Українська правда

Новини про Україну

Більше новин

Спецслужби готуються до російських диверсій по всій Європі – ЗМІ.

Європейські спецслужби попередили уряди своїх країн, що Росія планує диверсії по всьому континенту.

Джерело: Financial Times, "Європейська правда"

Деталі: Представники європейських розвідок вважають, що РФ вже почала активніше готувати приховані вибухи, підпали і пошкодження інфраструктури на європейській території, безпосередньо і через підставних осіб.

Згідно з оцінками розвідувальних відомств трьох європейських країн, з якими ознайомилось видання, з'являються свідчення про підготовку більш агресивних і скоординованих зусиль з проведення диверсійних дій.

Представники розвідки все частіше заявляють про цю загрозу, намагаючись підвищити пильність.

"Ми оцінюємо ризик контрольованих державою диверсійних дій як такий, що значно зріс", – заявив минулого місяця очільник Федерального відомства з охорони конституції (BfV) Німеччини Томас Хальденванг.

За його словами, Росія зараз почувається комфортно, проводячи операції на європейській землі "з високим потенціалом шкоди".

Один високопоставлений європейський урядовець заявив, що через служби безпеки НАТО передається інформація про "чіткі і переконливі російські підступи", які є скоординованими і масштабними.

Він додав, що настав час "підвищити обізнаність і зосередитись" на загрозі російської агресії на європейській землі.

Один із представників розвідки заявив, що диверсійні зусилля Москви не слід розглядати окремо від інших операцій. Він додав, що посилення активності відображає прагнення Росії чинити максимальний тиск "по всьому фронту".

За його словами, російський правитель Владімір Путін зараз відчуває себе "піднесеним" і намагатиметься просунути лінії розмежування в Європі так сильно, як тільки зможе, на кількох фронтах: за допомогою дезінформації, диверсій або хакерських атак.

Нагадаємо: У п'ятницю Норвезька поліційна служба безпеки (PST) виявила, що агенти російської розвідки працюють у Західній Норвегії, та вважає, що Росія може готувати диверсії проти об'єктів критичної інфраструктури.

Крім того, нещодавно в Німеччині затримали двох німців російського походження, яких підозрюють у пошуку потенційних цілей для проведення диверсій проти німецької підтримки України.

Удари України вивели з ладу 14% нафтопереробних потужностей РФ – Пентагон.

Удари України вивели з ладу 14% нафтопереробних потужностей РФ – Пентагон.

Удари українських безпілотників на початку 2024 року вивели з ладу 14% нафтопереробних потужностей Росії й призвели до зростання внутрішніх цін на паливо. Джерело: розвідувальне управління Пентагону, чиї дані наводить агентство Bloomberg, пише "Єв...

Українська правда 1
РФ вдарила по Харкову: п'ятеро поранених, з них двоє дітей.

РФ вдарила по Харкову: п'ятеро поранених, з них двоє дітей.

Вдень 18 травня російські окупанти знову атакували Харків, є поранені цивільні. Джерело: очільник ОВА Олег Синєгубов, Повітряні сили Пряма мова Синєгубова: "Окупанти вдарили по Харкову. Інформація про постраждалих перевіряється профільними службами".

Українська правда 1
Електронні черги до ТЦК запустили в деяких облцентрах.

Електронні черги до ТЦК запустили в деяких облцентрах.

Міноборони тестує свій новий сервіс - електронної черги до ТЦК та СП. Джерело: Міноборони Деталі: Попередній запис вже можливий у 19 ТЦК - тестування відбувається в окремих центрах Києва, Харкова, Одеси, Дніпра, Сум, Вінниці, Кропивницького.

Українська правда 1
Росіяни влучили по авто під час евакуації з Вовчанська: є загиблі.

Росіяни влучили по авто під час евакуації з Вовчанська: є загиблі.

Авто з цивільними під час евакуації потрапило під ворожий обстріл у Вовчанську, двоє людей загинули. Джерело: Офіс генпрокурора Деталі: За даними слідства, 16 травня чотири мирних мешканці намагались на авто виїхати з Вовчанська.

Українська правда 1
Запрацював перший рекрутинговий центр ССО

Запрацював перший рекрутинговий центр ССО

Перший рекрутинговий центр Сил спецоперацій ЗСУ запрацював у Києві. Джерело: пресслужба ССО Дослівно: "Відсьогодні бажаючі долучитися до лав Сил спеціальних операцій можуть отримати детальну інформацію та фахову підтримку офлайн".

Українська правда -
Підсумки тижня 13-17 травня: «Я -профі»,  «Весна Рудани.

Підсумки тижня 13-17 травня: «Я -профі», «Весна Рудани.

«Я -профі»: у Кривбасі відкрили новий центр кар’єри. Інвалідність - не вирок! У місті стартували курси з водіння для містян з особливими потребами.Код нації у тканині. Як цьогоріч Кривий Ріг відзначив день вишиванки?Основний елемент суспільства та...

Перший Міський телеканал. -

«ПОРТ ПОДОРВАЛИ!». ЗЛЯКАНА РАШИСТКА ВИЄ ПІД АКОМПАНЕМЕНТ ПРИЛЬОТІВ ДРОНІВ ЗСУ в ПОРТ НОВОРОСІЙСЬКА!

«ПОРТ ПОДОРВАЛИ!». ЗЛЯКАНА РАШИСТКА ВИЄ ПІД АКОМПАНЕМЕНТ ПРИЛЬОТІВ ДРОНІВ ЗСУ в ПОРТ НОВОРОСІЙСЬКА!

Цензор.НЕТ 1

Благодійний мистецький проект  «Сила матері»

Благодійний мистецький проект «Сила матері»

_ Підпишіться на наш канал, щоб не пропустити головних новин Івано-Франківська та Прикарпаття: _ Сайт Івано-Франківського ОТБ "Галичина": _ Facebook: _ Twitter: _ Telegram:

Галичина -

У Тернополі врятували кота

У Тернополі врятували кота

Новини Тернополя -

ДО ДОШКИ/ІНТЕЛЕКТУАЛЬНО-РОЗВАЖАЛЬНЕ ШОУ

ДО ДОШКИ/ІНТЕЛЕКТУАЛЬНО-РОЗВАЖАЛЬНЕ ШОУ

Увага, шукачі знань! Ви коли-небудь цікавилися, кого називали пророком для України? Чи знаєте ви, яка страва завжди була найпопулярнішою в українській кухні? А ще цікаво, які таємниці ховає термін «оселедець», який використовували козаки? Вже урив...

Перший Міський телеканал. -

Порошенко - Німеччині:  «Не фінансуйте ухилянтів!»  #shorts - DW Ukrainian.

Порошенко - Німеччині: «Не фінансуйте ухилянтів!» #shorts - DW Ukrainian.

#dwукраїнською #shorts #short #shortvideo #shortsvideo #shortsyoutube Підписатися в один клік на #DWУкраїнською: Читайте новини України та світу - на нашому сайті: dw.com/ukrainian, у Facebook: fb.com/dw.ukrainian, на Twitter: twitter.com/dw_ukrai...

DW (Українською) -