UA.NEWS

Усі події в Україні та світі за останній час, найголовніше, огляди, аналітика та прогнози, читати українською

Більше новин

AstraZeneca офіційно визнала побічні ефекти своєї вакцини.

Фармацевтична компанія AstraZeneca вперше в судових документах визнала, що її вакцина від COVID-19 може спричинити рідкісний побічний ефект — тромбоз із синдромом тромбоцитопенії.

Про це

повідомляє

The Telegraph.

На компанію подали груповий позов, стверджуючи, що її вакцина спричинила десятки смертей та серйозно підірвала здоровʼя багатьох людей. Перша скарга стосувалася чоловіка на імʼя Джеймі Скотт, батька двох дітей, який отримав перманентне пошкодження головного мозку внаслідок розвитку тромбу і кровотечі в мозку після того, як він вакцинувався у квітні 2021 року. Чоловік тричі опинявся на межі життя й смерті.

Загалом до Високого суду Англії подали 51 позов, жертви та родичі постраждалих вимагають відшкодування збитків на загальну суму приблизно £100 мільйонів (понад $125 мільйонів).

AstraZeneca публічно заперечує ці претензії, але в юридичному документі, поданому до Високого суду в лютому, визнала, що її вакцина від COVID-19 «у дуже рідкісних випадках може спричинити тромбоз із синдромом тромбоцитопенії, причинно-наслідковий механізм невідомий». Водночас юристи стверджують, що вакцина AstraZeneca, розроблена спільно з Оксфордським університетом, — «дефектна», а її ефективність «значно завищена». Компанія ці заяви рішуче заперечує.

Всесвітня організація охорони здоровʼя заявила, що вакцина AstraZeneca «безпечна й ефективна для всіх людей віком від 18 років», а побічний ефект, який спонукав до судового позову, «дуже рідкісний». Уперше вчені виявили звʼязок між вакциною та новим захворюванням під назвою «вакциноіндукована імунна тромботична тромбоцитопенія» ще в березні 2021 року. Юристи стверджують, що тромбоз із синдромом тромбоцитопенії є підвидом цього захворювання, хоча AstraZeneca, схоже, не визнає цього терміна.

Читайте також:

Компанія BioNTech, яка розробила мРНК-вакцину від коронавірусу Pfizer, за тією ж технологією створила і вже успішно

випробувала

вакцину проти раку. Фармацевтична компанія Pfizer

подала

до суду на Польщу за невиконання контракту щодо постачання вакцини від Covid-19 на загальну суму 1,5 млрд дол.

рф планує посунути кордони з Фінляндією і Литвою на Балтиці -  ЗМІ.

рф планує посунути кордони з Фінляндією і Литвою на Балтиці - ЗМІ.

російська влада збирається оголосити своїми внутрішніми морськими водами частину акваторії на сході Фінської затоки, а також поблизу міст Балтійськ і Зеленоградськ, змінивши морські кордони країни з Литвою та Фінляндією.

UA.NEWS 1
Німецьким банкам загрожують санкції США за обхід санкцій проти росії.

Німецьким банкам загрожують санкції США за обхід санкцій проти росії.

Міністр фінансів США Джанет Єллен закликала німецькі банки активізувати зусилля з дотримання санкцій проти рф і припинити спроби обійти їх, інакше їм буде перекрито доступ до долара.

UA.NEWS 1
Актуальний репортаж. Місцеве самоврядування Прикарпаття – Збройним Силам України

Актуальний репортаж. Місцеве самоврядування Прикарпаття – Збройним Силам України

_ Підпишіться на наш канал, щоб не пропустити головних новин Івано-Франківська та Прикарпаття: _ Сайт Івано-Франківського ОТБ "Галичина": _ Facebook: _ Twitter: _ Telegram:

Галичина -

московська церква вбиває

московська церква вбиває

Незадовго до того, як почалося засідання парламенту представниця від "Європейської Солідарності" Ірина Геращенко заявила, що її фракція блокуватиме роботу Верховної Ради, допоки на голосування негайно не будуть винесені "життєво важливі питання". ...

ЛМН 1

У Верховній Раді досі не ліквідували московську церкву #московськийпатріархат #lmn #новини  #церква.

У Верховній Раді досі не ліквідували московську церкву #московськийпатріархат #lmn #новини #церква.

ЛМН -

московська церква вбиває #lmn #московськацерква #московськийпатріархат #верховнарада #кремль.

московська церква вбиває #lmn #московськацерква #московськийпатріархат #верховнарада #кремль.

ЛМН -

Яворівська лікарня готова до надзвичайних ситуацій

Яворівська лікарня готова до надзвичайних ситуацій

Відповідно до вимог, Яворівська лікарня має альтернативні джерела живлення, опалення, запаси води, медикаментів та паливно-мастильних матеріалів. Також в укритті лікарні є операційна на випадок надзвичайних ситуацій. Про це в етері «ПОМАНУФАКТУРИМ...

ЛМН -

“Ланцюжок незламності”

“Ланцюжок незламності”

“Ланцюжок незламності”. На передодні дня героїв, під такою назвою в Івано-Франківську відбувся всеукраїнський патріотичний захід. _ Підпишіться на наш канал, щоб не пропустити головних новин Івано-Франківська та Прикарпаття: _ Сайт Івано-Франківсь...

Галичина 1

«УДАРНІ ДРОНИ» (47 ОМБр) ЗСУ
Ранок починається не з кави, а з уроку анатомії ️ ️ ️ Перевірили, чи здатний кацап штурмувати нашу піхоту без ноги. Не здатен Приємного перегляду д...
Безкарно їздити по нашій землі не вийде! Росіяни намагалась доставити свій особовий склад до наших позицій, щоб проводити штурмові дії. Наш дрон-ка...
Миттєва детонація російського танку FPV дрон, зібраний в Україні з китайських комплектуючих, у поєднанні з радянською кумулятивною гранатою знищує ...
Телеграм канали
Чоловіки, зняті з військового обліку у зв'язку з виїздом за кордон, зобов'язані прибути до ТЦК до 16 червня: в чому причина.
Український воїн Іван Кавка загинув на Запорізькому напрямку.
«Це ганьба» : Чісора гнівно відреагував на ситуацію в бою Усик – Ф'юрі.
Бойова робота лучника-окупанта на Луганщині. ВIДЕО
Жінки-медики й жінки-фармацевти відтепер не зможуть працевлаштуватися, не ставши на військовий облік.
Усик подарував костюм та рукавички з переможного бою проти Ф'юрі.
Українців, які знялися з військового обліку через виїзд за кордон, зобов'язали до 16 червня особисто з'явитися до ТЦК.
«Совок головного мозку» : українців обурила пропозиція ввести податок на бездітність, нардеп після скандалу «дав задню».
iPhone SE 4 буде коштувати дорожче, ніж його попередник.
Окупанти завдали ракетного удару по виробничій інфраструктурі Конотопа.