ZAXID.NET

Останні новини в Україні станом на сьогодні. Свіжа інформація та головні події дня. Оперативні новини з усіх куточків нашої держави!

Більше новин

Екс-нардепа від «Опозиційного блоку» брутально вигнали з трибуни під час матчу «Карпат».

Колишнього народного депутата України від проросійської партії «Опозиційний блок» львів’янина Ігоря Шурму брутально вигнали із фанатського сектора ФК «Карпати» під час матчу у Полтаві 27 квітня. Відео розмови із політиком опублікував львівський військовослужбовець та активіст праворадикальних організацій Антон Петрівський.

У суботу львівська команда грала у Полтаві матч проти місцевої команди. Подивитись гру львів’ян прийшов народний депутат минулих скликань від «Опозиційного блоку», Партії регіонів та СДПУ(о) Ігор Шурма. 65-річного політика у зеленому светрі із логотипом «Карпат» на фанатському секторі помітив військовослужбовець ЗСУ Антон Петрівський. Він підійшов до Шурми, який стояв на трибунах збоку від решти фанатів і спершу коректно, а потім і за допомогою ненормативної лексики вимагав від політика покинути фан-сектор.

На відео, яке опублікував військовий, він запитує Шурму, що той робить у фанатському секторі й просить піти з матчу. Петрівський зазначає, що Шурма дискредитує львівський фанатський сектор.

«Ти ж підтримуєш ДНР/ЛНР. Ти ж не вставав, коли голосували за Голодомор у [2015 році Шурма показово відмовився вшановувати у Верховній Раді жертв Голодомору]. Іди звідси на*ер. Просто йди звідси» , – сказав військовий Шурмі. На відео видно, що Ігор Шурма не мав наміру вступати в діалог із опонентом і пішов з трибуни.

«Рідні ФК "Карпати" виграли сьогодні на виїзді в СК "Полтава" і вийшли в українську Прем'єр-лігу! Не обійшлось без інциденту. На матчі з'явився Ігор Шурма. Це львівський медведчуківець, який свого часу активно проявився в антиукраїнській діяльності. Довелось провести з ним роз'яснювальну роботу» , – написав Антон Петрівський після інциденту у Telegram.

У коментарі ZAXID.NET Антон Петрівський розповів, що помітив і вигнав Ігоря Шурму з фан-сектору під час другого тайму. Після цього проросійський політик не повертався на трибуни й спостерігав за грою збоку.

«Я можу пробачити особисту образу. Але не пробачаю людям, які систематично і цілеспрямовано вчиняли дії проти української державності, ще й на користь нашого споконвічного ворога. Шурма, як і всі проросійські політики, має сидіти в тюрмі. Але це вже прерогатива СБУ. Найменше, що можу зробити саме я, це зробити те, що я зробив, хоча заслуговує він на агресивнішу реакцію», – каже Петрівський.

Нагадаємо, що 65-річний Ігор Шурма є уродженцем Львова. Він двічі ставав народним депутат України – у 2002 році від СДПУ(о) та у 2014 році від «Опозиційного блоку». Ігор Шурма на початку 2000 років був тісно пов'язаний з братом Віктора Медведчука Сергієм та протистояв Віктору Ющенку. Політик відмовився визнати терористичними псевдореспубліки, які Росія створила на Донеччині та Луганщині. Крім цього, Шурма не голосував за визнання Росії егресоркою. Один з його синів, Ростислав Шурма, у 2010-2014 роках був депутатом Донецької обласної ради від «Партії регіонів». З листопада 2021 року він є заступником керівника Офісу Президента України, а з 28 січня 2023 року – членом наглядової ради «Нафтогазу». Bihus.Info у серпні 2023 року опублікували розслідування, в якому йдеться, що сонячні станції під російською окупацією, співвласником яких є брат Шурми Олег, незаконно отримували оплату за «зеленим тарифом».

Працівники коломийських комунальних підприємств будували фортифікаційні споруди на сході.

Працівники коломийських комунальних підприємств будували фортифікаційні споруди на сході.

Місяць на сході. Працівники коломийських комунальних підприємств будували фортифікаційні споруди, які повинні слугувати захистом для наших військових. Їхали туди лише добровільно, ті, хто хотіли зробити щось потрібне для захисників. У сьогоднішньо...

НТК 1

Молебень до Дня матері. На території Коломийської РДА провели молитву біля статуї Матері Божої

Молебень до Дня матері. На території Коломийської РДА провели молитву біля статуї Матері Божої

Молебень до Дня матері. На території Коломийської РДА провели молитву біля статуї Матері Божої. Напередодні її оновили коштами меценатів на прохання мешканців, які проживають поруч. Владики освятили її напередодні Дня матері.

НТК -

Підприємство може забронювати лише 50% працівників️#мобілізація #тцк #lmn  #новини #video #lviv.

Підприємство може забронювати лише 50% працівників️#мобілізація #тцк #lmn #новини #video #lviv.

️Дар’я Тарасенко - адвокатка. #законпромобілізацію #бронювання #тцк #мобілізація #warinukraine #воїниУкраїни #військові #війнавУкраїні #бронь #цирк #viral #рек #lmn #ukraine #video #новини #львів #life #lviv #video #львівщина #youtube #youtubevide...

ЛМН -

У Тернополі висадили квіти до Дня матері

У Тернополі висадили квіти до Дня матері

Новини Тернополя -

Як відбувається евакуація місцевого населення на півночі Харківщини.

Як відбувається евакуація місцевого населення на півночі Харківщини.

Вранці 10 травня зʼявляються повідомлення, що росіяни пробують прорвати лінію оборони на півночі Харківської області. Пізніше президент Володимир Зеленський підтверджує — російські війська розпочали нову хвилю наступальних дій на Харківському напр...

Громадське Телебачення -

160-річчя від дня народження Кирила Трильовського відзначили у Коломиї.

160-річчя від дня народження Кирила Трильовського відзначили у Коломиї.

У Коломиї оновили погруддя Кирилові Трильовському. З нагоди 160-річчя від дня його народження. А ще з цієї нагоди у Коломиї відбулася низка заходів. Зокрема, у музеї історії міста Коломиї відкрили виставку, присвячену громадсько-політичному діячев...

НТК -