DW Україна

Новини й аналітика з Німеччини українською мовою. Найважливіші події в Німеччині, Україні, Європі та в світі.

Більше новин

Люди під завалами: у Чернігові росте число жертв удару РФ (оновлено).

Війська РФ зранку в середу, 17 квітня, завдали трьох ракетних ударів по Чернігову, внаслідок чого є багато загиблих і поранених цивільних.

"Недобрий ранок на Чернігівщині! Ворог завдав трьох ракетних ударів майже по центру міста. Є загиблі цивільні, є багато поранених. Зараз працюють рятувальники, працюють медики, створений штаб - буде надаватися вся необхідна допомога", - повідомив голова обласної військової адміністрації (ОВА) В'ячеслав Чаус.

Кількість жертв російського удару в Чернігові зростає

В.о. мера Чернігова Олександр Ломако наголосив, що Чернігівський обласний центр крові дуже потребує допомоги донорів, особливо з негативним резусом.

Спершу він повідомив, що підтверджена інформація про п'ятьох загиблих. Станом на 10:40 було відомо вже про вісьмох загиблих.

Об 11:15 президент України Володимир Зеленський повідомив, що відомо вже про 10 загиблих і 20 постраждалих. "Триває рятувальна операція після російського ракетного удару. Люди під завалами. На жаль, кількість загиблих може зрости", - написав він у соціальних мережах.

Об 11:35 стало відомо, що кількість жертв зросла до 11, а травмованих - до 22. Щонайменше троє людей вважаються зниклими безвісти. "Під завалами - ще люди. Триває пошуково-рятувальна операція", - розповів міністр внутрішніх справ Ігор Клименко.

О 12-й заступник керівника Офісу президента Олексій Кулеба повідомив, що потерпіли понад 50 людей, з них троє - діти. "Зруйнована восьмиповерхова будівля, пошкоджені чотири багатоповерхівки, лікарня, заклад вищої освіти, десятки авто", - написав він.

Станом на 12:45 кількість жертв зросла до 13, травмованих - до понад 60, пише Клименко.

На 13:30 число загиблих зросло до 14, постраждалих - 61. За даними поліції, шістьох вважають зниклими безвісти. Пошуково-рятувальна операція триває.

Станом на 16:16 відомо вже про 16 загиблих. Ще 61 людина зазнала поранень, серед них - троє дітей, повідомили у ДСНС. Рятувальники досі проводять пошукові роботи. З-під завалів вдалося врятувати трьох людей.

Зеленський: Трагедія в Чернігові - через нестачу засобів ППО

За попередніми даними, удару по Чернігову завдали крилатими ракетами "Іскандер", повідомив Чаус "Суспільному".

Зеленський заявив: "Цього не було б, якби Україна отримала достатньо засобів ППО та якби рішучість світу в протидії російському терору теж була достатньою. Терористи здатні ламати життя лише тоді, коли спочатку їм вдається залякати тих, хто здатен зупинити терор і захистити життя. Рішучість має значення. Підтримка має значення. Української рішучості достатньо. Потрібна достатня рішучість партнерів і достатня підтримка, яка її відображатиме".

Читайте також: Зеленський розкритикував союзників: не захищають Україну, як Ізраїль

Читайте також: Зеленський: В умовах дефіциту зброї без допомоги США шансів виграти нема

Як повідомлялося, в ніч на середу на військовому аеродромі в Джанкої на півночі анексованого Росією Криму після вибухів розпочалась пожежа на військовому аеродромі.

На аеродромі в Джанкої дислокується 39-й вертолітний полк 27-ї змішаної авіаційної дивізії 4-го командування військово-повітряних сил і протиповітряної оборони Південного військового округу РФ, зокрема три авіаційні ескадрильї.

Наслідки наймасштабнішої атаки РФ на українську енергетику

Суд ООН відхилив позов Нікарагуа проти Німеччини в справі про геноцид.

