Главком

Всі новини України і світу. Свіжі новини політики, економіки, спорту та шоу-бізнесу.

Більше новин

На одному з напрямків зросла кількість ворожих атак: дані Генштабу.

Триває 795-й день повномасштабної війни Росії проти України. Протягом минулої доби відбулося 88 бойових зіткнень. Про це повідомив Генеральний штаб Збройних сил України.

Ворожі обстріли України

Загалом за добу ворог завдав 32 ракетні та 64 авіаційні удари, здійснив

60 обстрілів із реактивних систем залпового вогню по позиціях наших військ та населених пунктах.

Уночі російські окупанти вчергове атакували Україну – задіяли чотири БпЛА типу Shahed та 5 БпЛА невстановленого типу. Силами та засобами протиповітряної оборони України всі «Шахеди» та один БпЛА невстановленого типу було знищено.

Протягом минулої доби авіаційних ударів зазнали населені пункти Стрілеча, Синельникове, Вовчанські Хутори Харківської області; Серебрянське лісництво, Білогорівка Луганської області; Терни, Ямполівка, Олександро-Шультине, Спірне, Часів Яр, Дружба, Олександропіль, Щербинівка, Семенівка, Євгенівка, Новоолександрівка, Новокалинове, Архангельське, Новожеланне, Карлівка, Парасковіївка, Костянтинівка, Водяне, Урожайне, Старомайорське Донецької області; Кринки, Іванівка, Кізомис Херсонської області.

Під артилерійським вогнем були понад 110 населених пунктів Чернігівської, Сумської, Харківської, Луганської, Донецької, Запорізької, Дніпропетровської, Херсонської та Миколаївської областей.

Оперативна ситуація на напрямках

На Волинському та Поліському напрямках оперативна обстановка залишається без суттєвих змін.

На Сіверському та Слобожанському напрямках противник зберігає військову присутність у прикордонних районах, проводить диверсійну діяльність з метою недопущення перекидання наших військ на загрозливі напрямки.

На Куп’янському напрямку наші воїни відбили 13 атак у районах населених пунктів Кислівка, Берестове, Копанки Харківської області та Новоєгорівка і Стельмахівка на Луганщині.

На Лиманському напрямку ворог провів 14 атак у районах Невського, Серебрянського лісництва Луганської області та Тернів на Донеччині.

На Бахмутському напрямку захисники відбили вісім атак у районах населених пунктів Спірне, Виїмка, Іванівське, Кліщіївка та Новий Донецької області.

На Авдіївському напрямку захисники відбили 35 атак у районах населених пунктів Новокалинове, Керамік, Уманське та Нетайлове Донецької області.

На Новопавлівському напрямку Сили оборони продовжують стримувати ворога в районах населених пунктів Красногорівка, Георгіївка, Водяне, Парасковіївка та західніше Побєди Донецької області, де ворог 13 разів намагався прорвати оборону наших військ.

На Оріхівському напрямку окупанти два рази атакували позиції наших захисників у районах Старомайорського Донецької області та Роботиного в Запорізькій області.

На Херсонському напрямку ворог протягом минулої доби наступальних (штурмових) дій не вів.

Водночас наші воїни продовжують активними діями завдавати окупаційним військам втрат у живій силі та техніці, виснажують ворога вздовж усієї лінії бойового зіткнення.

Успішні удари ЗСУ по позиціях окупантів

Протягом доби авіація Сил оборони завдала ударів по 16 районах зосередження особового складу противника.

Підрозділами ракетних військ завдано ураження по одному пункту управління та двох радіолокаційних станціях ворога.

Нагадаємо, що, за даними американських аналітиків, російські війська активізували операції поблизу Сватового. Окупанти заявили про просування в районі кордону Донецько-Запорізької області та захоплення Кислівки на Харківщині.

«Потреба у броньованих авто для безпеки евакуації та «броні» від призову» – волонтер.

«Потреба у броньованих авто для безпеки евакуації та «броні» від призову» – волонтер.

Ми у соцмережах #радіосвобода #новини #Україна #бронявідпризову #броня #волонтерство #броняпризыв #мобілізація #повістки #shorts #shortvideo #шортс

Новини Приазов'я -

КРІНЖовості: про російську брехню та нісенітниці - 11.

КРІНЖовості: про російську брехню та нісенітниці - 11.

Підписуйтесь на канал та залишайте коментарі під відео! Для нас важлива ваша думка! Наші соціальні мережі: Telegram: Facebook: Instagram: TikTok:

Телеканал TV5 -

«ЯКИЙ ЧАРІВНИЙ ЗВУК!». ПАРА Мі-8 ЗСУ завдають УДАРИ НУРСами по рашистах

«ЯКИЙ ЧАРІВНИЙ ЗВУК!». ПАРА Мі-8 ЗСУ завдають УДАРИ НУРСами по рашистах

Цензор.НЕТ -

Евакуація жителів Вовчанської громади: «Тікаємо від обстрілів та бомбардувань» - Харківська область.

Евакуація жителів Вовчанської громади: «Тікаємо від обстрілів та бомбардувань» - Харківська область.

Російські війська розпочали наступ на північ Харківщини на двох ділянках: біля Липців і біля Вовчанська. Учора війська РФ здійснював авіаудари із застосуванням керованих авіаційних бомб на Вовчанському напрямку. Як розповів начальник Вовчанської в...

Радіо Свобода -

Пішла воювати, щоб захистити сина - Історія ветеранки з ампутованою ногою, котра грає у футбол.

Пішла воювати, щоб захистити сина - Історія ветеранки з ампутованою ногою, котра грає у футбол.

Ольга Бенда стала військовослужбовицею у 2016 році. Тоді у неї був півторарічний син і вона, каже, боялася, що якщо не захистити країну від вторгнення на сході, то війна прийде і у їхній дім. Тож основною причиною доєднатися до війська – було бажа...

Радіо Свобода 2

Фактори краси та здоровʼя: секрети набору мʼязової маси.

Фактори краси та здоровʼя: секрети набору мʼязової маси.

Цього разу у проєкті «Фактори краси та здоровʼя» наша ведуча Наталя Богу разом з чемпіонкою України та Європи - Анною Остапенко говорили про те, як виглядати на всі 100% та як мати гарне тіло. Чи буває гарне тіло без мʼязової маси? Хм…тож сьогодні...

Перший Міський телеканал. 2

Фінансовий успіх чи ностальгія: гороскоп на 11-12 травня для всіх знаків зодіаку.
Наступ росіян на Харківщині це не просто диверсія – питання про звільнення українських територій зараз вже не стоїть: DeepState (карта).
Відстрочка від мобілізації: чи можна оформити її на підставі догляду за батьками.
В ISW оцінили, чи здатні війська РФ захопити Харків у разі масштабного наступу на регіон.
«А це вже маніпуляція!» Слава Соломка – про відомих друзів, що вибрали Росію, свою зарплатню на телебаченні та зустріч із сестрою, яку ніколи не бачив.
У Києві та низці регіонів тривога. Є загроза застосування балістики
Карта бойових дій в Україні станом на 11 травня 2024 року.
Світла субота: що не можна робити у цей день та які традиції свята.
Вовки, лисиці та шакали підбираються до наших міст — що про це треба знати й у чому загроза для людей.
Загальні бойові втрати РФ від початку війни - близько 481 030 осіб (+1320 за добу), 7449 танків, 12 442 артсистеми, 14 353 бойові броньовані машини.