Дзеркало Тижня

Останні новини України й світу. Лише достовірні новини політики, економіки, світу, культури й науки.

Більше новин

Сі Цзіньпін назвав китайсько-угорські відносини хорошим прикладом для Європи – Bloomberg.

Китайський лідер перебуває на завершальному етапі свого європейського турне.

Президент КНР Сі Цзіньпін має намір оголосити про низку нових інвестицій у Будапешті, оскільки він рекламує прем'єр-міністра Угорщини Віктора Орбана як модель того, як можуть виглядати відносини Європейського Союзу з другою за величиною економікою світу. Про це повідомляє Bloomberg.

"Сі був прийнятий президентом Тамашем Суликом у четвер, коли він розпочав заключний етап своєї п'ятирічної подорожі до Європи, після зупинок у Франції та Сербії. Очікується, що під час зустрічі з прем'єр-міністром Віктором Орбаном він оголосить про більш ніж десяток угод, що охоплюють залізничні, автомобільні та енергетичні проекти. Уряд Угорщини, який відчуває нестачу коштів, також прагне отримати фінансування для деяких інвестицій", – йдеться у виданні.

Журналісти також зазначають, що президент Китаю закликає Європу співпрацювати з ним для подолання торговельної напруженості, яка загрожує підірвати глобальне економічне відновлення, підтримуючи Угорщину як члена Європейського Союзу, з яким Пекіну вдалося створити "міцні, плідні і динамічні" відносини.

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Захищаючи Україну, світ захищає і Тайвань — Foreign Affairs

"Наші дві країни повинні очолити регіональне співробітництво і дотримуватися правильного напрямку відносин між Китаєм і Європою", – наголосив глава КНР в колонці, опублікованій в середу в газеті правлячої партії Угорщини Magyar Nemzet.

"Ці коментарі збігаються зі зростанням напруженості у відносинах між Пекіном і Брюсселем, коли західноєвропейські лідери звинувачують уряд Сі в тому, що він заполонив їхні ринки дешевим експортом, який загрожує робочим місцям. Підтримка Сі Росією, незважаючи на її війну в Україні, ще більше вивела відносини з рівноваги", – кажуть у Bloomberg.

Під керівництвом Орбана Угорщина пішла ва-банк на економічні зв'язки з Китаєм, залучивши за останні роки близько 10 мільярдів євро (10,8 мільярда доларів) запланованих або поточних інвестицій, в основному в електронну автомобільну промисловість.

Орбан часто конфліктував зі США та ЄС з приводу верховенства права, а також тісних зв'язків з Росією та Китаєм, і відкидав тиск Заходу щодо зменшення зв'язків з Пекіном або підтримки більш критичного підходу до торгівлі та прав людини.

"Позиція Угорщини тверда: щоб зберегти і підвищити конкурентоспроможність, і наша країна, і Європа повинні розвивати добрі відносини з Китаєм. Замість того, щоб розривати зв'язки, ми повинні прагнути до співпраці", – наголосив Балаж Орбан, головний політичний радник угорського прем'єр-міністра.

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Сербія проміняла Росію на Китай – Politico

Сі розпочав своє турне Європою з Франції, де провів переговори з президентом Еммануелем Макроном, оскільки ЄС займає більш жорстку позицію щодо ризиків національній безпеці, які Китай сприймає як загрозу. Сі також зустрівся з президентом Європейської комісії Урсулою фон дер Ляєн, яка повідомила йому, що ЄС готовий задіяти всі наявні інструменти для захисту своїх економік, якщо Китай не запропонує справедливого доступу до своїх ринків.

Новини Тернополя за 13-19 травня

Новини Тернополя за 13-19 травня

Новини Тернополя 5

Чому вимикають світло ️ #lmn #блекаут #відключеннясвітла #електроенергія #новини #lviv #lmn #врек.

Чому вимикають світло ️ #lmn #блекаут #відключеннясвітла #електроенергія #новини #lviv #lmn #врек.

ЛМН 3

ПРЕЗИДЕНТ ІРАНУ ЗАГИНУВ, В ГРУЗІЇ ЗАВЕТУВАЛИ ЗАКОН ПРО  «ІНОАГЕНТІВ».

ПРЕЗИДЕНТ ІРАНУ ЗАГИНУВ, В ГРУЗІЇ ЗАВЕТУВАЛИ ЗАКОН ПРО «ІНОАГЕНТІВ».

ДМИТРО ЛЕВУСЬ - експерт-міжнародник аналітичного центру «Обʼєднана Україна» TV7+ — обласний телеканал цілодобового мовлення, який працює на території Хмельницької та частині Вінницької й Тернопільскої областей. Від початку широкомасштабного вторгн...

Телеканал Хмельницького -

Олександр Корнієнко взяв участь у роботі круглого столу «Прозорість місцевого самоврядування».

Олександр Корнієнко взяв участь у роботі круглого столу «Прозорість місцевого самоврядування».

У Житомирі за участі Першого заступника Голови Верховної Ради України Олександра Корнієнка провели круглий стіл, на якому обговорили пріоритетні напрямки для посилення відкритості діяльності органів місцевого самоврядування. Що для цього вже робит...

Телеканал СК1 -

«Тепер у нас два періоди, коли росте споживання електроенергії» ️ #світло #lmn #video #новини #врек.

«Тепер у нас два періоди, коли росте споживання електроенергії» ️ #світло #lmn #video #новини #врек.

️Говоримо з експертом Інституту енергетичних стратегій Юрієм Корольчуком. #блекаут #відключеннясвітла #графікивідключень #світло #енергетика #електрика #ракетніудари #warinukraine #viral #рек #lmn #ukraine #video #новини #львів #life #lviv #video ...

ЛМН 3

Без коментарів: «Еко-Вікенд 2024» – толока у Покровському районі.

Без коментарів: «Еко-Вікенд 2024» – толока у Покровському районі.

Перший Міський телеканал. 2