Суд ООН відхилив позов Нікарагуа проти Німеччини в справі про геноцид.

У позові Нікарагуа до Міжнародного суду ООН стверджувалось що, надаючи Ізраїлю військову допомогу, Німеччина "не виконала свого зобов'язання щодо запобігання геноциду" палестинців у Секторі Гази.

DW Україна -
СБУ затримала хакерів, які створили фейкові акаунти Малюка і Буданова.

СБУ затримала хакерів, які створили фейкові акаунти Малюка і Буданова.

У Києві затримали проросійських хакерів, які створили фейкові акаунти голови СБУ і начальника ГУР та поширювали дезінформацію за наказом російських спецслужб. Їм загрожує до 7 років тюрми.

DW Україна 1
З митрополита УПЦ МП Павла (Лебедя) знімають електронний браслет.

З митрополита УПЦ МП Павла (Лебедя) знімають електронний браслет.

За словами адвоката, захист довів суду, що митрополит УПЦ МП Павло (Лебідь) не перешкоджає веденню кримінального провадження проти нього, а зняття з нього електронного браслета жодним чином не підвищить ризики.

DW Україна -
«Окупанти грабують українську історію». Яку літературу поширюють в Мелітополі?

«Окупанти грабують українську історію». Яку літературу поширюють в Мелітополі?

Ми у соцмережах #радіосвобода #новини #Україна #новинимелітополь #школивокупації #новостимелитополь #школывоккупации #учебники #shorts #shortvideo #шортс

Новини Приазов'я -

«Поранені»  гармати: як у ЗСУ ремонтують пошкоджену західну зброю - DW Ukrainian.

«Поранені» гармати: як у ЗСУ ремонтують пошкоджену західну зброю - DW Ukrainian.

Українські військові пристосовуються до затримок західної допомоги й дефіциту озброєнь. DW побувала на військовому об'єкті Командування Сил логістики ЗСУ, де майже знищеним західним артилерійським системам дають друге життя. Дивіться також: Секрет...

DW (Українською) -

Штрафи для прикордоння - Дороги не буде - ТЦК проти онкохворих - Сотні пасок на передову.

Штрафи для прикордоння - Дороги не буде - ТЦК проти онкохворих - Сотні пасок на передову.

Сьогодні у випуску: Ми у соцмережах: Facebook - Telegram - TikTok - #новинильвів #lmn #video #новини #львів #лмн #lviv #video #videoshort #videos #львівщина #новиниукраїни #поглядзхмарочоса #Помануфактуримо

ЛМН 1

Хто і чому зняв браслет зі скандального митрополита?.

Хто і чому зняв браслет зі скандального митрополита?.

Найоперативніша стрічка новин з України та світу. Стисло ЗрозумілоВчасно Підписатися на наш канал Підтримати нас: #новини #ПашаМерседес #упцмп #війна #україна #перемога #2024 #зеленський #залужний #мобілізація #новиниУкраїни #нта #новинионлайн #но...

НТА -

На ЗАЕС тренують операторів БПЛА, комплекс «Запорізька Січ» ВІДНОВЛЮЄ роботу? - День Підсумки 30.

На ЗАЕС тренують операторів БПЛА, комплекс «Запорізька Січ» ВІДНОВЛЮЄ роботу? - День Підсумки 30.

На Запоріжжі браконьєри виловили сіткою майже 2 тисячі рибин: порушникам загрожує тюрма 7 населених пунктів у Запорізькій області минулої доби були під вогнем окупантів Російська школа операторів БПЛА проводить тренування на території ЗАЕС На гімн...

Телеканал TV5 -

Перша домедична допомога

Перша домедична допомога

З 24 лютого 2022 року ракетні обстріли та влучання російських ударних дронів, нажаль, стали жаливою частиною щоденного життя мільйонів українців. Насьогодні від них не застрахована жодна з областей нашої держави. Кривий Ріг – не виключення. Внаслі...

Перший Міський телеканал. -