ZAXID.NET

Останні новини в Україні станом на сьогодні. Свіжа інформація та головні події дня. Оперативні новини з усіх куточків нашої держави!

Більше новин

Львівська міськрада оголосить конкурс на впорядкування ринку «Підзамче».

Львівська міськрада оголосила Всеукраїнський архітектурний конкурс на найкращу проектну пропозицію розвитку території в районі вул. Хмельницького та вул. Механічної. Відповідне рішення ухвалив виконавчий комітет Львівської міськради на засіданні в пʼятницю, 26 квітня.

Йдеться про територію площею 0,29 га, обмежену вул. Хмельницького та Механічною, де розташований ринок «Підзамче». Ділянка перебуває в комунальній власності, однак із 2019 року перебуває в користуванні ПП «Винниківський шлях».

Як вказано в проекті рішення, проектанти мають врахувати допустиму висоту забудови ділянки – не більше 4 поверхів з умовою, що зі сторони вулиць четвертий поверх сформують із відступом вглиб будівлі не менше ніж на 2 м. Також проектант має врахувати загальну забудову вулиці, вимоги до безбарʼєрності, необхідність облаштування підземного паркінгу та пристосування будівель під громадські та готельні функції.

«Забезпечити формування раціонального та органічного обʼємного рішення проектованої будівлі у контексті сусідства з памʼятками архітектури на вул. Хмельницького, 114-116, вул. Хмельницького, 122, вул. Хмельницького, 124 та памʼятками архітектури з непарної сторони вул. Хмельницького, враховуючи пам’яткоохоронне законодавство» , – вказано в проекті рішення виконкому.

Нагадаємо, у 2020 році міський голова Львова Андрій Садовий звернувся у Мін’юст зі скаргою на дії державних реєстраторів, які зареєстрували право приватної власності на ринки «Підзамче» та «Винниківський» у Львові. Право власності на ці ринки отримала ще у 2019 році компанія «Дари Львівщини», що належить доньці Григорія Козловського Софії Максимець. Мін’юст видав наказ, яким скасував право власності фірми Максимець на львівські ринки.

«Дари Львівщини» в суді оскаржило цей наказ й виграло першу й апеляційну інстанції. Судді Верховного Суду вирішили, що цей спір мали вирішувати господарські суди, а не адміністративні і тому закрили провадження у цій справі. Таким чином наказ Мін’юсту знову став чинним.

Ще до завершення судових спорів, у березні 2021 року, Львівська міська рада уклала мирову угоду із компанією «Дари Львівщини», згідно з якою за компанією визнається право власності на майнові комплекси двох ринків «Винниківський» та «Підзамче», а також право постійного користування ділянками під ними – тобто безстрокове і без сплати орендної плати. За це міська рада отримала 18,5 млн грн. Окрім того, міський голова Львова Андрій Садовий повідомив, що Григорій Козловський інвестує ще 20 млн грн у розвиток соціальної інфраструктури міста.

Зараз ринками вже володіє не «Дари Львівщини», а дві інші компанії. Ринок «Винниківський» перейшов у власність ПП «Галицький шлях» депутата Львівської міськради від «ЄС» Олексія Різника, а будівлі «Підзамче» – ПП «Винниківський шлях» племінниці Григорія Козловського Віталії Дяченко.

Житель Черняхова потребує фінансової допомоги на лікування орфанного захворювання.

Житель Черняхова потребує фінансової допомоги на лікування орфанного захворювання.

Житель Черняхівської громади Сергій Логвинчук страждає на рідкісне захворювання – акромегалію, лікування якого вартує понад 100 тисяч гривень на місяць. Згідно з законодавством кошти на необхідні препарати мають виділяти з місцевого бюджету, однак...

Телеканал СК1 3

«Іти на демобілізацію в ЗСУ в цих умовах - це самогубство»  #shorts - DW Ukrainian.

«Іти на демобілізацію в ЗСУ в цих умовах - це самогубство» #shorts - DW Ukrainian.

#dwукраїнською #shorts #short #shortvideo #shortsvideo #shortsyoutube Підписатися в один клік на #DWУкраїнською: Читайте новини України та світу - на нашому сайті: dw.com/ukrainian, у Facebook: fb.com/dw.ukrainian, на Twitter: twitter.com/dw_ukrai...

DW (Українською) 2

Син Олега Тягнибока отримав поранення на фронті

Син Олега Тягнибока отримав поранення на фронті

НТА 1

Нічия між Поліссям і Зорею: футболісти з Луганська зрівняли рахунок у меншості.

Нічия між Поліссям і Зорею: футболісти з Луганська зрівняли рахунок у меншості.

Житомирське Полісся зіграло внічию із луганською Зорею у рамках 27 туру УПЛ. Фінальний свисток зафіксував рахунок 1:1. Детальніше про перебіг матчу – дивіться у сюжеті Якщо ви маєте новину - повідомляйте на пошту – redaktor@sk1.tv з темою "Новина ...

Телеканал СК1 -

«VFG Кривий Ріг-2024»: підготовка до старту змагань.

«VFG Кривий Ріг-2024»: підготовка до старту змагань.

На низькому старті. У Кривому Розі нині розпочинаються цьогорічні змагання серед захисників, рятувальників, правоохоронців та їх родин — Veterans Family Games 2024. Вони триватимуть з 4 травня по самий кінець грудня 2024-го. Що два тижні усі охочі...

Перший Міський телеканал. -

Скандальна блогерка накинулася на львівʼян через українську мову: подробиці.

Скандальна блогерка накинулася на львівʼян через українську мову: подробиці.

НТА 6

Подекуди гроза та до +25°С: детальний прогноз погоди по Київщині на 6 травня.
Байден розглядає можливість відмовитися від президенства на користь Мішель Обами – ЗМІ.
Ностальгія чи важливі зустрічі: гороскоп на 6 травня для всіх знаків зодіаку.
Поливаний понеділок: як святкують перший день після Великодня.
Мільярди гаджетів у небезпеці: які застосунки видалити, щоб не втратити контроль.
Світлий тиждень після Великодня: як святкують і що не можна робити.
Знайдено спосіб повністю і назавжди позбутися реклами у Windows 11.
Мобілізація. У Міноборони розповіли, як працюватиме реєстр військовозобов'язаних «Оберіг»
Ветеран Сергій Храпко здійснить піший марафон на протезах для збору на реабілітацію пораненого побратима Олександра Надточія.
В українських обмінниках не стали утримувати курс долара: скільки тепер коштує валюта.