InternetUA

Новини України та світу

Більше новин

Які програми можна видалити без проблем

Ми збираємося пояснити, які програми марні, крім того, що займають місце на вашому мобільному телефоні, і які ви зможете видалити без проблем. Таким чином, ви зможете дізнатися, чи встановлені у вас якісь типи додатків, про які ми будемо говорити, і вирішити, чи хочете ви їх видалити.

Сотні тисяч програм для різних функцій доступні в магазині програм вашого телефону. Але деякі з них сьогодні марні, або тому, що вони дійсно є типом додатків, які не роблять того, що обіцяють, або тому, що вони пропонують функції, які операційна система вашого телефону вже має в стандартній комплектації.

Програми для підвищення продуктивності

Існує тип додатків, які називаються «бустерами», які дають багато обіцянок, але не виконують їх. Їхня передбачувана мета — очистити ваш телефон, щоб він працював швидше і був оптимізований, а також споживав менше заряду батареї та заощаджував пам’ять ОЗУ. Для цього вони пропонують вам графіки та відсотки очищення або відновлення швидкості, які часто є шахрайськими.

У більшості випадків єдине, що роблять такі програми, – це закривають невикористовувані програми, що ваш мобільний може зробити самостійно, оскільки iOS та Android зазвичай припиняють їхню роботу через певний час. Насправді, закриття програм, які ви збираєтеся відкрити пізніше, витрачатиме більше заряду батареї, ніж збереження їх відкритими. Також ці програми часто очищають кеш для очищення пам’яті, що ви можете зробити самостійно.

В обмін на ці функції, які вам не потрібні, тому що ваш телефон вже дозволяє робити їх у стандартному режимі, ці програми, як правило, завалюють вас рекламою та повідомленнями, так що в результаті вони більше дратують вас, ніж допомагають. Тому, якщо у вас встановлена ​​така програма, немає нічого поганого, щоб видалити її з телефону.

Антивіруси

Тут розпочинається складна частина. Більшість антивірусів, доступних для вашого мобільного, особливо невідомі та безкоштовні, не принесуть вам великої користі. Тому, якщо ви не використовуєте антивірус від відомої спеціалізованої компанії, більшість тих, що ви можете знайти, можна видалити без проблем.

Магазин програм вашого телефону вже захищає вас від більшості вірусів за допомогою таких рішень, як Google Play Protect. На вашому мобільному телефоні також є система керування дозволами, за допомогою якої програма не зможе зробити більше, ніж має.

Додаток ліхтарик

Ні, вам не потрібно додаток, щоб використовувати телефон як ліхтарик, принаймні, для використання його як основний ліхтарик. Як правило, всі телефони мають опцію ліхтарика у швидких налаштуваннях, як на Android, так і на iOS. Крім того, ви повинні знати, що більшість подібних програм часто запитують надмірні дозволи, що робить їх небезпечними для встановлення.

QR-сканери

Ще один тип програм, які вам не знадобляться, тому що майже кожен телефон має власну програму для читання QR-кодів. У більшості випадків QR-сканер реалізовано безпосередньо у камері вашого телефону. Але на телефонах Android, які не мають такої камери, ви можете використовувати перевірені програми, які є в Google Play.

Безкоштовні VPN-додатки

Якщо час від часу ви хочете зайти на веб-сайт, вдаючи, що переглядаєте його з іншої країни, одним із ресурсів для цього є безкоштовний VPN. Однак багато з цих програм можуть бути небезпечними, оскільки їм часто потрібний доступ та читання всіх сторінок, які ви відкриваєте за допомогою свого мобільного телефону.

Ігри, від яких ви відмовились

Якщо ви любите грати в ігри на своєму мобільному телефоні, у вас зазвичай встановлено два типи ігор: ті, якими ви користуєтеся, і ті, від яких ви відмовилися, але вони вам подобалися в минулому. Ну а в тому випадку, якщо вам потрібно заощадити місце, ви можете почати з видалення ігор, якими ви не користуєтесь.

У багатьох випадках відеоігри займають набагато більше місця в пам’яті мобільного телефону, ніж інші програми, тому корисно розпочати саме з них. Крім того, у вас завжди буде можливість перевстановити їх, а також як Android, так і iOS зазвичай мають системи, що зберігають ваш прогрес у хмарі, щоб ви не втратили свої проходження при перевстановленні.

Програми, якими ви майже не користуєтеся

Існує також безліч програм, які ви використовуєте лише один або два рази на рік. Їх може бути безпечно зберігати у вашому телефоні, але може бути зручніше видалити їх, щоб заощадити місце, якщо це необхідно.

Тут слід пам’ятати, що ці програми завжди можна перевстановити, і що у багатьох випадках у вас є веб-сервіси, здатні робити те саме без необхідності встановлення програми. Тому, коли справа доходить до звільнення місця в телефоні, ви можете почати з цих програм.

