Цензор.НЕТ

Найсвіжіші огляди головних подій, резонансні статті, все про війну в Україні, авторські думки, фото та відео з місця подій, бізнес, розваги, політика, спорт.

Більше новин

Путін не зупиниться в Україні - Порошенко в Берліні назвав 7 передумов для перемоги над агресором.

Петро Порошенко у Берліні під час виступу на спеціальному заході Фонду Конрада Аденауера представив план спільної перемоги Вільного світу над російською агресією

Про це повідомляє Цензор.НЕТ із посиланням на пресцентр "Європейської солідарності".

В обговоренні, як зазначається, взяли участь керівники партії ХДС Німеччини, Міжнародного демократичного союзу (IDU), депутати Європейського парламенту. За словами Порошенка, Путін не планує зупинятися в Україні і в разі успіху агресії проти нашої держави він піде далі, в країни Євросоюзу.

"Мій головний меседж сьогодні дипломатам-партнерам у Берліні: якщо путін візьме Україну, він ніколи не зупиниться. Він - як маніяк, який повертається на місце злочину. Або як вампір, який вже спробував крові. Ніхто не зможе його зупинити, крім нас", - наголошує п’ятий президент.

Читайте на "Цензор.НЕТ": Росія зруйнувала міжнародне право, і єдиний механізм, який дозволяє зберегти світ - це є членство України в НАТО, - Порошенко

За його словами, для перемоги є 7 передумов.

"Перше - бути разом з Україною не "скільки потрібно", а до нашої перемоги . Крапка. Треба бути оптимістом. Ні в кого не повинно бути сумнівів у нашій перемозі. Я п’ять років був президентом країни у воєнному стані - жодної години я не сумнівався, що буде перемога. Ми не повинні дати путіну зруйнувати наш оптимізм за його сценарієм - мовляв, "не все так однозначно". Ми маємо бути разом, поки не переможемо. Тому один відсоток ВВП усього Вільного світу має йти в Україну у вигляді зброї, техніки. У путіна в десятки разів більше солдатів, а ми маємо бути сильнішими та ефективнішими", - пояснює Порошенко.

Друге - це підтримка України зброєю , наголошує Порошенко. Потрібна мобілізація європейської військової промисловості. Потрібна зброя, техніка, снаряди, ППО, ракети "Таурус". Кожен день затримки - це життя українських воїнів.

Третє - пекельні санкції проти росії . Треба остаточно припинити купувати російський газ, зупинити шляхи обходу санкцій та тіньового логістичного шахрайства. Європа має позбавити росію здатності фінансувати війну, вважає п’ятий Президент.

Четверте - фінансова допомога . Це має бути 20% державних коштів і 80% грошей приватних інвесторів та конфісковані російські активи. Заради цього Україна готова проводити реформи, поліпшувати бізнес-клімат та захищати верховенство права. "Я сподіваюсь, що донорська конференція для відновлення, яка відбудеться в Берліні наступного місяця, донесе саме ці повідомлення", - зазначив Порошенко.

Також читайте: Якби переміг Порошенко, то повномасштабного вторгнення не було б, - "слуга народу" Безугла

П’яте - це вступ України до Європейського Союзу .

"Україна отримала статус кандидата, Україна робить важливі кроки для відповідності критеріям і має оцінку. У нас є багато домашньої роботи, але ми маємо шанс у червні почати переговори про вступ", – говорить лідер партії.

Шосте - членство України в НАТО.

"Це єдиний спосіб закінчити війну і забезпечити стабільну безпекову ситуацію на континенті. Зараз нам особливо важливо відчути підтримку США та Німеччини, тому я закликав Бундестаг ухвалити резолюцію, в якій буде підтримано запрошення України до НАТО. Це був би дуже потужний сигнал путіну, що ми не дозволяємо шантажувати континент, глобальний світ і Україну", – наголошує Порошенко.

Сьоме - це демократія та боротьба з корупцією в Україні .

"Демократія означає єдність, політичну єдність всередині країни. Це ключовий фактор нашої перемоги. Пункт номер два - це боротьба з корупцією. Ми не будемо відрізнятися від росії, якщо у нас корупція всередині країни. І Європейський Союз має унікальний інструмент через програму в 50 мільярдів, ця програма має умови. Це мотивація, як реформувати Україну", - зауважує Порошенко.

