Обозреватель

Найсвіжіші новини України та світу онлайн, гарячі теми, головні новини, cтатті та аналітика, Спорт.

Більше новин

Не залишили на самоті: на Тернопільщині громада добудувала будинок військового, який втратив на війні ноги.

На Тернопільщині жителі Заліщицької громади добудували будинок для односельця-воїна, що отримав на війні тяжке поранення. Молодий захисники втратив на фронті обидві ноги і перебував у тяжкому моральному стані.

Аби повернути Героєві бажання жити, односельці зібрали кошти, засукали рукава – і взялися добудовувати дім, який свого часу почав зводити померлий батько воїна. Подробиці розкрили у громадській організації "Шо Там?".

Зворушлива історія про співпереживання, вдячність та здатність єднатися заради допомоги тому, хто її потребує, сталася на Тернопільщині. Жителі Заліщицької громади вирішили допомогти повернутися до життя своєму односельцю, молодому воїну Степану, який на фронті був тяжко поранений.

Степан, розповіли в організації, на фронті перебував понад рік. Стрілець-санітар, він витяг з поля бою не одного пораненого побратима, довелося евакуювати йому і загиблих воїнів. Аж поки січні цього року ворожий снаряд не залетів у бліндаж, де перебував Степан.

Тоді воїн отримав дуже тяжкі поранення. Медики змушені були ампутувати йому вище коліна обидві ноги.

На Степана це справило надзвичайно гнітюче враження: він настільки сильно переживав каліцтво, що впав у тяжку депресію: ні з ким не спілкувався і відмовлявся від їжі.

Аби повернути земляку-воїну бажання жити, односельці вирішили подарувати йому новий дім: добудувати оселю, яку почав зводити тому вже давно померлий батько Степана – і яка після смерті чоловіка простояла близько 30 років.

Люди зібрали гроші – і стали до роботи. У будинку, що мав лише стіни та дах, вони добудували стелю, утеплили горище, вставили вікна і двері та завели у будинок воду з криниці – для цього знадобилося прокопати канаву завдовжки близько 100 м.

Наразі люди шукають способів зробити ремонт усередині добудованого будинку, а також облаштувати його побутовою технікою, сантехнікою та меблями. Адже дуже хочуть, аби Степан після завершення лікування повернувся не у стару глиняну хатку, де жив з матір'ю після смерті батька, а новий просторий цегляний будинок, повністю готовий для комфортного життя.

Також люди дуже хочуть, аби Степан отримав якісні протези ніг – і шукають тих, хто міг би у цьому допомогти.

Нагадаємо, раніше OBOZ.UA публікував реальні кадри порятунку українських воїнів побратимами. На відео зафіксовано, як пілоти FPV-дронів відбили побратимів із пастки росіян.

Також повідомлялося, що керівник групи медичної евакуації ПЦУ розповів про складнощі порятунку поранених.

Тільки перевірена інформація у нас у Telegram-каналі OBOZ.UA та Viber . Не ведіться на фейки!

Як святкуватимуть Великдень житомиряни?

Як святкуватимуть Великдень житомиряни?

Великдень зовсім близько і господині вже почали прибирати домівку та купувати продукти для пасок. Проте повномасштабне вторгнення росії не дозволить усім українцям провести свято у колі сім’ї. Телеканал СК1 запитав у житомирян як вони святкуватиму...

Телеканал СК1 -

ЩО ТАКЕ ТРАХЕОСТОМА І ЯК ВОНА ДОПОМАГАЄ ДИХАТИ?

ЩО ТАКЕ ТРАХЕОСТОМА І ЯК ВОНА ДОПОМАГАЄ ДИХАТИ?

НАТАЛІЯ ВАВІЛОН завідувачка відділенням новоутворень голови і шиї Хмельницького обласного протипухлинного центру, лор-онколог TV7+ — обласний телеканал цілодобового мовлення, який працює на території Хмельницької та частині Вінницької й Тернопільс...

Телеканал Хмельницького -

БРИТАНІЯ ДОЗВОЛИЛА БИТИ ПО РОСІЙСЬКІЙ ТЕРИТОРІЇ СВОЄЮ ЗБРОЄЮ.

БРИТАНІЯ ДОЗВОЛИЛА БИТИ ПО РОСІЙСЬКІЙ ТЕРИТОРІЇ СВОЄЮ ЗБРОЄЮ.

СВІТЛАНА КУШНІР політична експертка TV7+ — обласний телеканал цілодобового мовлення, який працює на території Хмельницької та частині Вінницької й Тернопільскої областей. Від початку широкомасштабного вторгнення, телеканал активно працює у форматі...

Телеканал Хмельницького -

У церквах проходять служби на Страсну П'ятницю

У церквах проходять служби на Страсну П'ятницю

Новини Тернополя -

«Цікаві люди». Жінки в ЗСУ

«Цікаві люди». Жінки в ЗСУ

«Цікаві люди». Жінки в ЗСУ

НТК -

Мистецька мозаїка. Колекція Романа Білика

Мистецька мозаїка. Колекція Романа Білика

_ Підпишіться на наш канал, щоб не пропустити головних новин Івано-Франківська та Прикарпаття: _ Сайт Івано-Франківського ОТБ "Галичина": _ Facebook: _ Twitter: _ Telegram:

Галичина -