Дзеркало Тижня

Останні новини України й світу. Лише достовірні новини політики, економіки, світу, культури й науки.

Більше новин

Американські ЗМІ назвали ймовірного кандидата на посаду віце-президента у разі перемоги Трампа.

Посаду може отримати губернатор Північної Дакоти Дуг Бургум

Губернатор Північної Дакоти Дуг Бургум, колишній суперник Дональда Трампа на праймеріз Республіканської партії, швидко просувається вгору в списку можливих кандидатів на посаду віце-президента. Команда Дональда Трампа вважає, що він буде безпечним вибором, який може залучити поміркованих виборців. Про це повідомляє Axios із посиланнями на чотири джерела, знайомих з ситуацією.

Axios зазначає, що у штабі Трампа вважають, що саме Бургум може допомогти Трампу в роботі з виборцями, які ще не визначилися з вибором. За словами джерел, останніми тижнями Трамп часто згадував ім'я Бургума в розмовах з союзниками.

«Два джерела, знайомі з думкою Трампа, сказали, що йому подобається виважена поведінка Бургума і його губернаторський досвід – він вважає Бургума надійним і не драматичним», зазначає Axios.

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Зеленський прокоментував «план Трампа» щодо закінчення війни в Україні

EPA-EFE/CAROLINE BREHMAN

67-річний Бургум, який перебуває на другому губернаторському терміні в глибоко республіканській Північній Дакоті, є стійким консервативним бізнесменом і вважається прийнятним для істеблішменту республіканців – безпечний вибір для включення до виборчого бюлетеня.

«Цей хлопець – найнадійніша людина. З ним немає жодних суперечностей. Він один з найкращих губернаторів в нашій країні. І я сподіваюся, що зможу закликати його стати частиною адміністрації, дуже важливою частиною адміністрації», – заявив Трамп у січні після того, як Бургум підтримав його на виборах.

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Зеленський про переобрання Трампа на виборах: "Україна працюватиме з будь-яким президентом США"

Імовірний другий захід Дональда Трампа в Білий дім лякає. Політика, схильного ухвалювати важливі рішення під дією емоцій і на основі неперевіреної інформації та всупереч можливим негативним наслідкам, важко запідозрити в надлишку симпатій до України. Та чи буде для українців фатальною перемога Трампа в президентських перегонах? Про те, «Чого очікувати Україні й світу в разі нового «пришестя» Дональда Трампа?» розмірковує колишній посол України у США та Франції Олег Шамшур.

Дивіться спецтему:

  1. США бачать спроби Китаю вплинути на майбутні вибори — Блінкен Держсекретар Штатів порушив це питання під час візиту до Китаю.

  2. Справа про гроші “за мовчання”: адвокати Трампа намагаються підірвати довіру до першого свідка Завершився тиждень слухань.

  3. 18 прибічників Трампа звинуватили у спробах змінити результати виборів 2020 року в штаті Аризона Трамп також названий співучасником змови, якому не пред'явлено обвинувачення.

  4. Вибори в США: Байден і Трамп зрівнялися в опитуваннях Обидва кандидати зайшли у глухий кут.

  5. Вибори в США: покращення позицій Байдена в ключових штатах випаровується — опитування Bloomberg Байден втрачає підтримку на тлі економічного песимізму виборців.

Грузія вийшла на протест

Грузія вийшла на протест

Студенти з основних вишів Грузії заявляють про оголошення масштабного студентського страйку з понеділка, на знак протесту проти закону про "іноагентів", повідомляє "Эхо Кавказа". Про те, що зарпзтвідбувпється в Грузії та настрої мешканців розповіл...

ЛМН -

Аварійна дорога на Самбірщині: мешканці так і не дочекалися ремонту.

Аварійна дорога на Самбірщині: мешканці так і не дочекалися ремонту.

13 травня в селі Бісковичі, що на Самбірщині, з 7:00 мешканці втретє вперекрили дорогу державного значення «Мостиська – Самбір – Борислав». Вони вимагають її капітального ремонту. Про це повідомила журналістка LMN з місця події. Раніше в Бісковича...

ЛМН -

Вчора крав віскі в магазині, нині - мільйонер #lmn #фортифікація #харків #харківновини #харківщина.

Вчора крав віскі в магазині, нині - мільйонер #lmn #фортифікація #харків #харківновини #харківщина.

ЛМН -

«Окупаційній владі РФ не вистачає фахівців, люди не хочуть брати відповідальність» – експерт.

«Окупаційній владі РФ не вистачає фахівців, люди не хочуть брати відповідальність» – експерт.

Ми у соцмережах #радіосвобода #новини #Україна #новинимелітополь #новостимелитополь #мелітополь #мелитополь #роботамелітополь #работамелитополь #shorts #shortvideo #шортс

Новини Приазов'я -

Фортифікація на Харківщині: в кого гроші #lmn #дерибангрошей #вкралигроші #фортифікація #харків.

Фортифікація на Харківщині: в кого гроші #lmn #дерибангрошей #вкралигроші #фортифікація #харків.

ЛМН 1

Фортифікації вздовж кордону: куди поділись гроші?

Фортифікації вздовж кордону: куди поділись гроші?

Після початку російського наступу на Харківщині стали лунати звинувачення у відсутності фортифікацій вздовж кордону. У 2024 році уряд виділив понад 20 мільярдів гривень на створення укріплень, із яких майже чотири мільярди отримала Харківська обла...

ЛМН 2