ЛІГА.net

Війна Росії проти України: онлайн-хроніка, останні події на Донбасі. Головні новини України та світу на сайті ЛІГА.net

Більше новин

Дев'ять головних новин України та світу на 21:00 16 квітня.

1. Зеленський підписав закон про мобілізацію: основні положення документа . 16 квітня президент Володимир Зеленський підписав закон про мобілізацію. Про це стало відомо з картки законопроєкту №10449 на сайті парламенту (детальніше).

2. Джонсон представив план: розділити допомогу Україні, Ізраїлю і Тайваню . Спікер Палати представників Конгресу США Майк Джонсон заявив, що розіб'є законопроєкт про допомогу союзникам на чотири окремі частини (детальніше).

3. Шольц зустрівся з Сі Цзіньпіном у Пекіні. На порядку денному – війна в Україні . Канцлер Німеччини Олаф Шольц 16 квітня зустрівся з лідером Китаю Сі Цзіньпіном у Пекіні. Про це повідомила інформаційна агенція Xinhua (детальніше).

4. "У нас закінчились ракети". Зеленський назвав причину знищення Трипільської ТЕС . Росія під час повітряної атаки 11 квітня запустила по Трипільській тепловій електростанції 11 ракет. Українська протиповітряна оборона збила перші сім, а потім просто закінчились ракети для захисту станції. Про це в інтерв'ю PBS сказав президент Володимир Зеленський (детальніше).

5. СБУ знищила російську РЛС "Небо-У", яка контролювала небо на 700 км вглиб України . Бійці Служби безпеки України вразили російський радіолокаційний комплекс дальньої дії "Небо-У" в Брянській області, який контролював небо на 700 км вглиб України. Про це LIGA.net повідомив співрозмовник у СБУ (детальніше).

6. Боррель про відновлення зруйнованих Росією українських ТЕС: Дешевше купити системи Patriot . Високий представник Європейського Союзу з питань закордонних справ і політики безпеки Жозеп Боррель заявив, що дешевше купити американські системи протиповітряної оборони Patriot, ніж відновлювати Трипільську електростанцію, яку зруйнувала Росія. Про це він повідомив в інтерв’ю виданню Le Monde (детальніше).

7. НАБУ розслідує багатомільйонну схему на Чернівецькій митниці. Фігурує її ексначальник . Національне антикорупційне бюро виявило масштабну корупційну схему мінімізації митних платежів на пості "Вадул-Сірет" Чернівецької митниці, збитки від якої для держави оцінюються у 290 млн грн. Про це повідомила пресслужба бюро (детальніше).

8. Польські фермери повністю розблокували один із пунктів пропуску на кордоні з Україною. Польські фермери зняли блокаду пункту пропуску "Угринів – Долгобичув", повідомила Львівська митниця (детальніше).

9. Гладковський виїхав за кордон, НАБУ оголосило його в розшук . Національне антикорупційне бюро оголосило у розшук колишнього першого заступника секретаря Ради національної безпеки та оборони Олега Гладковського, обвинуваченого у зловживаннях під час закупівлі автівок для армії. Про це повідомила пресслужба НАБУ (детальніше).

Читайте текст дня:

У Київміськбуду закінчуються гроші на своє забезпечення. Звідки їх візьмуть

«Прикрашаємо великодні паски»: майстер-клас для дітей.

«Прикрашаємо великодні паски»: майстер-клас для дітей.

Прикрасили власну паску. У центрі «ЯМаріуполь» промайнув майстер-клас для дітей з прикрашання великодніх пасок. Близько 15 маленьких нових криворіжців завітали на захід, аби гарно провести час, поспілкуватися та зробити свою власну пасхальну паску...

Перший Міський телеканал. -

Без зарплат й УБД: запорізькі «партизани» на ентузіазмі нищать росіян.

Без зарплат й УБД: запорізькі «партизани» на ентузіазмі нищать росіян.

Вони працюють без зарплат і не входять до складу ЗСУ, більшості бійців за 60 років. Добровольці підрозділу «Степові вовки» працюють на Запорізькому напрямку і кошмарять росіян із саморобних установок «Партизан». Підписуйтесь на канал та залишайте ...

Телеканал TV5 -

Вже зовсім скоро: коли Україна та Росія можуть розпочати діалог?.

Вже зовсім скоро: коли Україна та Росія можуть розпочати діалог?.

Найоперативніша стрічка новин з України та світу. Стисло ЗрозумілоВчасно Підписатися на наш канал Підтримати нас: #саміт #кулеба #перемовини #війна #україна #перемога #2024 #зеленський #залужний #мобілізація #новиниУкраїни #нта #новинионлайн #нови...

НТА -

Тернополяни миють вікна напередодні свят

Тернополяни миють вікна напередодні свят

Новини Тернополя -

Салат-шаурма з куркою та овочами / Найсмачніше шоу

Салат-шаурма з куркою та овочами / Найсмачніше шоу

Приєднуйтесь до нового захоплюючого випуску «Найсмачнішого шоу» на «Першому Міському»! Сьогодні наші кулінари розкажуть як приготувати трансформера, ні не тих що рятують світ, але зроблений він з того, що є у вас в холодильнику. Тож разом з ведучо...

Перший Міський телеканал. -

УКРАЇНА МОЖЕ ПОЧАТИ ОБМЕЖЕНІ КОНТРНАСТУПАЛЬНІ ОПЕРАЦІЇ НАПРИКІНЦІ 2024 РОКУ.

УКРАЇНА МОЖЕ ПОЧАТИ ОБМЕЖЕНІ КОНТРНАСТУПАЛЬНІ ОПЕРАЦІЇ НАПРИКІНЦІ 2024 РОКУ.

ІВАН СТУПАК - військовий аналітик, колишній співробітник СБУ TV7+ — обласний телеканал цілодобового мовлення, який працює на території Хмельницької та частині Вінницької й Тернопільскої областей. Від початку широкомасштабного вторгнення, телеканал...

Телеканал Хмельницького -