Програми з функціями, що повторюються

Всі виробники мають список встановлених програм, за допомогою яких вони хочуть, щоб користувачі мали всі інструменти, необхідні для використання мобільного телефону в повсякденному житті. Але в багатьох випадках ви можете віддати перевагу іншим, аналогічним додаткам, і коли ви це зробите, ви можете без проблем видалити встановлені.

Наприклад, якщо у вас є телефон із власною системою хмарного зберігання, ви можете віддати перевагу використанню системи зберігання Яндекс або іншого стороннього виробника. Крім того, не рекомендується тримати дві програми, які служать одній і тій же меті. Ви можете встановити їх, щоб перевірити, яке з них працює краще, але зберігати обидві програми – зайва витрата місця.

Источник: itechua.com

У ChatGPT з’явився режим “Інкогніто” для приватного спілкування з ботом.

У ChatGPT з’явився режим “Інкогніто” для приватного спілкування з ботом.

Веб-версія ChatGPT отримала відразу два цікаві нововведення. Вони надають користувачеві більше контролю над своїми чатами, і спрямовані на підвищення конфіденційності спілкування зі штучним інтелектом.

InternetUA 1
Лауреатами премії Deutsche Welle «За свободу слова» стали Юлія Навальна та ФБК.

Лауреатами премії Deutsche Welle «За свободу слова» стали Юлія Навальна та ФБК.

Премія Deutsche Welle «За свободу слова» у 2024 році присуджена Юлії Навальній, вдові російського опозиціонного політика Олексія Навального, який помер у російській колонії, а також створеному політиком Фонду боротьби з корупцією (ФБК).

InternetUA 1
РФ, Китай та Іран намагаються посилити конфлікти в університетах США через інтернет -  NYT.

РФ, Китай та Іран намагаються посилити конфлікти в університетах США через інтернет - NYT.

Росія, Китай та Іран використовують підконтрольні їхнім урядам ЗМІ, а також неавтентичні облікові записи, ботів у соціальних мережах або фейкові онлайн-видання для посилення напруженості серед американських студентів і в США загалом на фоні протес...

InternetUA 1
«СЕРЙОЗНО ВПЛИВАЮТЬ НА ПСИХІКУ ДІТЕЙ». Підготовка до 9 травня в окупації - Новини Приазов’я

«СЕРЙОЗНО ВПЛИВАЮТЬ НА ПСИХІКУ ДІТЕЙ». Підготовка до 9 травня в окупації - Новини Приазов’я

Російська окупаційна влада обмежила масові заходи на 9 травня на захопленій частині Запорізької області. Про це повідомив так званий губернатор регіону Євген Балицький. Це рішення він пояснив «можливими провокаціями» і забезпеченням «заходів безпе...

Новини Приазов'я 6

Про що говорив та де був: деталі візиту Девіда Камерона до Львова.

Про що говорив та де був: деталі візиту Девіда Камерона до Львова.

НТА 2

Новини Кривбасу 3 травня: Veterans Family Games 2024, експозиція «АrtCraftOil», офіс «ЯВетеран».

Новини Кривбасу 3 травня: Veterans Family Games 2024, експозиція «АrtCraftOil», офіс «ЯВетеран».

Ну що криворіжці ви готові? Ви вже на низькому старті? Адже завтра у Кривому Розі розпочинаються змагання серед захисників, рятувальників, правоохоронців та членів їхніх родин — Veterans Family Games 2024. Про те як готуються учасники ми розкажемо...

Перший Міський телеканал. 1

Інформаційний випуск «Події тижня» за 04.05.24

Інформаційний випуск «Події тижня» за 04.05.24

Інформаційний випуск «Події тижня» за 04.05.24

НТК -

«Армія РФ заходить у місто та звітує про перемогу, проте ЗСУ одразу їх нищать» – аналітик DeepState.

«Армія РФ заходить у місто та звітує про перемогу, проте ЗСУ одразу їх нищать» – аналітик DeepState.

Ми у соцмережах #радіосвобода #новини #Україна #DeepState #щонафронті #фронт #наступ #зсу #арміярф #війна #бойовідії #shorts #shortvideo #шортс

Новини Приазов'я 1

️Черги у рекрут-центри: як закон про мобілізацію вплинув на рекрутинг - Погляд з Хмарочоса.

️Черги у рекрут-центри: як закон про мобілізацію вплинув на рекрутинг - Погляд з Хмарочоса.

️ Як не бути примусово мобілізованим? Альтернативою є рекрутинг, який дозволяє обирати собі заняття у війську таке, в якому людина є компетентною та де вона може бути найефективнішою. ️ Як працює рекрут-система 24-ої бригади? Скільки вакансій вдал...

ЛМН 1