Обозреватель

Найсвіжіші новини України та світу онлайн, гарячі теми, головні новини, cтатті та аналітика, Спорт.

Більше новин

Медитація, як спосіб узгодити розум із тілом: як не заснути під час практики.

Одним з найефективніших способів віднайти мир у душі та дозволити тілу відпочити є медитація. Вона може допомогти зняти напруження, боротися зі стресом та віднайти емоційний спокій.

Проте, під час такої практики нерідко можна зловити себе на думці, що ви вже ледь тримаєтесь аби не заснути. Як зберегти пильність та отримати користь від сеансу не проспав його, розповіли в OBOZ.UA.

Дотримуйтесь розпорядку дня

Під час медитації потрібно зосередити увагу та свідомість на певному об'єкті, думці, почутті або дії з метою досягнення ментальної ясності та духовного розвитку. Однак витримати концентрацію буде вкрай важко, якщо ви нехтуєте сном та змушуєте тіло робити певні дії тоді, коли ви втомлені. Тож контролюйте свій графік та медитуйте у чітко встановлений час.

Медитуйте у спеціальному для цього місці

Локація має важливе значення для медитації, бо вона допомагає вам зосередитись на певній дії. Саме тому, не варто обирати місцем для медитації спальнею кімнату, а тим більше проводити практику у ліжку. Спробуйте знайти інше місце у домі або відсісти трохи далі, щоб не відволікатися та не спокушатись.

Спробуйте рухливу медитацію

Медитувати не обов’язково потрібно лише у певному положені. Ви можете гуляти по кімнаті або дихати свіжим повітрям. Головне, щоб навколо вас панувала тиша, спокій та був рівний тротуар, гуляючи яким ви не втратите рівновагу. Гуляти треба повільно, насолоджуватись природою та оточенням.

Медитуйте на лавці або дерев’яному стільці

Медитація вимагає практики та терпіння, але вона може приносити значну користь для фізичного та психічного здоров'я. Якщо ви відчуваєте, що можете заснути, то оберіть для практики не зручне місце. Лава та стілець змусять ваше тіло докладати певних зусиль, щоб сидіти вертикально та тримати себе самостійно. Так ви можете покращити свою поставу та віднайти мир у душі.

Раніше OBOZ.UA опублікував інформацію, про переваги медитації під час вагітності.

Підписуйтесь на канали OBOZ.UA в Telegram та Viber, щоб бути в курсі останніх подій.

disclaimer_icon

Матеріали на цьому сайті рекомендовані для загального інформаційного використання й не призначені для встановлення діагнозу або самостійного лікування. Медичні експерти OBOZ.UA гарантують, що весь контент, який ми розміщуємо, публікується й відповідає найвищим медичним стандартам. Наша мета - максимально якісно інформувати читачів про симптоми, причини та методи діагностики захворювань. Закликаємо не займатися самолікуванням, для діагностики хвороб та визначення шляхів їх радимо звертатися за консультацією лікарів.

Гелікоптер із президентом Ірану Раїсі зазнав аварії: перші деталі.

Гелікоптер із президентом Ірану Раїсі зазнав аварії: перші деталі.

У неділю, 19 травня, в Ірані розбився гелікоптер. На його борту перебував президент країни Ібрагім Раїсі. Наразі невідомо, чи вижив очільник держави. Екстрену новину повідомило видання Associated Press. Новина доповнюється...

Обозреватель -
У Тернополі провели благодійний забіг

У Тернополі провели благодійний забіг

Новини Тернополя -

«Кожен має бути гідно похований» : як шукають тіла загиблих військових ЗСУ #shorts - DW Ukrainian.

«Кожен має бути гідно похований» : як шукають тіла загиблих військових ЗСУ #shorts - DW Ukrainian.

#dwукраїнською #shorts #short #shortvideo #shortsvideo #shortsyoutube Підписатися в один клік на #DWУкраїнською: Читайте новини України та світу - на нашому сайті: dw.com/ukrainian, у Facebook: fb.com/dw.ukrainian, на Twitter: twitter.com/dw_ukrai...

DW (Українською) -

МАСОВИЙ ЗАЛП HIMARS по окупантах! НЕЙМОВІРНА КРАСА ТА МІЦЬ!.

МАСОВИЙ ЗАЛП HIMARS по окупантах! НЕЙМОВІРНА КРАСА ТА МІЦЬ!.

Цензор.НЕТ -

«Війна – важка, противник – потужний за людським ресурсом та артилерією»: ситуація біля Часового Яру.

«Війна – важка, противник – потужний за людським ресурсом та артилерією»: ситуація біля Часового Яру.

Артилеристи 26-ї бригади імені Дашкевича кажуть, що тактика російських військ стала схожою на бої за Бахмут: вони намагаються будь-що пробити прогалину в українській обороні, і для цього в бій відправляють багато малих груп малонавченої піхоти. Ко...

Радіо Свобода -

ГІГАНТСЬКИЙ БАБАХ у РАШИСТІВ! ПРИЛІТ БПЛА ЗСУ ПО НПЗ В СЛОВ'ЯНСЬКУ-НА-КУБАНІ В РФії!.

ГІГАНТСЬКИЙ БАБАХ у РАШИСТІВ! ПРИЛІТ БПЛА ЗСУ ПО НПЗ В СЛОВ'ЯНСЬКУ-НА-КУБАНІ В РФії!.

Цензор.НЕТ -

Шлях до Європи. Проєкт  «Захід - SOS». 19-05-2024

Шлях до Європи. Проєкт «Захід - SOS». 19-05-2024

- Благодійники проєкту “Схід — SOS” облаштували на Прикарпатті три приміщення для ВПО з особливими потребами; - Оголошено переможців конкурсів в рамках транскордонної програми ”Польща-Україна” з екологічного спрямування; - ГО “Магурка- Трінар” в с...

Галичина 1