачають мільйони на дорогу замість допомоги людям!.

Війна, відключення світла: Чиновники витрачають мільйони на дорогу замість допомоги людям!.

Третій рік війни, господарі та бізнес готуються до відключень світла. А що там чиновники? Благоустрій кладовища, кілометр дороги до приватного бізнесу і вітрила. Так нам ніколи не вибратися з біди і найперше що потрібно зробити - подбати про владу...

ЛМН 1

Головне із заяв глави Пентагону Ллойда Остіна на засіданні “Рамштайн-22”.

Головне із заяв глави Пентагону Ллойда Остіна на засіданні “Рамштайн-22”.

Найоперативніша стрічка новин з України та світу. Стисло ЗрозумілоВчасно Підписатися на наш канал Підтримати нас: #остін #рамштайн #сша #війна #україна #перемога #2024 #зеленський #залужний #мобілізація #новиниУкраїни #нта #новинионлайн #новини #З...

НТА 1

«Біля кожного загиблого воїна — 10-20 чоловік плаче», — отець Василь Колодій / hromadske.

«Біля кожного загиблого воїна — 10-20 чоловік плаче», — отець Василь Колодій / hromadske.

«Що я хочу сказати: помітно по них, що вони — родичі загиблих воїнів? — питає нас тихенько отець Василь. — Ви б бачили їх спочатку, які вони були. Дуже печальні. А зараз вони вже живі. І це радує. Вони тішаться, усміхаються, вони радіють. Це дуже ...

Громадське Телебачення 1

ТВ7+. СПІВПРАЦЯ ІРАНУ І РФ НЕ ЗМІНИТЬСЯ - ДМИТРО ЛЕВУСЬ  #ДМИТРОЛЕВУСЬ  #ІРАНУІРФ

ТВ7+. СПІВПРАЦЯ ІРАНУ І РФ НЕ ЗМІНИТЬСЯ - ДМИТРО ЛЕВУСЬ #ДМИТРОЛЕВУСЬ #ІРАНУІРФ

Наш сайт : А також ми у фейсбуці : Підписуйтесь на наш канал, ставте лайки та тисніть на дзвіночок !!!

Телеканал Хмельницького -

Це канал роти УБпАК "Небесна Мара" 43 ОМБр
Дуже непростий час. Орки лізуть, без перестану. Але ми тримаємось скільки є сил і засобів. А засоби поки є не в останню чергу завдяки вам і різним ...
Цього разу пощастило ворожому гелікоптеру. Наступного разу дістанем. ️ ББС «Небесна Мара» 43 ОМБр
Бажаємо здоровʼя! У наших друзів з волонтерської ініціативи "(Не) З неба" виходить на фінішну пряму великий збір 1 мільйон гривень на 50 FPV для дв...
Телеграм канали