InternetUA

Новини України та світу

Більше новин

Чехія обговорює з Німеччиною налагодження виробництва найсучасніших танків із серії Leopard 2.

Чеська оборонна промисловість готується до співпраці з Німеччиною у виробництві танків Leopard 2, повідомляє чеське видання Echo24.CZ. Це партнерство спрямоване на підвищення можливостей військового виробничого сектору Чеської Республіки.

Подробиці

Очікується, що чеська компанія Excalibur Army, яка є частиною Czechoslovak Group (CSG), що належить виробнику зброї Міхалу Стрнаду, зіграє значну роль у цьому новому підприємстві. Джерело, близьке до переговорів, показало, що Excalibur Army буде в основному задіяна в контракті, що принесе користь не тільки чеській армії, але й іншим країнам, зацікавленим в танках Leopard 2А8.

Попередні плани передбачають широку участь чеської оборонної промисловості, зосереджуючись на створенні нової лінії зборки танкових башт на заводі Excalibur Army у Штернберку, Оломоуц. Ця ініціатива знаменує собою значний крок у розвитку внутрішнього виробництва.

Танк Leopard 2A8 представляє останній варіант з серії основних бойових танків Leopard 2, яку курує німецька компанія Krauss-Maffei Wegmann (KMW). Незважаючи на те, що докладні характеристики Leopard 2A8 широко не задокументовані, очікується, що він запропонує вагомі вдосконалення в порівнянні зі своїм попередником, Leopard 2A7, зокрема щодо броні, вогневої потужності та технологічних удосконалень.

Ймовірно, танк матиме розширений броньовий захист із застосуванням нових технологій бронювання, які забезпечують підвищений опір сучасним загрозам. Це включає оновлену композитну броню та потенційно активні системи захисту, призначені для перехоплення та нейтралізації баражуючих снарядів. Крім того, очікується, що Leopard 2A8 матиме розширені можливості вогневої потужності з удосконаленням основної гарматної системи для підвищення точності та смертоносності. Інтеграція сучасних цифрових систем командування, управління, зв’язку, комп’ютерів і розвідки (C4I) також підвищить його оперативну ефективність, забезпечуючи безперебійний зв’язок і координацію на полі бою.

Загалом, Leopard 2A8 має на меті зберегти спадщину серії танків Leopard, поєднуючи надійні захисні характеристики з потужними наступальними можливостями, щоб відповідати вимогам сучасної війни.

За даними Міністерства оборони, Чеська Республіка має амбітні плани придбати щонайменше 77 танків Leopard 2A8, першу партію очікують до 2027 року, а повну поставку – до 2030 року. Це придбання є частиною ширшої стратегії модернізації бронетанкових сил чеської армії.

Дискусії про цю співпрацю почалися у 2023 році, коли німецька компанія Krauss-Maffei Wegmann (KMW) досліджувала можливість розширення виробничих потужностей у Чехії. Унікальні можливості чеської оборонної промисловості добре визнані, вона наразі підтримує Україну військовою технікою та боєприпасами під час триваючої війни.

KMW прагне збільшити виробництво з нинішніх 3-4 танків Leopard 2А7 на місяць до 20, що нагадує темпи виробництва холодної війни. Однак це розширення залежить від збільшення існуючих потужностей. Очікується, що дану прогалину заповнити чеська промисловість.

Крім того, міністр оборони Яна Чернохова зазначила, що Чехія планує спільне замовлення танків з німецьким Бундесвером. Танками Leopard 2A8 також зацікавилися кілька інших країн, зокрема Литва, Естонія, Норвегія, Швеція, Італія та Іспанія.

У ширшому масштабі чеська армія планує провести капітальний ремонт свого парку шляхом заміни старих танків T-72M4 CZ на 122 нових танків Leopard 2, включаючи Leopard 2А8 і старші моделі Leopard 2А4, остання з яких була отримана в якості компенсації за підтримку України Чехією.

Це стратегічне партнерство не тільки зміцнює військові зв’язки між Чеською Республікою та Німеччиною, але й позиціонує чеську оборонну промисловість на світовій арені, готову задовольнити зростаючий попит на передові військові технології.

Источник: wheel-news.com

РФ, Китай та Іран намагаються посилити конфлікти в університетах США через інтернет -  NYT.

РФ, Китай та Іран намагаються посилити конфлікти в університетах США через інтернет - NYT.

Росія, Китай та Іран використовують підконтрольні їхнім урядам ЗМІ, а також неавтентичні облікові записи, ботів у соціальних мережах або фейкові онлайн-видання для посилення напруженості серед американських студентів і в США загалом на фоні протес...

InternetUA -
«СЕРЙОЗНО ВПЛИВАЮТЬ НА ПСИХІКУ ДІТЕЙ». Підготовка до 9 травня в окупації - Новини Приазов’я

«СЕРЙОЗНО ВПЛИВАЮТЬ НА ПСИХІКУ ДІТЕЙ». Підготовка до 9 травня в окупації - Новини Приазов’я

Російська окупаційна влада обмежила масові заходи на 9 травня на захопленій частині Запорізької області. Про це повідомив так званий губернатор регіону Євген Балицький. Це рішення він пояснив «можливими провокаціями» і забезпеченням «заходів безпе...

Новини Приазов'я 4

Про що говорив та де був: деталі візиту Девіда Камерона до Львова.

Про що говорив та де був: деталі візиту Девіда Камерона до Львова.

НТА 2

Новини Кривбасу 3 травня: Veterans Family Games 2024, експозиція «АrtCraftOil», офіс «ЯВетеран».

Новини Кривбасу 3 травня: Veterans Family Games 2024, експозиція «АrtCraftOil», офіс «ЯВетеран».

Ну що криворіжці ви готові? Ви вже на низькому старті? Адже завтра у Кривому Розі розпочинаються змагання серед захисників, рятувальників, правоохоронців та членів їхніх родин — Veterans Family Games 2024. Про те як готуються учасники ми розкажемо...

Перший Міський телеканал. 1

Інформаційний випуск «Події тижня» за 04.05.24

Інформаційний випуск «Події тижня» за 04.05.24

Інформаційний випуск «Події тижня» за 04.05.24

НТК -

«Армія РФ заходить у місто та звітує про перемогу, проте ЗСУ одразу їх нищать» – аналітик DeepState.

«Армія РФ заходить у місто та звітує про перемогу, проте ЗСУ одразу їх нищать» – аналітик DeepState.

Ми у соцмережах #радіосвобода #новини #Україна #DeepState #щонафронті #фронт #наступ #зсу #арміярф #війна #бойовідії #shorts #shortvideo #шортс

Новини Приазов'я 1

️Черги у рекрут-центри: як закон про мобілізацію вплинув на рекрутинг - Погляд з Хмарочоса.

️Черги у рекрут-центри: як закон про мобілізацію вплинув на рекрутинг - Погляд з Хмарочоса.

️ Як не бути примусово мобілізованим? Альтернативою є рекрутинг, який дозволяє обирати собі заняття у війську таке, в якому людина є компетентною та де вона може бути найефективнішою. ️ Як працює рекрут-система 24-ої бригади? Скільки вакансій вдал...

ЛМН -