Читайте на "Цензор.НЕТ": "Якщо б зараз був Порошенко, то у січні 2022 він підписав би Мінськ-3", - "слуга народу" Богуцька

"А найбільш переконливим переговорником є один із найкращих дипломатів у світі, який забезпечує ефективні переговори з путіним ще з 2014 року, — Збройні сили України. Ми знайшли достатньо аргументів, щоб відкинути путіна від Києва, Харкова, Сум, з Херсона. Тепер нам потрібно просто дати інструмент, щоб цей дипломат був ще ефективнішим", - наголосив Петро Порошенко.

Автор: Ірина Дашківська

Окупант не досягає свого завдання - розтягнути наші сили та цим послабити Україну на широкому фронті від Харківщини до Донеччини -  Зеленський.

Окупант не досягає свого завдання - розтягнути наші сили та цим послабити Україну на широкому фронті від Харківщини до Донеччини - Зеленський.

Росіянам не вдається розтягнути Сили оборони України на широкому фронті та здійснити прорив нашої лінії оборони.

Цензор.НЕТ 1
У парламенті Франції закликали не забороняти Україні завдавати ударів французькою зброєю по території РФ.

У парламенті Франції закликали не забороняти Україні завдавати ударів французькою зброєю по території РФ.

Голова комітету у закордонних справах Національної асамблеї Франції Жан-Луї Бурланж закликав владу своєї країни наслідувати приклад Великої Британії, яка дозволила ЗСУ бити її зброєю по Росії.

Цензор.НЕТ 1
План знищення Львова. Як Садовий перетворив комфортне місто у непридатні для життя кам’яні джунглі?

План знищення Львова. Як Садовий перетворив комфортне місто у непридатні для життя кам’яні джунглі?

Найоперативніша стрічка новин з України та світу. Стисло ЗрозумілоВчасно Навіщо у міській раді незаконно змінюють містобудівну документацію? Та скільки треба заплатити, щоб у мерії заплющили очі на незаконне будівництво? Дивіться у новому розсліду...

НТА 2

Дефіцит кави у світі: ціни зростають через зміну клімату - DW Ukrainian.

Дефіцит кави у світі: ціни зростають через зміну клімату - DW Ukrainian.

Байдуже, еспресо чи капучино, заварна чи фільтрована - кава є одним із найпопулярніших напоїв у світі. Однак зміна клімату негативно впливає на чутливі кавові зерна та загрожує врожаям. Але розв'язання проблеми є! Дивіться також: Зміна клімату: ні...

DW (Українською) -

Ансамблю «Червона калина» з Переяславської громади виповнюється 30 років.

Ансамблю «Червона калина» з Переяславської громади виповнюється 30 років.

Учасники народного аматорського ансамблю української пісні «Червона калина» кожного тижня збираються поспівати у рідному селі Вовчків Переяславської громади. Цього тижня репетирували майже щодня, готуючись до важливого благодійного концерту на під...

proSLAV -

Спортсмени з усієї України позмагалися на відкритому чемпіонаті Львівської області з плавання.

Спортсмени з усієї України позмагалися на відкритому чемпіонаті Львівської області з плавання.

Найоперативніша стрічка новин з України та світу. Стисло ЗрозумілоВчасно Підписатися на наш канал Підтримати нас: #львів #плавання #новини

НТА -

Ситуація в енергосистемі гірша, ніж рік тому

Ситуація в енергосистемі гірша, ніж рік тому

Чи врятують енергосистему країни альтернативні джерела енергії? А також наскільки критичною є ситуація зараз і що нам очікувати цього літа і взимку? ️Говоримо з експертом Інституту енергетичних стратегій Юрієм Корольчуком. Станьте спонсором цього ...

ЛМН -

«Лінія оборони Вітовта»: унікальні знахідки археологів - Деокупована історія.

«Лінія оборони Вітовта»: унікальні знахідки археологів - Деокупована історія.

Як і коли на півдні України з’явилися фортеці Великого князівства Литовського? Для чого вони були побудовані і з якими викликами зіткнулися? Де були кордони Київського князівства на півдні України і хто жив на тих землях? Більшість з фортець на пі...

Новини Приазов'я 1