Обозреватель

Найсвіжіші новини України та світу онлайн, гарячі теми, головні новини, cтатті та аналітика, Спорт.

Більше новин

Злочини проти людяності: в ОБСЄ дали оцінку діям Росії на тимчасово окупованих територіях.

Дії Росії на тимчасово окупованих територіях можна прирівняти до воєнних злочинів та злочинів проти людяності . У більшості випадків йдеться про широкомасштабне, систематичне та свавільне затримання "тисяч" цивільних.

Про це повідомляється у звіті ОБСЄ, складеного за результатами розслідування щодо незаконного затримання Росією цивільних українців. Документ представили у Відні у четвер, 25 квітня, повідомляє "Укрінформ".

Одна з авторок звіту Вероніка Білкова зазначила, що затримання українців окупантами є здебільшого "очевидними випадками свавільного позбавлення волі". За її словами, такі дії є порушенням міжнародного гуманітарного права, міжнародного права прав людини, а також зобов'язань у межах ОБСЄ.

Білкова уточнила, що наразі з різних причин важко говорити про конкретні цифри, але йдеться про "тисячі" цивільних людей, яких масово затримували протягом 10 років.

"Що ми можемо сказати, так це те, що ця практика з великою ймовірністю також є воєнними злочинами . І також через те, що ця практика є настільки масовою, поширеною і систематичною, вона з великою ймовірністю може бути прирівняна до злочинів проти людяності ", – заявила Білкова.

Вона зазначила, що затримання цивільних громадян на будь-яких територіях, які захоплювали, стало "визначальною рисою" росіян. Робили це здебільшого безпідставно – випадково на вулиці або на основі складених списків.

Інша авторка доповіді Еліна Штейнерте повідомила, що із затриманими поводилися жорстоко – катували, вчиняли сексуальне насильство і страчували без будь-якого суду.

Ще одна авторка доповіді Сесілія Хеллештвайт вказала на відсутність правових можливостей для звільнення українців. Ба більше, за це часто вимагають викуп, що прирівнюється до "захоплення заручників", сказала вона.

Як повідомляв OBOZ.UA:

– Генеральний прокурор України Андрій Костін повідомив, що від початку повномасштабного вторгнення РФ в Україну зафіксовано 290 випадків сексуального насилля з боку окупантів над українцями. Це 102 випадки насилля щодо чоловіків, 188 – щодо жінок. Серед них 15 зафіксованих випадків зґвалтування неповнолітніх обох статей.

– В окупованому Лисичанську на Луганщині російський окупант розстріляв двох місцевих жителів. З'ясувалося, що вбивця – раніше судимий боєць підрозділу "Шторм-Z", 57-річний Василь Сажин.

Лише перевірена інформація у нас у Telegram-каналі OBOZ.UA та Viber. Не ведіться на фейки!

Ліві борці на Заході придумали виправдання за антисемітизм, але обман не вийшов.

Ліві борці на Заході придумали виправдання за антисемітизм, але обман не вийшов.

Ми бачимо це сьогодні і в кампусах американських університетів, де рабини пропонують студентам-євреям не відвідувати заняття з міркувань безпеки, і на вулицях європейських міст, якими "єврейські" мешканці бояться ходити

Обозреватель -
Хто такий Скадовський і чому на його честь назвали місто? - Деокупована історія.

Хто такий Скадовський і чому на його честь назвали місто? - Деокупована історія.

Скадовськ — місто на півдні Херсонщини, яке з весни 2022 року перебуває під російською окупацією. Історія цього населеного пункту нерозривно пов'язана з торговельним портом та родиною Сергія Скадовського. Проте, які поселення існували у Скадовську...

Новини Приазов'я 4

ChatGPT  «вбиває»  шкільну освіту? Як ШІ застосовують у швейцарських школах - DW Ukrainian.

ChatGPT «вбиває» шкільну освіту? Як ШІ застосовують у швейцарських школах - DW Ukrainian.

ChatGPT відкриває нові можливості для школярів і може допомагати у здобутті освіти, якщо використовувати штучний інтелект правильно та доречно. Дивіться, як це роблять у швейцарських школах. Дивіться також: Скільки заробляють німецькі вчителі та ч...

DW (Українською) 1

Чи можна після повістки в рекрут-центр#повістка #рекрутинг #тцк #lmn #новини #lviv #врек #video.

Чи можна після повістки в рекрут-центр#повістка #рекрутинг #тцк #lmn #новини #lviv #врек #video.

ЛМН -

Як покращити мотивацію військовозобов’язаних?

Як покращити мотивацію військовозобов’язаних?

Чи є зараз якісь інструменти підняти мотивацію в суспільстві? Багато людей критикують владу, що інформаційна компанія щодо мобілізації провалена. Пасіонарна частина суспільства вже давно в ЗСУ, залишилися ті, які не хочуть йти на фронт. Як з ними ...

ЛМН -

ПАЛКЕ ВІТАННЯ ВІД ЗСУ для РАШИСТСЬКИХ ОКУПАНТІВ!

ПАЛКЕ ВІТАННЯ ВІД ЗСУ для РАШИСТСЬКИХ ОКУПАНТІВ!

Цензор.НЕТ 3

Три сини для ЗСУ:  «Виховала надто правильних дітей»  #shorts - DW Ukrainian.

Три сини для ЗСУ: «Виховала надто правильних дітей» #shorts - DW Ukrainian.

#dwукраїнською #shorts #short #shortvideo #shortsvideo #shortsyoutube Підписатися в один клік на #DWУкраїнською: Читайте новини України та світу - на нашому сайті: dw.com/ukrainian, у Facebook: fb.com/dw.ukrainian, на Twitter: twitter.com/dw_ukrai...

DW (Українською) 3