InternetUA

Новини України та світу

Більше новин

Новий iPad Pro від Apple перетворює гаджет на справжню заміну ноутбуку.

Нові iPad мають надійти у вівторок, і Apple повинна піти ва-банк, щоб перетворити їх на справжню заміну ноутбука. Крім того: генеральний директор Peloton нарешті оголошує про відставку , а штучний інтелект стає гарячою темою в оголошенні прибутків Apple.

Після презентації iPad у 2010 році Стів Джобс заявив, що «комп’ютери стануть схожими на вантажівки». Іншими словами, люди використовували б планшети для більшості своїх потреб (автомобілі в цьому сценарії) і відмовлялися б від ноутбука або настільного комп’ютера лише для важких завдань.

Коли через рік з’явився iPad 2, Джобс підкріпив цю ідею, сказавши, що Apple зараз міцно перебуває в епосі після ПК.

У певному сенсі Джобс мав рацію. Але не обов’язково через iPad. Зараз мільйони людей використовують iPhone як основний комп’ютер. Смартфони стали неймовірно потужними, а збільшені екрани перетворили їх на маленькі планшети з продуктивністю комп’ютера. Для багатьох людей телефон – це все, що їм потрібно.

Але коли справа доходить до перетворення iPad на заміну комп’ютера, Apple заблукала. Пристрою все ще не вистачає багатозадачності ноутбука, і він має менше переваг перед звичайними смартфонами.

Apple зробила кроки, щоб зробити iPad більш ефективним, але це були напівзаходи. Перший iPad Pro, випущений у 2015 році, мав більші екрани та чохол для клавіатури, який можна було приєднати. З iPad Pro 2018 року корпус був дещо покращений , а у 2020 році відбувся більший стрибок вперед із клавіатурою Magic Keyboard і трекпадом, а також підтримкою програмного забезпечення для навігації за допомогою курсору. Проте жоден із цих досягнень не створював відчуття, що ноутбук вам більше не потрібен.

Два роки тому Apple представила Stage Manager, щоб зробити iPad кращим у багатозадачності. Ця додаткова функція дозволяла користувачам розподіляти вікна програм, але вона була настільки неінтуїтивною, що Apple була змушена внести зміни. Це призвело до затримки версії iPadOS, яка включає цю функцію, на місяць. Це була амбітна ініціатива: Apple намагалася заново винайти багатозадачність для людей, які, можливо, ніколи не користувалися Mac. Але це не покращило.

Усередині магазину Apple Inc., коли Apple починає продавати нові M1 iPad Pro та iMac

iPad Pro від Apple із клавіатурою Magic Keyboard. Фотограф: Брендон Торн/Блумберг

Нещодавно Apple розвинула iPad, оснастивши його чіпами рівня Mac. Щоб було зрозуміло, це була здебільшого маркетингова вправа. Коли Apple поставила процесор Mac M1 в iPad Pro у 2021 році, він, по суті, був таким самим, як чіп «A14X», який був у моделі того року. Але реклама iPad як такого, що має можливості Mac, має велике значення для клієнтів і розробників.

Тепер настав час для Apple зайняти позицію. Він хоче, щоб iPad став альтернативою ноутбуку чи справжньою заміною комп’ютера? Споживачі спантеличені тим, чому їм варто купувати iPad, а не Mac і навпаки.

Відповідь: Apple має взяти на себе зобов’язання зробити iPad таким же потужним, як ноутбук, але у формі, якій віддають перевагу користувачі планшетів. Mac має бути для споживачів, які люблять працювати на традиційному комп’ютері; iPad має бути для людей, які хочуть мати сенсорний екран.

В іншому випадку особливої ​​різниці не повинно бути — хоча люди, яким потрібна найвища продуктивність (вантажівки, за аналогією з Джобсом), ймовірно, будуть триматися Mac.

У найближчі роки це зображення стане ще більш розмитим, оскільки Apple працює над впровадженням сенсорних екранів на Mac . Коли це станеться, вибір між Mac і iPad більше залежатиме від того, чи потрібен вам пристрій «все в одному» (ноутбук) чи модульна система (iPad + Magic Keyboard + Apple Pencil).

З точки зору бізнесу, завжди існувало побоювання, що iPad знищить продажі Mac, якщо стане надто потужним. І що? Жодна з категорій зараз не така гаряча. Apple має просто зробити найкращий iPad, який тільки може, і водночас створити найкращий Mac, який тільки може. Дні навмисного стримування iPad мають закінчитися.

Apple має шанс розпочати нову еру для iPad на презентаційній події «Let Loose», запланованій на вівторок. Презентація, яка триватиме приблизно 35 хвилин, має поставити продукт на новий шлях. Це також можливість очистити заплутану лінійку iPad , яка наразі складається з п’яти різних моделей.

Stage Manager на iPad. Джерело: Apple

Виправлення ситуації починається з того, що модель iPad високого класу буде більш схожою на аналоги Mac. І це саме те, що Apple, здається, готова зробити.

Це включає розміри в двох категоріях. Наразі MacBook Pro і MacBook Air доступні з двома варіантами розміру екрана, але сьогоднішній iPad Pro має два варіанти, а iPad Air — один. З наступного тижня iPad Air буде відповідати MacBook Air і отримає другий розмір екрану.

