ЛІГА.net

Війна Росії проти України: онлайн-хроніка, останні події на Донбасі. Головні новини України та світу на сайті ЛІГА.net

Більше новин

Макрон: В Україні неможливо створити систему ППО, як в Ізраїлі.

Президент Франції Емманюель Макрон заявив, що в Україні неможливо побудувати систему протиповітряної оборони, подібної до ізраїльської, оскільки це виявиться затратним як у плані ресурсів, так і в плані витраченого часу.

"Неможливо побудувати таку саму систему, яка відповідала б усім потребам України", – сказав він, додавши, що ресурси та можливості європейських союзників обмежені.

Макрон нагадав, що Ізраїль вибудовував свою систему ППО десятиліттями, вклавши у це "багато коштів".

Разом з тим, у відповідь на тривалі заклики України передати більше систем протиповітряної оборони для захисту цивільної та критичної інфраструктури, західні союзники зобов'язались працювати над цим питанням.

19 квітня генсек НАТО Єнс Столтенберг підтвердив, що країни Альянсу домовилися надати Україні більше систем ППО, Нідерланди виділили понад 200 млн євро на допомогу Україні, 150 млн євро з яких підуть саме на закупівлю засобів захисту неба.

ДОВІДКА

"Залізний купол" – це мобільна система протиповітряної оборони, яку Ізраїль експлуатує на національному рівні. Система призначена для перехоплення і знищення ракет і артилерійських снарядів малої дальності.
  • 15 квітня Зеленський провів аналогію між Ізраїлем і Україною, які не є членами НАТО, заявивши, що для захисту від терору достатньо політичної волі.
  • 16 квітня у Білому домі заявили, що не будуть брати участь у відбитті повітряних атак Росії в Україні так, як робили це для Ізраїлю, адже ці конфлікти "різні".
  • 17 квітня глава євродипломатії Боррель сказав, що союзники не можуть збивати ракети й дрони над Україною, адже в державі відсутні військові баз європейських країн, які є на Близькому Сході.

Читайте також: Україна – не Ізраїль, Росія – не Іран. Чому СШA і союзники не збивають ракети в нашому небі

ТВ7+. ПОНАД 500 ПРОДУКТОВИХ НАБОРІВ РОЗДОЛИ ВОЛОНТЕРИ БФ «КАРІТАС»

ТВ7+. ПОНАД 500 ПРОДУКТОВИХ НАБОРІВ РОЗДОЛИ ВОЛОНТЕРИ БФ «КАРІТАС»

Понад 500 продуктових наборів напередодні свят розвезли волонтери БФ «Карітас». Паски, сирну продукцію та інші смаколики отримали малозабезпечені родини, ВПО, пенсіонери. Перед цим усю великодню продукцію освятили. Тож частинка Божого Благословенн...

Телеканал Хмельницького 1

Прайм-тайм: ремонтні роботи у Металургійному терцентрі.

Прайм-тайм: ремонтні роботи у Металургійному терцентрі.

У Металургійному територіальному центрі за підтримки міської влади в жовтні минулого року стартували ремонтні роботи. Їх проводять з метою забезпечення комфорту мешканців. Наразі в терцентрі проживають близько 10 внутрішньо переміщених осіб. З поч...

Перший Міський телеканал. -

ТВ7+. ВИЩЕ ПРОФЕСІЙНЕ УЧИЛИЩЕ № 36, С. БАЛИН ЗАПРОШУЄ ВИПУСКНИКІВ  9-11 КЛАСІВ НА НАВЧАННЯ

ТВ7+. ВИЩЕ ПРОФЕСІЙНЕ УЧИЛИЩЕ № 36, С. БАЛИН ЗАПРОШУЄ ВИПУСКНИКІВ 9-11 КЛАСІВ НА НАВЧАННЯ

Наш сайт : А також ми у фейсбуці : Підписуйтесь на наш канал, ставте лайки та тисніть на дзвіночок !!!

Телеканал Хмельницького -

ТВ7+. БФ «ВОЛОНТЕРИ ПОДІЛЛЯ» ТА ГО З БРИТАНІЇ ПІДПИСАЛИ МЕМОРАНДУМ

ТВ7+. БФ «ВОЛОНТЕРИ ПОДІЛЛЯ» ТА ГО З БРИТАНІЇ ПІДПИСАЛИ МЕМОРАНДУМ

Громадська організація «British-Ukranian AID» та БФ «Волонтери Поділля» підписали меморандум про співпрацю. Проте спільна робота триває вже 10 років. За цей час тисячі автівок відправили на передову. Про міжнародну допомогу та перспективи – у нашо...

Телеканал Хмельницького -

ТВ7+. ГОТУЙ САНИ ВЛІТКУ

ТВ7+. ГОТУЙ САНИ ВЛІТКУ

Місто готується до нового опалювального сезону. У 2024 році заплановано реконструкцію чотирьох котелень. Ремонті роботи та встановлення нових котлів вже розпочали. За процесом слідкували наші журналісти. Наш сайт : А також ми у фейсбуці : Підписуй...

Телеканал Хмельницького -

Переплутали з українкою та накинулися з кулаками: подробиці побиття білоруски у Варшаві.

Переплутали з українкою та накинулися з кулаками: подробиці побиття білоруски у Варшаві.

Найоперативніша стрічка новин з України та світу. Стисло ЗрозумілоВчасно Підписатися на наш канал Підтримати нас: #новини #польща #мова #війна #україна #перемога #2024 #зеленський #залужний #мобілізація #новиниУкраїни #нта #новинионлайн #новини #З...

НТА -