Finance.UA

Фінансові новини в Україні на проекті Finance.ua. Новинарний агрегатор фінансів в Києві, Донецьку, Дніпропетровську, Одесі та інших містах

Більше новин

На Канарських островах вводять нові правила для туристів через скарги місцевих жителів.

На Канарських островах вводять нові правила для туристів через скарги місцевих жителів, Фото: freepik

Мешканці Канарських островів протестували проти масового надмірного туризму. Уряд дослухався, тому цьогоріч планують ухвалити законопроєкт щодо посилення правила короткострокової оренди приватного житла на островах, наприклад, через Airbnb і Booking.

Про це пише Reuters.

Жителі скаржилися, що через наплив туристів зростають ціни, погіршується екологія, а місцеве населення витісняють з ринку житла.

Крім місцевих жителів, ці зміни лобіювали і готелі, до яких застосовується більш суворе оподаткування і правила сталого розвитку,

До боротьби з незаконною короткостроковою орендою на острові вже почали залучати поліцію.

«Ми збираємося розширити можливості поліції, щоб вони могли діяти при виявленні шахрайства в будинках», — заявила керівник відділу туризму на Канарських островах Джессіка де Леон.

Що зміниться

Новий законопроєкт передбачатиме заборону здачі житла в короткострокову оренду в новобудовах.

Власникам нерухомості, які вже мають дозвіл на таку діяльність, буде надано п’ять років для виконання нових вимог, включно з отриманням дозволу сусідів.

«Перший крок — стримати зростання, другий — очистити наявні списки», — сказав директор з туризму Канарських островів Мігель Родрігес.

Що передувало

Посилити правила на Канарських островах вирішили через різке зростання короткострокових розміщень за останні декілька років.

У результаті, наприклад, у колишньому рибальському селищі Ель-Котільо на острові Фуертевентура для туристів зараз пропонується стільки ж місць, скільки там жителів.

Дослідники побоюються, що, якщо нічого не зробити, згодом там узагалі не залишиться місцевих жителів, яких просто витіснять із доступного житла.

За офіційними даними, на семи островах архіпелагу в березні було зареєстровано рекордні 220 тис. ліжко-місць, зданих у короткострокову оренду, що на 40% більше, ніж у 2022 році, й більше, ніж сукупне населення островів Лансароте, Ла-Гомери та Ель-Єрро.

Як відреагували орендодавці

Проте нові правила вподобали не всі. Місцева асоціація власників заміських будинків Ascav заявила, що суворість пропонованих правил призведе до скасування 90% короткострокових пропозицій і є неконституційною.

Замість цього вони запропонували запровадити податок для всіх постачальників житла для фінансування вирішення житлової проблеми.

Разом з тим, у Booking.com і Airbnb обіцяють активніше модерувати оголошення про оренду, щоб виключити незаконні пропозиції.

Інші частини Іспанії вже ухвалили аналогічні закони, але без такого акценту на правоохоронній діяльності. Зокрема, такі заходи застосовуються в Мадриді та Барселоні.

Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.
Велика вечірня – Виставлення Плащаниці- ПАТРІАРШИЙ СОБОР УГКЦ у Києві  - Наживо - 03.

Велика вечірня – Виставлення Плащаниці- ПАТРІАРШИЙ СОБОР УГКЦ у Києві - Наживо - 03.

Найоперативніша стрічка новин з України та світу. Стисло ЗрозумілоВчасно Відео: Живе телебачення Підписатися на наш канал Підтримати нас: # # # #війна #україна #перемога #2024 #зеленський #залужний #мобілізація #новиниУкраїни #нта #новинионлайн #н...

НТА -

Чому Росія виробляє більше боєприпасів, ніж Україна та її союзники?.

Чому Росія виробляє більше боєприпасів, ніж Україна та її союзники?.

За даними Головного управління розвідки Міністерства оборони України, Росія спромоглася виготовити у 2023 році два мільйони боєприпасів. У 2024 році РФ планує вийти на рівень виготовлення 2,7 млн боєприпасів. Водночас Євросоюз пообіцяв України пер...

Новини Приазов'я -

У ХМЕЛЬНИЦЬКІЙ ГРОМАДІ СТАРТУВАВ СЕЗОН ТЕРМОМОДЕРНІЗАЦІЇ.

У ХМЕЛЬНИЦЬКІЙ ГРОМАДІ СТАРТУВАВ СЕЗОН ТЕРМОМОДЕРНІЗАЦІЇ.

ДМИТРО ЛЕСЬКІВ начальник відділу енергоменеджменту Хмельницької міської ради TV7+ — обласний телеканал цілодобового мовлення, який працює на території Хмельницької та частині Вінницької й Тернопільскої областей. Від початку широкомасштабного вторг...

Телеканал Хмельницького -

З під землі — у полон. російських «штурмовиків» взяли у Роботиному

З під землі — у полон. російських «штурмовиків» взяли у Роботиному

Готовий попрощатися з руками-ногами аби знову не йти на війну. Один з полонених під селом Роботине окупантів божиться, що ніколи не повернеться в Україну. Інший — готовий йти в тюрму, якщо його на росії захочуть мобілізувати вдруге. Вітя і Юра роз...

Телеканал TV5 -

9 травня у Коломиї виступить піаніст Євген Хмара

9 травня у Коломиї виступить піаніст Євген Хмара

9 травня у Коломиї виступить піаніст Євген Хмара

НТК -

Б'юті-курси для нових мешканців Кривого Рогу

Б'юті-курси для нових мешканців Кривого Рогу

Опановують нову трендову професію та здобувають нові знання, затребувані на ринку праці. На базі знаного в Кривому Розі салону краси в Саксаганському районі діють безкоштовні курси для нових мешканців нашого міста, які бажають стати б’юті-майстрам...

Перший Міський телеканал. -