Також зміниться конфігурація процесора. Новий iPad Air, швидше за все, матиме чіп M2, а Pro, як очікується, отримає новий потужний чіп M4 — компонент, призначений для роботи з функціями штучного інтелекту Apple, які все ще розвиваються. Як і в лінійці MacBook, продуктивність моделей Pro і Air буде чітко розрізнятися.

Ось як, ймовірно, буде виглядати лінійка iPad після вівторка:

  • iPad (дев’яте покоління), з 10,2-дюймовим екраном і кнопкою «Додому».
  • iPad (10-го покоління) з 10,9-дюймовим екраном і без кнопки «Додому».
  • iPad mini (шосте покоління), з екраном 8,3 дюйма.
  • iPad Air: 11-дюймові та 12,9-дюймові моделі з мікросхемами M2.
  • iPad Pro: 11-дюймові та 12,9-дюймові моделі з чіпами M4.

До наступного року Apple планує завершити очищення лінійки . iPad дев’ятого покоління зникне, його замінить дешевша 10,9-дюймова модель, а iPad mini матиме швидший чіп. Загалом Apple матиме найменш захаращену лінійку iPad за останні роки.

Крім того, топові iPad будуть більше схожі на комп’ютери. Очікується, що нова алюмінієва клавіатура Magic Keyboard буде більш довговічною та матиме естетичний вигляд ноутбука. І нове програмне забезпечення використовуватиме переваги обладнання.

Як я вже писав раніше , настав час для Apple надати iPad більш інтуїтивно зрозумілу та корисну багатозадачність. Якщо компанії вдасться це зробити — у поєднанні з новим апаратним забезпеченням і зосередженням на штучному інтелекті — Apple зможе знову зробити iPad схожим на майбутнє.

Британія хоче потіснити Росію з глобального ринку збагаченого урану.

Британія хоче потіснити Росію з глобального ринку збагаченого урану.

Великобританія інвестує майже 200 мільйонів фунтів ($251,14 млн) у будівництво першого в Європі заводу з виробництва високопробного низькозбагаченого урану (HALEU) – палива, яке, за словами уряду, буде необхідним для харчування наступного поколінн...

InternetUA 1
«РФ будує залізницю через Запорізьку область, щоб мати ще один коридор до Криму» – депутат.

«РФ будує залізницю через Запорізьку область, щоб мати ще один коридор до Криму» – депутат.

Ми у соцмережах #радіосвобода #новини #Україна #залізнадорога #железнаядорога #залізнадорогарф #залізнадорогамелітополь #дорогадокрыма #shorts #shortvideo #шортс

Новини Приазов'я 1

Відключення електроенергії почалися?#блекаут #світло #електрика #lmn #video #новини #врек #львів.

Відключення електроенергії почалися?#блекаут #світло #електрика #lmn #video #новини #врек #львів.

️У програмі "Погляд з Хмарочоса" розповіла речниця "Львівобленерго" Галина Петрушка. #блекаут #відключеннясвітла #графікивідключень #світло #енергетика #електрика #ракетніудари #warinukraine #viral #рек #lmn #ukraine #video #новини #львів #life #l...

ЛМН -

Його катували і навіть розстрілювали. Історія захисника Маріуполя Геннадія Зеленого. #shorts

Його катували і навіть розстрілювали. Історія захисника Маріуполя Геннадія Зеленого. #shorts

В новому випуску програми «Захист» дивіться свідчення, від яких перехоплює подих. Оборонець Маріуполя розповідає страшну правду про те, як у повному оточенні захищали місто. Про полон і жахливі тортури. Про зраду тих, кому врятував життя. Про втеч...

Цензор.НЕТ 3

Зберегти обʼєкти електроенергії️#блекаут #світло #lmn #video #новини #врек #news #відключеннясвітла.

Зберегти обʼєкти електроенергії️#блекаут #світло #lmn #video #новини #врек #news #відключеннясвітла.

️У програмі "Погляд з Хмарочоса" розповів підприємець та громадський діяч Василь Курій. #блекаут #відключеннясвітла #графікивідключень #світло #енергетика #електрика #ракетніудари #warinukraine #viral #рек #lmn #ukraine #video #новини #львів #life...

ЛМН 1

Чому потрібен окремий трибунал щодо злочину агресії РФ проти України?.

Чому потрібен окремий трибунал щодо злочину агресії РФ проти України?.

Ми у соцмережах #радіосвобода #новини #Україна #СудООН #міжнатроднийсуд #спецтрибунал #трибунал #международнийсуд #судпутін #судпутин #shorts #shortvideo #шортс

Новини Приазов'я 1

Як зберегти обʼєкти електроенергії?

Як зберегти обʼєкти електроенергії?

Що можна зробити, щоб росії забракло ракет на наші об’єкти генерації енергії? Рішення пропонує львівський підприємець. У чому суть його ідеї? ️У програмі "Погляд з Хмарочоса" розповів підприємець та громадський діяч Василь Курій. Станьте спонсором...

ЛМН -