InternetUA

Новини України та світу

Більше новин

CapCut та інші додатки можуть зникнути з ваших телефонів через заборону TikTok.

20 квітня Палата представників США ухвалила рішення підтримати допомогу Україні, а також проголосувала за законопроект, який може призвести до заборони китайського додатку TikTok у Сполучених Штатах. Законодавці вважають TikTok загрозою через невизначеність щодо його використання китайським урядом.

Про це пише РБК-Україна (проект Styler) із посиланням на портал новин Mashable.

Проблема полягає в тому, що така заборона стосуватиметься не лише користувачів TikTok. Цей законопроект відкриває для США можливість потенційно заборонити і багато інших зарубіжних додатків або платформ.

Які ще програми та платформи можуть заблокувати

Хоча TikTok - це додаток, за яку ByteDance найбільш відомий, компанія запустила безліч інших платформ за роки свого існування, які також стали досить популярними на своїх цільових ринках.

Наприклад, CapCut став дуже популярним додатком для редагування відео як на мобільних пристроях, так і на настільних комп'ютерах. Багато вірусних відеороликів на TikTok та за його межами створюються з використанням CapCut.

Творці, які шукають швидкий та простий інструмент для редагування відео, також використовують CapCut для створення довгих відеоформатів. Однак CapCut належить ByteDance і може бути заборонений, як і TikTok. Те саме стосується програми для редагування фотографій Hypic .

Lark - це набір продуктивних додатків для бізнесу, що включає документи, чати, повідомлення та багато іншого. Це практично аналог Google Workspace від ByteDance і компанія навіть використовує його внутрішньо для свого бізнесу. Однак, згідно із законом про заборону TikTok у США, Lark також може бути заборонено.

Крім своєї надзвичайно популярної соціальної відеоплатформи, ByteDance запускає соціальну медіаплатформу, схожу на Pinterest, під назвою Lemon8 , яка досить популярна серед спільноти, яка цікавиться способом життя та здоров'ям. З усіх додатків ByteDance, Lemon8, ймовірно, найбільш близький до TikTok, що може призвести до його заборони в США.

Інші програми ByteDance, доступні в США, такі як Gauth та SoundOn , платформа для розповсюдження музики та виплат роялті для артистів також можуть бути заборонені.

Що буде далі

Якщо законопроект про заборону TikTok стане законом, не зрозуміло, що станеться далі. Згідно із законом, ByteDance повинна буде протягом року фактично відокремитися від TikTok і продати компанію.

Однак, повідомляється, що TikTok готується боротися проти закону, якщо він буде ухвалений, так що може пройти деякий час, перш ніж ByteDance буде змушена продавати додаток.

Источник: rbc.ua

Удари України по НПЗ обвалили експорт російських нафтопродуктів до рівня пандемії.

Удари України по НПЗ обвалили експорт російських нафтопродуктів до рівня пандемії.

Росії довелося різко скоротити експорт нафтопродуктів після атак українських безпілотників на її нафтопереробні заводи та тимчасової зупинки Орського НПЗ через повінь, пишуть аналітики S&P Global.

InternetUA 1
Реконструкція приміщень сервісного офісу «Ветеран»

Реконструкція приміщень сервісного офісу «Ветеран»

Друге життя приміщень, де надаватимуть фахові послуги ветеранам війни та членам їх родин. В Металургійному районі повнім ходом йдуть роботи в будівлі, де вже в наступному місяці облаштують сервісний офіс «Ветеран». Після відкриття, яке запланували...

Перший Міський телеканал. -

Інтерв'ю дня: безоплатна екскурсія до картинної галереї.

Інтерв'ю дня: безоплатна екскурсія до картинної галереї.

Сьогодні, 2 травня, відбулася безоплатна ознайомча екскурсія до галереї. Її провели за ініціативи КП «Інститут розвитку міста Кривого Рогу» та приватної картинної галереї «ArtCaraftOil». Екскурсію відвідали представники закладів освіти Довгинцівсь...

Перший Міський телеканал. 1

РОСІЯ ВЛАШТУЄ ТЕРОР ЄВРОПІ І ШУКАЄ ЗЕЛЕНСЬКОГО ТА ПОРОШЕНКА; ОБАМА ЗАМІСТЬ БАЙДЕНА?.

РОСІЯ ВЛАШТУЄ ТЕРОР ЄВРОПІ І ШУКАЄ ЗЕЛЕНСЬКОГО ТА ПОРОШЕНКА; ОБАМА ЗАМІСТЬ БАЙДЕНА?.

ДМИТРО ЛЕВУСЬ – експерт-міжнародник аналітичного центру «Обʼєднана Україна» TV7+ — обласний телеканал цілодобового мовлення, який працює на території Хмельницької та частині Вінницької й Тернопільскої областей. Від початку широкомасштабного вторгн...

Телеканал Хмельницького -

Велопатруль на варті безпеки нашого міста

Велопатруль на варті безпеки нашого міста

Парки, сквери та зона відпочинку містян під надійним наглядом правоохоронців. На цьому тижні у Металургійному та Центрально-Міському районах заступив на службу велопатруль, який у складі 12 правоохоронців буде щодня підтримувати громадський порядо...

Перший Міський телеканал. -

Підготовка до ШТУРМІВ: на Запоріжжі провели страйкбольні бої.

Підготовка до ШТУРМІВ: на Запоріжжі провели страйкбольні бої.

На Запоріжжі військо стоїть в глухій обороні, а до штурмів потрібно готуватись. У 108 бригаді ТРО регулярно влаштовують страйкбольні бої — досконалу імітацію справжнього бою. Шутер від першої особи та відгуки військовослужбовців тероборони — у сюж...

Телеканал TV5 -

ЖИТТЯ БІЛКИ ПАТРІКА: ПЛЮСИ І МІНУСИ УТРИМАННЯ ЛІСОВИХ ТВАРИН ВДОМА.

ЖИТТЯ БІЛКИ ПАТРІКА: ПЛЮСИ І МІНУСИ УТРИМАННЯ ЛІСОВИХ ТВАРИН ВДОМА.

БОГДАН ТИТАРЕНКО, блогер TV7+ — обласний телеканал цілодобового мовлення, який працює на території Хмельницької та частині Вінницької й Тернопільскої областей. Від початку широкомасштабного вторгнення, телеканал активно працює у форматі висвітленн...

Телеканал Хмельницького 3

Байден розглядає можливість відмовитися від президенства на користь Мішель Обами – ЗМІ.
Ностальгія чи важливі зустрічі: гороскоп на 6 травня для всіх знаків зодіаку.
Поливаний понеділок: як святкують перший день після Великодня.
Звільнень буде більше, ніж найму на роботу: яка ситуація на ринку праці України.
Мобілізований до армії РФ українець розстріляв окупантів і втік – ЦНС.
Мобілізація. У Міноборони розповіли, як працюватиме реєстр військовозобов'язаних «Оберіг»
Світлий тиждень після Великодня: як святкують і що не можна робити.
Хто має поступитися дорогою? Комплексне завдання з ПДР, що змусить подумати.
Ворожа атака на Суми. Оголошення Росією в розшук українських політиків. Головне за ніч
Суд завершує справу Нікопольського заводу феросплавів, яка може вплинути на суди в США щодо обвинувачень Коломойському.