ЛІГА.net

Війна Росії проти України: онлайн-хроніка, останні події на Донбасі. Головні новини України та світу на сайті ЛІГА.net

Більше новин

Буданов: Фото з місць «прильотів» полегшують окупантам життя, але ми користуємося тим самим.

Начальник Головного управління розвідки Міністерства оборони Кирило Буданов вважає, що публікація фотографій наслідків обстрілів "полегшує окупантам життя". Про це він повідомив, виступаючи на Третьому міжнародному форумі зі стратегічних комунікацій.

У Буданова запитали: чи правильно, що Державна служба з надзвичайних ситуацій та посадовці оприлюднюють фотографії та відео з місць "прильотів".

Начальник ГУР відповів, що фото "точно полегшують росіянам життя". Водночас, заявив він, Сили оборони України користуються тим самим.

"Коли завдаються якісь удари — Telegram відкрив у регіоні, подивився — о, туди влучили й туди. Далі — корегування тощо", – зазначив начальник ГУР.

Він заявив, що цим полегшується завдання ворогу і зменшується ціна, яку він платить за розвідувальну інформацію.

"Бо відправляти когось — треба платити кошти. Замовляти космознімок — це час. А Telegram – це найшвидший спосіб коригування ударів по якихось об’єктах. Через 3-4 хвилини хтось точно щось викладе", – резюмував Буданов.

  • 21 березня в Україні ініціювали законопроєкт щодо регулювання платформи Telegram.
  • 27 березня Буданов заявив, що Telegram є проблемою з погляду національної безпеки та "завдає руйнівного ефекту" всередині країни. Однак завдяки йому можна інформувати людей на окупованих територіях.

Читайте також: The Atlantic: Росія використовує для обстрілів супутникові знімки США. Буданов: Всі їх купують