Обозреватель

Найсвіжіші новини України та світу онлайн, гарячі теми, головні новини, cтатті та аналітика, Спорт.

Більше новин

Новий тариф на електроенергію: як підвищать вартість кВт*год та коли.

В Україні тариф на електроенергію можуть підвищити вже з 1 червня. До цього періоду за кожну кВт*год треба буде платити 2,64 грн. Влітку ж ціна може за різницим сценаріми досягти близько 3-3,5 грн.

Про це йдеться в матеріалі OBOZ.UA. Уряд продовжи діючий тариф до кінця травня. Цей час потрібен в тому числі і для того, щоб оцінити стан в енергетиці та порахувати, який ресурс необхіден для проведення ремонтних робіт.

Чи будуть відключення світла?

Ситуація в енергетиці однозначно буде вкрай складною влітку. Коли через потепління відбуватимуться наступні піки споживання. Необхідність ввведення графіків відключення залежатиме від цілої низки факторів: яку кількість ТЕС вдасться відновити та запустити, наскільки успішними будуть наступні атаки РФ на енергосистему. Вже зараз Україна залучає екстренну допомогу від країн ЄС.

Влітку, цілком можливо, "Укренерго" знову доведеться використовувати графіки стабілізаційних відключень електроенергії.

Яким буде новий тариф на електроенергію?

Остаточне рішення не ухвалено, однак в уряді розглядають кілька варіантів. Наприклад, в профільному комітеті Ради звучала пропозиція для великих споживачів підняти тариф до рівня собівартості генераці ї і доставки (а це вже може бути більше 3,5 грн за кВт*год). Тут є проблема з тим, кого можна вважати великими споживачами. З однієї сторони, власники великих будинків дійсно витрачають на освітлення, численні електроприбори, теплу підлогу, роботу насосів, котлів значно більше, ніж мешканці. Але водночас мешканці багатоповерхівок без газу також витрачають велику кількість електроенергії особливо в зимовий період.

Другий варіант підвищення тарифу: підняти ціну для всіх споживачів до рівня близько 3 грн за кВт*год. Сутттєвого зростання ціни ймовірно не будет.

Як раніше писав OBOZ.UA, Нацкомісія з питань енергетики та комунальних послуг заявляє, що жодних робіт щодо підвищення тарифу на електроенергію у травні не проводять. При цьому рішення має ухвалювати уряд, а не Нацкомісія.

Лише перевірена інформація в нас у Telegram-каналі OBOZ.UA та у Viber. Не ведіться на фейки!

КРІНЖовості: про російську брехню та абсурд - 18.05.24

КРІНЖовості: про російську брехню та абсурд - 18.05.24

Підписуйтесь на канал та залишайте коментарі під відео! Для нас важлива ваша думка! Наші соціальні мережі: Telegram: Facebook: Instagram: TikTok:

Телеканал TV5 1

«Воротарі не мають руки, а польові гравці – ноги»: як ветерани війни стали футбольною командою.

«Воротарі не мають руки, а польові гравці – ноги»: як ветерани війни стали футбольною командою.

«Зламана ключиця, ампутація лівої руки, розірвані плече, живіт, нога, щелепа, око», – такі травми на фронті отримав Богдан Молочко. 10 місяців він провів у лікарні, а тоді, каже, неочікуваним способом фізіологічної та психологічної реабілітації ст...

Радіо Свобода -

Окрилені відвагою.  Калушанин Назар про війну, ампутацію та байдужість

Окрилені відвагою. Калушанин Назар про війну, ампутацію та байдужість

26-річний калушанин Назар відбивав атаки росіян на Київщині та Донеччині у складі 10-гірсько- штурмової бригади. Служив на посаді стрільця-зенітника. Рік тому отримав важке поранення — відірвало ногу. Далі важкі операцій, деякі навіть без наркозу....

Галичина -

Невичерпне джерело. Виставка  «Великодня»

Невичерпне джерело. Виставка «Великодня»

_ Підпишіться на наш канал, щоб не пропустити головних новин Івано-Франківська та Прикарпаття: _ Сайт Івано-Франківського ОТБ "Галичина": _ Facebook: _ Twitter: _ Telegram:

Галичина -

Фінальний етап змагань з регбі серед школярів: як це було?.

Фінальний етап змагань з регбі серед школярів: як це було?.

Найоперативніша стрічка новин з України та світу. Стисло ЗрозумілоВчасно Підписатися на наш канал Підтримати нас: #регбі #львів #спорт

НТА -

Інформаційний випуск «Події тижня» за 18.05.24

Інформаційний випуск «Події тижня» за 18.05.24

Інформаційний випуск «Події тижня» за 18.05.24

НТК 1