Цензор.НЕТ

Найсвіжіші огляди головних подій, резонансні статті, все про війну в Україні, авторські думки, фото та відео з місця подій, бізнес, розваги, політика, спорт.

Більше новин

Воїнам 409 батальйону передали 100 FPV-дронів «Мольфар» , 10 Мавіків, пересувну авторемонтну майстерню і 2 квадроцикли.

Лідер "Європейської солідарності" Петро Порошенко відгукнувся на запит новопризначеного командира 409-го окремого стрілецького батальйону Сухопутних військ ЗСУ та передав батальйону 100 FPV-дронів "Мольфар", 10 Мавіків, пересувну авторемонтну майстерню, прально-душовий комплекс і 2 квадроцикли.

Про це повідомляє Цензор.НЕТ із посиланням на пресцентр "Європейської солідарності".

Як зазначається, офіцер ЗСУ, колишній морпіх, снайпер, координатор ГО "Res_Publica. Брати по зброї" Андрій Підлісний воює проти російських окупантів з 2014 року. Нещодавно Андрій був призначений командиром 409-го окремого стрілецького батальйону Сухопутних військ ЗСУ. Після призначення він надіслав запит щодо атеріально-технічного забезпечення, ремонту техніки та побутових умови для особового складу, на який відгукнувся лідер "Євросолідарності" Петро Порошенко.

"Насамперед хочу привітати нашого Андрія Підлісного з новою посадою - командир 409-го батальйону. І хочу привітати 409-й батальйон з новим командиром - Андрієм Підлісним. Наш "Підлий" вже 10 років у війську. А бойового досвіду вистачить ще на десять комбатів. Кілька днів тому Підлісний зателефонував і повідомив про нове призначення, і я вважаю його абсолютно заслуженим. Але він додав: "Петре Олексійовичу, ви ж розумієте: новий батальйон - нові запити") І скинув цілий перелік того, що потрібно", - розповідає Порошенко.

Цього разу у батальйон привезли 100 FPV-дронів "Мольфар", 10 Мавіків, пересувну авторемонтну майстерню на базі вантажівки DAF Layland, прально-душовий комплекс і 2 квадроцикли – їх застосовують для доставки БК чи евакуації поранених із поля бою.

Також читайте: Пів тисячі FPV-дронів, квадроцикли для евакуації і зарядні станції для РЕБ відправлять на фронт. ВІДЕО+ФОТОрепортаж

порошенко
порошенко
порошенко
порошенко
порошенко

Комбат Підлісний розповідає, що ремонт техніки це потреба номер один.

"Техніка, яка була нам передана, не нова. Відповідно потребує постійного ремонту, обслуговування. Хлопці вже подивились майстерню, сказали, що якісна. В першу чергу вона мобільна. Мобільність грає дуже велику роль. Тим більше, що DAF сам по собі дуже прохідний, відповідно є можливість заїхати у важко прохідну ділянку і здійснити ремонт безпосередньо ні місці. Це грає величезну роль", - говорить військовий.

З такою модифікацією FPV-дронів, як привезли у батальйон, Підлісний вже знайомий. Каже - машинки хороші, а головне, вже оснащені платами ініціації.

"Це хороша комплектація. Хлопці мої ними працювали ще в попередньому батальйоні. Там сама по собі хороша збірка цього дрону, ще й є плата ініціації. Хлопцям не потрібно наражати себе на небезпеку, робити якийсь хендмейд", - пояснює Андрій Підлісний. Обіцяє найближчим часом протестувати і квадроцикли - каже, є такі ділянки, де іншою технікою не пройдеш, хіба ще на БТР: "От якраз і спробуємо їх в ділі".

Комбат Підлісний переконаний: підтримка армії потрібна не на словах, а конкретними діями.

"Коли отримуєш і бачиш, що це працює на батальйон. Це все потрібно для того, щоб хлопці трохи відпочили. Відремонтували техніку, яку потрібно. Тренувались, поки є час. І готувались до виконання бойових завдань".

"Ми зі "Справою Громад" раді, що маємо змогу долучитись до підсилення боєздатності ще одного підрозділу Сухопутних військ. А "Брати по Зброї" відтепер мають ще одного комбата у своїх лавах. Пишаємося тобою, Андрію! Другу партію привеземо незабаром", - написав Порошенко у соцмережах.

Автор: Ірина Дашківська

У травні Росія застосує  «тришаровий»  план дестабілізації України -  ГУР МО.

У травні Росія застосує «тришаровий» план дестабілізації України - ГУР МО.

Росія має намір застосували трирівневий план дестабілізації України. Він поєднує у собі перевагу на полі бою, дезінформаційну кампанію в Україні та ізоляцію на міжнародній арені.

Цензор.НЕТ -
Рано чи пізно росіяни захоплять Часів Яр -  Скібіцький.

Рано чи пізно росіяни захоплять Часів Яр - Скібіцький.

Представник Головного управління розвідки Міністерства оборони України Вадим Скібіцький заявив, що висотний опорний пункт у місті Часів Яр є для нас предметом занепокоєння, адже його втрата відкриває шлях на останні великі міста Донецької області,...

Цензор.НЕТ 2
У «Чистий Четвер» і не тільки: ЗСУ очищають землю від окупантів.

У «Чистий Четвер» і не тільки: ЗСУ очищають землю від окупантів.

НТА 5

Не молитвами єдиними: священник з Яворова паяє дрони для військових.

Не молитвами єдиними: священник з Яворова паяє дрони для військових.

Українські священники вміють не тільки дати мудру пораду, але й спаяти FPV-дрон! Можливо, не усі, але отець Олег Тишкун, настоятель Храму Преображення ГНІХ у Яворові, спаяв і перадав нашим воїнам не один дрон. Про це на свой Facebook сторвнці пові...

ЛМН 1

Про головне в деталях. Р. Марцінків. Підготовка до свят

Про головне в деталях. Р. Марцінків. Підготовка до свят

_ Підпишіться на наш канал, щоб не пропустити головних новин Івано-Франківська та Прикарпаття: _ Сайт Івано-Франківського ОТБ "Галичина": _ Facebook: _ Twitter: _ Telegram:

Галичина -

Ремонт будівлі Металургійного терцентру соцобслуговування.

Ремонт будівлі Металургійного терцентру соцобслуговування.

Створюють домашній затишок та комфорт для людей. В будівлі Металургійного територіального центру соціального обслуговування на фінішну пряму вийшли масштабні ремонтні роботи з модернізації фасаду та окремих внутрішніх приміщень. Силами будівельник...

Перший Міський телеканал. -

Школярів і викладачів запрошують найбільшу в Україні профорієнтаційну конференцію.

Школярів і викладачів запрошують найбільшу в Україні профорієнтаційну конференцію.

Львівський IT Кластер утретє проведе IT Future Conf 2024 — найбільшу в Україні профорієнтаційну конференцію, присвячену сфері інформаційних технологій. Захід покликаний допомогти учням старших класів, вступникам і вчителям інформатики дізнатися бі...

ЛМН 1

В Старому Самборі скандал навколо недобудованої будівлі на території військового містечка.

В Старому Самборі скандал навколо недобудованої будівлі на території військового містечка.

у Старосамбірській міськраді прокоментували ситуацію з недобудованою будівлею на території військового містечка. Старосамбірська міська рада прокоментувала LMN ситуацію недобудованою будівлею на території колишнього військового містечка в Старому ...

ЛМН -