Обозреватель

Найсвіжіші новини України та світу онлайн, гарячі теми, головні новини, cтатті та аналітика, Спорт.

Більше новин

Окупанти сповільнили темп операцій під Авдіївкою, але активізувались в районі Часового Яру: в ISW оцінили ситуацію.

Впродовж минулої доби, 30 квітня, російські окупанти в районі Авдіївки на Донеччині вперше за кілька днів не здійснили жодних підтверджених наступів . Водночас ворожі підрозділи активізувалися на напрямку Бахмут-Часів Яр.

На це звернули увагу аналітики американського Інституту вивчення війни (ISW), проаналізувавши зведення українського Генштабу. Зазначається, що звітів за один день недостатньо, щоб встановити закономірність, але це може свідчити про те, що загарбники дещо сповільнюють швидкість атак поблизу Авдіївки, водночас відновлюючи наступальні дії навколо Часового Яру.

В аналітиці йдеться, що приблизно з 20 квітня російські війська зосередилися на нарощуванні тактичного успіху поблизу Очеретиного та Новокалинового, але сповільнилися вже 30-го. Російські "воєнні блогери" стверджували, що окупанти просунулися на захід від населених пунктів Семенівка та Бердичі – обидва на північний захід від Авдіївки. Однак в ISW зауважили, що не виявили візуальних доказів жодної з цих заяв.

"Російські мілблогери стверджували, що російські війська, які діють поблизу Очеретиного, перебувають за 13 кілометрів від траси Т-0504 (Покровськ-Костянтинівка), що узгоджується з оцінкою ISW про просування Росії в цьому районі. Бої також тривали на північний захід від Авдіївки біля Архангельського, Сокіла та Соловйового, на захід від Авдіївки біля Уманського та на південний захід від Авдіївки біля Нетайлового", – уточнили аналітики.

Вони додали, що зі слів українського військового оглядача Костянтина Машовця, на вказаних напрямках діють підрозділи російських 132-ї ОМСБр, 35-ї ОМСБр, частини 30-ї ОМСБр, частини 27-ї мотострілецької дивізії, підрозділи 74-ї ОМСБр, підрозділи 114-ї ОМСБр.

Як повідомляв OBOZ.UA:

– Захисники України на Куп'янському напрямку зафіксували активізацію армії РФ. Окупанти підтягують особовий склад, БК та військову техніку.

– На Запоріжжі окупанти фактично зрівняли із землею Роботине. Внаслідок постійних бомбардувань населений пункт припинив існування.

Тільки перевірена інформація в нас у Telegram-каналі OBOZ.UA та Viber . Н е ведіться на фейки!

Реабілітаційний центр для алко та наркозалежних біля Тернополя.

Реабілітаційний центр для алко та наркозалежних біля Тернополя.

Більше цікавих новин читайте на сайті te.20minut.ua! Підписуйтесь на наш телеграм, щоб оперативно дізнаватися про важливі події

Новини Тернополя -

Теледоктор: хвороба Лайма – все, що треба знати про цю інфекцію.

Теледоктор: хвороба Лайма – все, що треба знати про цю інфекцію.

Як розрізнити та запобігти захворюванням, які поширюються від укусів кліщів в Україні, зокрема хвороби Лайма, які активні у теплий період року, коли кліщі найактивніші? Саме це питання розібрали у програмі «Теледоктор».

Перший Міський телеканал. -

ТВ7+. ЯКІСНА ОПІКА ДЛЯ ПОТРЕБУЮЧИХ

ТВ7+. ЯКІСНА ОПІКА ДЛЯ ПОТРЕБУЮЧИХ

В області з’являється все більше людей, які потребують домашнього супроводу. Його своїм бенефіціарам пропонує «Карітас Хмельницький». Для того аби послуги опіки надавались краще благодійники вирішили скооперувати сили із владою. Детальніше - далі ...

Телеканал Хмельницького -

Інтерв'ю дня: мистецька дискусія «Історія українського костюма».

Інтерв'ю дня: мистецька дискусія «Історія українського костюма».

На мистецькій дискусії «Історія українського костюма» з Костянтином Богомазом, яка відбулась у ПК «Центральний» учасники дізналися про розвиток українського національного вбрання через різні епохи. Детальніше про захід на український костюм говори...

Перший Міський телеканал. -

ТВ7+. ДІТИ НАУКОВЦІ

ТВ7+. ДІТИ НАУКОВЦІ

Діти науковці. У Хмельницькій обласній раді відбулась церемонія нагородження обласними преміями переможців другого етапу Всеукраїнського конкурсу-захисту науково-дослідницьких робіт учнів-членів Малої академії наук України. Про талановитих та здіб...

Телеканал Хмельницького -

ТВ7+. УКРАЇНА НАБЛИЖАЄТЬСЯ ДО ПЕРЕМОВИН

ТВ7+. УКРАЇНА НАБЛИЖАЄТЬСЯ ДО ПЕРЕМОВИН

АНДРІЙ ГОРОДНИЦЬКИЙ - політолог. Наш сайт : А також ми у фейсбуці : Підписуйтесь на наш канал, ставте лайки та тисніть на дзвіночок !!!

Телеканал Хмельницького -

Сили Спеціальних Операцій ЗС України
«Зіл» командир відділення 73-го морського центру ССО про свій шлях у Силах спеціальних операцій та найскладніші завдання ⬇️ «24-го лютого 2022 року...
Перший рекрутинговий центр ССО запрацював у Києві Відсьогодні бажаючі долучитися до лав Сил спеціальних операцій можуть отримати детальну інформаці...
Паркер оператор 3-го полку ССО Під час виконання завдання в сірій зоні отримав уламкові поранення хребта і руки. Одна рука була перебита в лікті, н...
Телеграм канали
У Києві озброєні чоловіки в масках серед білого дня нападали на перехожих: що відомо.
Термін дії висновку ВЛК щодо придатності до військової служби становить 1 рік - постанова Кабміну.
Український воїн Іван Кавка загинув на Запорізькому напрямку.
Кабмін зменшив термін дії висновку ВЛК про придатність у воєнний час.
«Це ганьба» : Чісора гнівно відреагував на ситуацію в бою Усик – Ф'юрі.
Роботодавців зобов’язали вручати повістки, організовувати прибуття працівників до ТЦК та інформувати про тих, хто відмовився від їх отримання чи звільнився - постанова Кабміну.
Бойова робота лучника-окупанта на Луганщині. ВIДЕО
«Совок головного мозку» : українців обурила пропозиція ввести податок на бездітність, нардеп після скандалу «дав задню».
Усик подарував костюм та рукавички з переможного бою проти Ф'юрі.
Як швидко очистити кеш браузера: інструкція для ПК та смартфонів.