Дзеркало Тижня

Останні новини України й світу. Лише достовірні новини політики, економіки, світу, культури й науки.

Більше новин

Китай відправить військові кораблі до Камбоджі, попри занепокоєння США.

Китай модернізує військово-морську базу Камбоджі, розташовану на важливому водному шляху.

Китай відправить військові кораблі до Камбоджі та Східного Тимору з першої половини травня до середини червня. Це може ще більше стривожити Сполучені Штати через зростання китайської присутності на ключовій військово-морській базі в Камбоджі , повідомляє Reuters .

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Пекін веде небезпечну гру в Південно-Китайському морі — Bloomberg

Китай відправить свій найбільший військово-морський навчальний корабель Qijiguang разом з десантним кораблем Jinggangshan до двох країн для проведення навчань з місцевими військовими з метою зміцнення довіри між флотами, йдеться в заяві китайського Міністерства оборони.

Корабель Jinggangshan здатний транспортувати вертольоти, бронетехніку, катери й десантні судна, а також майже тисячу військовослужбовців. Qijiguang менший за розмірами, але технологічно найсучасніший військовий навчальний корабель Китаю.

Пекін не повідомив, де базуватимуться кораблі під час перебування в Камбоджі та Східному Тиморі.

Прибуття суден Пекіна може ще більше посилити занепокоєння США щодо присутності Китаю на камбоджійській військово-морській базі Рім, нещодавнє розширення якої підтримав Пекін.

Ще два китайські військові кораблі перебувають на базі Рім з грудня минулого року. Міністерство оборони Камбоджі наполягає на тому, що їхня присутність не означає постійного розгортання китайських військових у країні.

Рішення Камбоджі дозволити Китаю модернізувати базу Рім, розташовану на ключовому водному шляху на узбережжі Сіамської затоки засмутило Вашингтон, який занепокоєний тим, що це дасть Пекіну новий аванпост поблизу спірного Південно-Китайського моря, на більшу частину якого претендує Китай.

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Тайвань заявив, що його військові готові до будь-яких дій Китаю на тлі інавгурації нового президента острова

До того, як у червні 2022 року розпочалася фінансована Китаєм модернізація, база Рім була місцем проведення спільних військово-морських навчань і тренувань між Сполученими Штатами й Камбоджею.

Пекін зміцнює "залізну" дружбу з цією країною Південно-Східної Азії. У березні міністр оборони Китаю Дун Цзюнь зустрівся в Пекіні з заступником головнокомандувача збройних сил Камбоджі Мао Софаном — обидва пообіцяли подальшу військову співпрацю.

Дивіться спецтему: Протистояння США і Китаю

  1. США відправили військовий корабель через Тайванську протоку напередодні інавгурації президента острова Китайські військові розкритикували Штати.

  2. Сербія проміняла Росію на Китай – Politico Белград частіше «розігрує китайську карту», оскільки вона вважається менш провокаційною, ніж російська

  3. Китай використовує конфлікт в Газі для налаштування негативної громадської думки проти США — Bloomberg Пекін критикує США за відправку зброї в зону конфлікту.

  4. Сі Цзіньпін заявив, що Китай «ніколи не забуде», як НАТО бомбардувало його посольство У Китаї досі побутує думка, що ця атака не була помилкою

  5. Сі прилетів до Парижу та назвав відносини Китаю та Франції «моделлю для міжнародної спільноти» Китай може оголосити про замовлення у Франції близько 50 літаків Airbus

Новини Тернополя за 13-19 травня

Новини Тернополя за 13-19 травня

Новини Тернополя 5

Чому вимикають світло ️ #lmn #блекаут #відключеннясвітла #електроенергія #новини #lviv #lmn #врек.

Чому вимикають світло ️ #lmn #блекаут #відключеннясвітла #електроенергія #новини #lviv #lmn #врек.

ЛМН 3

ПРЕЗИДЕНТ ІРАНУ ЗАГИНУВ, В ГРУЗІЇ ЗАВЕТУВАЛИ ЗАКОН ПРО  «ІНОАГЕНТІВ».

ПРЕЗИДЕНТ ІРАНУ ЗАГИНУВ, В ГРУЗІЇ ЗАВЕТУВАЛИ ЗАКОН ПРО «ІНОАГЕНТІВ».

ДМИТРО ЛЕВУСЬ - експерт-міжнародник аналітичного центру «Обʼєднана Україна» TV7+ — обласний телеканал цілодобового мовлення, який працює на території Хмельницької та частині Вінницької й Тернопільскої областей. Від початку широкомасштабного вторгн...

Телеканал Хмельницького -

Олександр Корнієнко взяв участь у роботі круглого столу «Прозорість місцевого самоврядування».

Олександр Корнієнко взяв участь у роботі круглого столу «Прозорість місцевого самоврядування».

У Житомирі за участі Першого заступника Голови Верховної Ради України Олександра Корнієнка провели круглий стіл, на якому обговорили пріоритетні напрямки для посилення відкритості діяльності органів місцевого самоврядування. Що для цього вже робит...

Телеканал СК1 -

«Тепер у нас два періоди, коли росте споживання електроенергії» ️ #світло #lmn #video #новини #врек.

«Тепер у нас два періоди, коли росте споживання електроенергії» ️ #світло #lmn #video #новини #врек.

️Говоримо з експертом Інституту енергетичних стратегій Юрієм Корольчуком. #блекаут #відключеннясвітла #графікивідключень #світло #енергетика #електрика #ракетніудари #warinukraine #viral #рек #lmn #ukraine #video #новини #львів #life #lviv #video ...

ЛМН 3

Без коментарів: «Еко-Вікенд 2024» – толока у Покровському районі.

Без коментарів: «Еко-Вікенд 2024» – толока у Покровському районі.

Перший Міський телеканал. 2