Обозреватель

Найсвіжіші новини України та світу онлайн, гарячі теми, головні новини, cтатті та аналітика, Спорт.

Більше новин

Шольц і Макрон таємно зустрінуться у Парижі перед візитом Сі Цзіньпіна – Politico.

Канцлер Німеччини Олаф Шольц та президент Франції Еммануель Макрон увечері 2 травня проведуть таємну неформальну вечерю в Парижі напередодні візиту до Європи глави КНР Сі Цзіньпіна. Політики нібито планують обговорити політику Європейського Союзу та Китаю.

Про це повідомило видання Politico з посиланням на анонімні джерела. Співрозмовники журналістів описали зустріч двох європейських лідерів як напів приватну подію: Шольц та його дружина Брітта Ернст перебувають у короткій відпустці в Парижі та зустрінуться з Макроном та його дружиною Бріджіт у французькому ресторані.

Вечеря відбудеться без участі радників німецького канцлера та французького президента, повідомили джерела.

Видання зазначило, що Шольц і Макрон неодноразово конфліктували останніми роками, востаннє у лютому, коли президент Франції відчинив двері для потенційного відправлення наземних військ в Україну, що канцлер категорично відкинув.

Ключовою темою обговорення стане візит Сі Цзіньпіна, який прибуде до Франції в неділю на три дні, перш ніж вирушити до Сербії та Угорщини. Вечеря стане для Шольца шансом проінформувати Макрона про свою зустріч із Сі Цзіньпіном у Пекіні минулого місяця. Шольц і Макрон також розходяться в думках щодо потенційного введення тарифів ЄС на китайські електромобілі, що субсидуються.

За словами Ноа Баркіна з Німецького фонду Маршалла, який першим повідомив про вечерю, Макрон спробує переконати канцлера приєднатися до нього на зустрічі із Сі Цзіньпіном наступного тижня разом із президенткою Європейської комісії Урсулою фон дер Ляйєн.

Іншою ймовірною темою вечері стане політика ЄС, особливо оборона та її фінансування. Макрон рішуче виступає за так звані оборонні облігації, які передбачають спільну європейську емісію боргових зобов'язань на фінансування військових інвестицій. Шольц поки що не підтримав цієї ідеї.

Як повідомляв OBOZ.UA, ексміністр закордонних справ України Павло Клімкін звернув увагу на те, що візит Сі Цзіньпіна до Європи розпочнеться 6 травня і триватиме аж до 10. Це означає, що жоден із лідерів супердержав, який міг би відвідати інавгурацію кремлівського диктатора Володимира Путіна, не приїде на це дійство.

Тільки перевірена інформація у нас у Telegram-каналі OBOZ.UA та Viber. Не ведіться на фейки!

КОРУПЦІЯ В УКРАЇНІ ДОСІ ОДНА З НАЙВИЩИХ В ЄВРОПІ - ДЕРЖІНСПЕКТОР ПЕНТАГОНУ СТОРЧ.

КОРУПЦІЯ В УКРАЇНІ ДОСІ ОДНА З НАЙВИЩИХ В ЄВРОПІ - ДЕРЖІНСПЕКТОР ПЕНТАГОНУ СТОРЧ.

ВОЛОДИМИР МАНЬКО, політолог TV7+ — обласний телеканал цілодобового мовлення, який працює на території Хмельницької та частині Вінницької й Тернопільскої областей. Від початку широкомасштабного вторгнення, телеканал активно працює у форматі висвітл...

Телеканал Хмельницького -

«Евакуація – це морально важко» / hromadske

«Евакуація – це морально важко» / hromadske

Станьте спонсором цього каналу, щоб отримувати бонуси: Підпишіться на нас, щоб не пропустити головних новин України та світу: ️ Ми на hromadske не зупиняємо свою роботу під час війни. Наші журналісти та редактори нині працюють у східних й західних...

Громадське Телебачення -

Зал аплодував стоячи: у Львові показали фільм про Героя України Дмитра (Да Вінчі) Коцюбайла.

Зал аплодував стоячи: у Львові показали фільм про Героя України Дмитра (Да Вінчі) Коцюбайла.

НТА -

ПРИЛІТ БПЛА ЗСУ В НПЗ В ТУАПСЕ, РФ! РАШИСТИ В ШОЦІ!.

ПРИЛІТ БПЛА ЗСУ В НПЗ В ТУАПСЕ, РФ! РАШИСТИ В ШОЦІ!.

Цензор.НЕТ -

На Запорізькому напрямку знищили ворожий КСП

На Запорізькому напрямку знищили ворожий КСП

Бійці 108 бригади ТРО працюють по оркам із саморобної установки Партизан. Міні град на пікапі може нищити русню на відстані до 17 кілометрів. На установці хлопці працюють швидко, адже саме за розрахунком часто полюють орки. Хлопці боронять Запоріз...

Телеканал TV5 -

Про головне в деталях. Р. Марцінків. Про стан справ у громаді

Про головне в деталях. Р. Марцінків. Про стан справ у громаді

_ Підпишіться на наш канал, щоб не пропустити головних новин Івано-Франківська та Прикарпаття: _ Сайт Івано-Франківського ОТБ "Галичина": _ Facebook: _ Twitter: _ Telegram:

Галичина 1