Цензор.НЕТ

Найсвіжіші огляди головних подій, резонансні статті, все про війну в Україні, авторські думки, фото та відео з місця подій, бізнес, розваги, політика, спорт.

Більше новин

Данія збільшить військову підтримку України у 2024 році на 590 млн євро.

Уряд і парламент Данії домовилися про збільшення військової підтримки України ще на 4,4 млрд данських крон (EUR590 млн) у 2024 році.

Про це інформує Цензор.НЕТ із посиланням на Інтерфакс-Україна.

Міністр оборони Трольс Лунд Пульсен зазначив, що з початку повномасштабного російського вторгнення в Україну Данія була однією з найактивніших країн-донорів.

"Ми маємо продовжувати в тому самому дусі, тому я радий, що широка більшість партій у данському парламенті підтримує додавання додаткових 4,4 млрд данських крон до Фонду військової підтримки України у 2024 р. Вкрай важливо показати українцям, що ми підтримуємо їх у нинішній серйозній ситуації", - наголосив міністр.

У міністерстві зазначають, що більшу частину вже виділених коштів на військову підтримку на 2024 р. уже було використано. Однак, уряд і парламент Данії погодилися про необхідність подальшої військової підтримки України цього року, тому було ухвалено рішення про її збільшення.

Також читайте: Данія надасть Україні понад 420 млн євро на відбудову та енергетику

"Метою військової підтримки в рамках Фонду для України у 2023-2028 роках, як і раніше, буде надання прямої військової підтримки Україні у вигляді озброєнь, іншого військового обладнання та зусиль з навчання. Це охоплює закупівлю обладнання, зброї тощо у данських та іноземних оборонних підприємств для передання Україні, а також фінансові пожертвування і співпрацю з іншими країнами для підтримки України", - ідеться в повідомленні Міністерства оборони Данії.

Крім цього, представники уряду і парламенту Данії погодилися, що можливості прямих закупівель в української оборонної промисловості можуть бути реалізовані за наявності необхідних механізмів контролю.

Загалом сума військової підтримки в межах Фонду України, з урахуванням її збільшення, становитиме 64,8 млрд данських крон (EUR8,7 млрд) у 2023-2028 рр.

Також читайте: Данія виділила новий пакет військової допомоги Україні на €295 млн

Автор: Володимир Янченко

ChatGPT  «вбиває»  шкільну освіту? Як ШІ застосовують у швейцарських школах - DW Ukrainian.

ChatGPT «вбиває» шкільну освіту? Як ШІ застосовують у швейцарських школах - DW Ukrainian.

ChatGPT відкриває нові можливості для школярів і може допомагати у здобутті освіти, якщо використовувати штучний інтелект правильно та доречно. Дивіться, як це роблять у швейцарських школах. Дивіться також: Скільки заробляють німецькі вчителі та ч...

DW (Українською) 1

Три сини для ЗСУ:  «Виховала надто правильних дітей»  #shorts - DW Ukrainian.

Три сини для ЗСУ: «Виховала надто правильних дітей» #shorts - DW Ukrainian.

#dwукраїнською #shorts #short #shortvideo #shortsvideo #shortsyoutube Підписатися в один клік на #DWУкраїнською: Читайте новини України та світу - на нашому сайті: dw.com/ukrainian, у Facebook: fb.com/dw.ukrainian, на Twitter: twitter.com/dw_ukrai...

DW (Українською) 3

ПАЛКЕ ВІТАННЯ ВІД ЗСУ для РАШИСТСЬКИХ ОКУПАНТІВ!

ПАЛКЕ ВІТАННЯ ВІД ЗСУ для РАШИСТСЬКИХ ОКУПАНТІВ!

Цензор.НЕТ 3

Чи можна після повістки в рекрут-центр#повістка #рекрутинг #тцк #lmn #новини #lviv #врек #video.

Чи можна після повістки в рекрут-центр#повістка #рекрутинг #тцк #lmn #новини #lviv #врек #video.

ЛМН -

Хто такий Скадовський і чому на його честь назвали місто? - Деокупована історія.

Хто такий Скадовський і чому на його честь назвали місто? - Деокупована історія.

Скадовськ — місто на півдні Херсонщини, яке з весни 2022 року перебуває під російською окупацією. Історія цього населеного пункту нерозривно пов'язана з торговельним портом та родиною Сергія Скадовського. Проте, які поселення існували у Скадовську...

Новини Приазов'я 4

«Христос Воскрес! Воістину Воскрес!» Великдень у Києві на тлі війни.

«Христос Воскрес! Воістину Воскрес!» Великдень у Києві на тлі війни.

Кореспонденти Радіо Свобода побували у трьох храмах Києва ПЦУ та УГКЦ, де з нагоди Великодніх свят у християн східного обряду відбулося богослужіння та освячення пасок. Підписатись на наші канали Новини Приазов'я: Радіо Свобода Україна: Програми т...

Радіо Свобода 3