Дзеркало Тижня

Останні новини України й світу. Лише достовірні новини політики, економіки, світу, культури й науки.

Більше новин

Україна може отримати від Британії авіабомби Paveway IV: що про них відомо.

Нещодавно таке озброєння було застосоване проти військових об'єктів іранських проксі в Ємені.

Журналіст ВВС Джонатан Біль розповів, що в наступний пакет допомоги Україні від Великої Британії входять авіабомби Paveway IV. Про це він написав у повідомленні на своїй сторінці у соцмережі Х.

Що відомо про Paveway IV?

Вага цього боєприпасу становить 230 кг, він відомий своєю високоточністю ураження цілей.

Бомба має дві системи наведення: GPS і лазерну. Наявністю останньої характеризується остання версія Paveway. Але уражати цілі вона може й з допомогою одночасно двох методів наведення, завдяки чому пілоти мають більшу гнучкість під час вибору тактики удару.

Для таких авіабомб підходять літаки Harrier GR9, Panavia Tornado, Eurofighter Typhoon і F-35 Lightning II. Їх вже використовують військово-повітряні сили Британії. Приміром, нещодавно Paveway скинули на військові об'єкти іранських проксі в Ємені. Ймовірно, вже скоро бомби буде застосувати також Королівський флот.

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

У Держдепі США прокоментували надання Україні чергового пакету військової допомоги від Великої Британії

Нагадаємо, Велика Британія 23 квітня виділила для України найбільший пакет допомоги, вартість якого становить 500 мільйонів фунтів стерлінгів (617 млн доларів). Туди увійшли Storm Shadow та ракети інших типів, сотні одиниць бронетехніки та плавзасобів, а також боєприпаси.

Дивіться спецтему:

  1. Чи не запізно США ухвалили пакет допомоги Україні? — Politico Військове командування України сподівається, що допомога із США прибуде швидко й що її буде достатньо.

  2. Брінк відреагувала на ухвалення Сенатом США допомоги Україні Посол подякувала Верхній палаті Конгресу США за підтримку законопроєкту.

  3. Росіяни змінили тактику наступальних дій у районі Бахмута: карта Окупаційні війська на цьому напрямку використовують значну кількість бронетехніки.

  4. Заява Макрона про відправку військ в Україну має політичні, економічні, історичні та військово-технічні передумови — експерт Приміром, Франція має сантименти, адже країна брала активну участь у розвитку Одеси.

  5. Загальна мобілізація: чи можуть вручити повістку на відправку заброньованому працівнику Це стосується тих, хто почав проходити ВЛК до отримання бронювання.

Інтерв'ю дня: безоплатна екскурсія до картинної галереї.

Інтерв'ю дня: безоплатна екскурсія до картинної галереї.

Сьогодні, 2 травня, відбулася безоплатна ознайомча екскурсія до галереї. Її провели за ініціативи КП «Інститут розвитку міста Кривого Рогу» та приватної картинної галереї «ArtCaraftOil». Екскурсію відвідали представники закладів освіти Довгинцівсь...

Перший Міський телеканал. 1

ЖИТТЯ БІЛКИ ПАТРІКА: ПЛЮСИ І МІНУСИ УТРИМАННЯ ЛІСОВИХ ТВАРИН ВДОМА.

ЖИТТЯ БІЛКИ ПАТРІКА: ПЛЮСИ І МІНУСИ УТРИМАННЯ ЛІСОВИХ ТВАРИН ВДОМА.

БОГДАН ТИТАРЕНКО, блогер TV7+ — обласний телеканал цілодобового мовлення, який працює на території Хмельницької та частині Вінницької й Тернопільскої областей. Від початку широкомасштабного вторгнення, телеканал активно працює у форматі висвітленн...

Телеканал Хмельницького 2

Підготовка до ШТУРМІВ: на Запоріжжі провели страйкбольні бої.

Підготовка до ШТУРМІВ: на Запоріжжі провели страйкбольні бої.

На Запоріжжі військо стоїть в глухій обороні, а до штурмів потрібно готуватись. У 108 бригаді ТРО регулярно влаштовують страйкбольні бої — досконалу імітацію справжнього бою. Шутер від першої особи та відгуки військовослужбовців тероборони — у сюж...

Телеканал TV5 -

РОСІЯ ВЛАШТУЄ ТЕРОР ЄВРОПІ І ШУКАЄ ЗЕЛЕНСЬКОГО ТА ПОРОШЕНКА; ОБАМА ЗАМІСТЬ БАЙДЕНА?.

РОСІЯ ВЛАШТУЄ ТЕРОР ЄВРОПІ І ШУКАЄ ЗЕЛЕНСЬКОГО ТА ПОРОШЕНКА; ОБАМА ЗАМІСТЬ БАЙДЕНА?.

ДМИТРО ЛЕВУСЬ – експерт-міжнародник аналітичного центру «Обʼєднана Україна» TV7+ — обласний телеканал цілодобового мовлення, який працює на території Хмельницької та частині Вінницької й Тернопільскої областей. Від початку широкомасштабного вторгн...

Телеканал Хмельницького -

Реконструкція приміщень сервісного офісу «Ветеран»

Реконструкція приміщень сервісного офісу «Ветеран»

Друге життя приміщень, де надаватимуть фахові послуги ветеранам війни та членам їх родин. В Металургійному районі повнім ходом йдуть роботи в будівлі, де вже в наступному місяці облаштують сервісний офіс «Ветеран». Після відкриття, яке запланували...

Перший Міський телеканал. -

«Хочеться, щоб війна закінчилася і зустрічати це свято вже з рідними»: Великдень на фронті.

«Хочеться, щоб війна закінчилася і зустрічати це свято вже з рідними»: Великдень на фронті.

Капелани 93-ї бригади, яка воює в Донецькій області, провели Великодні богослужіння та освятили військовим ЗСУ паски. Бійці поділилися своїми враженнями про святкування Великодня на передовій. Відео Reuters Підписатись на наші канали Новини Приазо...

Радіо Свобода -