Дзеркало Тижня

Останні новини України й світу. Лише достовірні новини політики, економіки, світу, культури й науки.

Більше новин

Велика Британія підтвердила свою роль лідера Європи в боротьбі проти диктаторів — The Telegraph.

Збільшення оборонного бюджету є найкращим кроком, який Британія може зробити для запобігання майбутнім конфліктам.

Газа, Україна, Іран, Червоне море, Африка, Південно-Китайське море. Список конфліктів і супротивників зростає. Без жорсткої сили, Велика Британія ризикувала б своїм лідерством і здатністю стримувати своїх ворогів. Прем'єр-міністр Великої Британії Ріші Сунак гарантував, що витрати на оборону будуть зростати щороку, досягнувши 2,5% ВВП до 2030 року, і що це буде новий базовий показник для оборонного бюджету країни. Це означатиме додаткові 75 мільярдів фунтів стерлінгів оборонних витрат до 2030 року, що зміцнить позицію Великої Британії як провідної безпекової держави Європи, повідомляє The Telegraph.

"Наше першочергове завдання — підтримати Україну. Якщо Путін досягне успіху, він не зупиниться на досягнутому. Отже, він повинен зазнати поразки. Додаткова допомога Великої Британії та додатковий пакет, який Конгрес США нарешті ухвалив минулого тижня, дасть хоробрим українцям боєприпаси та зброю, необхідні їм для продовження опору росіянам", — зазначає автор статті й колишній міністр оборони Великої Британії Бен Воллес.

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Велика Британія виділила 186 млн доларів для відновлення енергетики України

Один з уроків війни в Україні полягає в тому, щоб мати можливість виробляти боєприпаси швидше. Абсурдно, що Північна Корея за останні місяці поставила більше снарядів до Росії, ніж європейські держави до України.

10 мільярдів фунтів стерлінгів, які Грант Шаппс, міністр оборони Великої Британії інвестує в стратегію виробництва боєприпасів протягом наступних 10 років, нададуть її оборонній промисловості впевненості, необхідної для нарощування виробництва. Є надія, що інші члени НАТО наслідуватимуть його приклад.

Якщо вийде зробити витрати на оборону у 2,5% від ВВП новим базовим показником для НАТО, це призведе до збільшення оборонних витрат Альянсу на 140 мільярдів фунтів стерлінгів, що допоможе стримувати ворогів. Це збільшення також стане потужним сигналом для американського народу про те, що інші члени Альянсу беруть на себе свою частку тягаря.

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Чому Велика Британія може ніколи не конфіскувати російські активи — Politico

"Збільшення нашого оборонного бюджету є найкращим кроком, який Британія може зробити для запобігання майбутнім конфліктам", — додав Воллес.

Рішучість прем'єр-міністра збільшити оборонний бюджет можлива лише тому, що він зробив жорсткий вибір щодо своїх пріоритетів і знав, що жодна економіка не може зростати без безпечного і стабільного середовища. Зобов'язання прем'єр-міністра повністю забезпечені фінансуванням і будуть виконані без збільшення боргу та запозичень, повідомив колишній міністр оборони.

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Велика Британія повинна купувати більше озброєння в рамках європейських зусиль зі стримування Путіна — The Times

Нагадаємо, що раніше газета The Telegraph писала, що ППО Великої Британії може не витриматиможливого удару Росії. Справжня російська загроза для Великої Британії полягає у застосуванні крилатих ракет далекого радіусу дії, що запускаються бомбардувальниками в арктичних районах.

У Сумах пролунали вибухи і зникло світло, місто атакують  «шахеди».

У Сумах пролунали вибухи і зникло світло, місто атакують «шахеди».

Сьогодні, 6 травня близько опівночі у Сумах пролунав вибух. Про це повідомили кореспонденти "Суспільного". Перед тим відразу потому місцевий паблік "СУМЫ | СУМИ" написав , що у місті зникло світло. За кілька хвилин до вибухів, у 0.06, Командування...

Дзеркало Тижня 4
Армія РФ обстріляла житлові райони Харкова у Великодню неділю.

Армія РФ обстріляла житлові райони Харкова у Великодню неділю.

Вдень, 5 травня, російські війська завдали кількох авіаударів по Харкову. Щонайменше 15 людей отримали поранення, йдеться у повідомленні обласної прокуратури. За даними голови обласної військової адміністрації Олега Синєгубова, «росіяни вдарили по...

Радіо Свобода 3

Психологи кажуть: душа, свідомість та пошук сенсів

Психологи кажуть: душа, свідомість та пошук сенсів

Душа. Свідомість. Пошук сенсів: в ефірі «Першого Міського» зараз психологи продовжують вже 2 випуск говорити на найбільш абстрактну тему. Що таке доля? Чи існує вона? Який від погляд на природу людини з точки зору релігії та психології? На ці та і...

Перший Міський телеканал. 1

Які бригади представлені у Львівському рекрут-центрі? #рекрутинг #lmn #новини #lviv #мобілізація.

Які бригади представлені у Львівському рекрут-центрі? #рекрутинг #lmn #новини #lviv #мобілізація.

ЛМН 1

Швидкі подорожі в альтернативні світи за низькою ціною / Бліц-UP.

Швидкі подорожі в альтернативні світи за низькою ціною / Бліц-UP.

Ми зараз кажемо не про якийсь надсучасний телепорт, а про книжки. Старше покоління подейкує, що від таких космічних ексурсій сторінками чимдуж відмовляється молодь. Утім, представник юної генерації нашого телеканалу - «ботан» Антон Чекаль вирішив ...

Перший Міський телеканал. 1

Добровольці закінчилися чи вони ще є#добровольці #мобілізація #тцк #lmn #рекрутинг #lviv #врек #рек.

Добровольці закінчилися чи вони ще є#добровольці #мобілізація #тцк #lmn #рекрутинг #lviv #врек #рек.

Галина Піскорська - рекрутерка центру рекрутингу української армії у Львові. #мобілізація #рекрутинг #рекрутер #тцк #рекрутцентри #24бригада #Азов #ДаВінчі #3штурмова #24ОМБр #3ОШБр #warinukraine #насильнамобілізація #воїниУкраїни #військові #війн...

ЛМН 1

Без коментарів: Кривий Ріг попрощався із військовослужбовцем Ростиславом Клименком.

Без коментарів: Кривий Ріг попрощався із військовослужбовцем Ростиславом Клименком.

Перший Міський телеканал. 1