DW Україна

Новини й аналітика з Німеччини українською мовою. Найважливіші події в Німеччині, Україні, Європі та в світі.

Більше новин

У Копенгагені горіла одна з найвідоміших пам'яток - будівля колишньої фондової біржі.

Масштабна пожежа у вівторок, 16 квітня, охопила будівлю колишньої фондової біржі Копенгагена - Берсен, повідомляє агенція AFP. Загоряння сталося близько 7:30 ранку за місцевим часом, під час пожежі на вулицю впав 54-метровий шпиль історичної будівлі. До порятунку від вогню були залучені більше сотні пожежників.

Вдень данська служба порятунку повідомила, що вогонь "під контролем", і пожежники мають справу з "остаточним гасінням". Однак перед цим у рятувальній службі попередили, що не можуть дати "жодних гарантій", що фасад будівлі вдасться врятувати.

"Фасади все ще стоять, але вони починають піддаватися, оскільки конструкція згорає. Ми намагаємося зробити все можливе, щоб захистити фасади, але не можемо дати жодних гарантій", - сказав на пресконференції директор служби надзвичайних ситуацій Данії Якоб Ведстед Андерсен.

Читайте також: Собор Нотр-Дам готовий до реставрації - вона має початися взимку

"Нам усім боляче бачити Берсен у центрі Копенгагена у вогні. Це спільна культурна спадщина", - сказала прем'єр-міністерка Данії Метте Фредеріксен у коментарі громадському мовнику DR.

Внаслідок пожежі впав 54-метровий шпиль будівлі

Внаслідок пожежі впав 54-метровий шпиль будівлі Фото: Ida Marie Odgaard/Scanpix/REUTERS

Король Данії Фредерік заявив, що країна зіткнулася з "сумним видовищем". "Важлива частина нашої архітектурної спадщини була і залишається у вогні", - зазначив він у соцмережі X.

Мерка Копенгагена Софі Хесторп Андерсен, виступаючи біля палаючої будівлі, повідомила, що місто та Торгова палата Данії, яка нині розміщується у будівлі, вже вирішили спробувати відновити її, однак деталі, зокрема щодо фінансування, доведеться визначити пізніше.

До ліквідації пожежі були залучені більше сотні пожежників

До ліквідації пожежі були залучені більше сотні пожежників Фото: Ida Marie Odgaard/Ritzau Scanpix/AP/picture alliance

Будівля Берсен розташована неподалік парламенту Данії та резиденції уряду. Її побудували на замовлення ​​короля Крістіана IV у 1619-1640 роках. Це одна з найстаріших і найвідоміших пам'яток Копенгагена. У Берсені зберігалася величезна колекція творів мистецтва. Найцінніші картини з будівлі були швидко перевезені до сусіднього Національного музею Данії.

Шпиль, який впав на вулицю, був відомий своїм характерним дизайном - він складався з переплетених хвостів чотирьох драконів, які мали захищати будівлю як від ворогів, так і від вогню, пише AFP.

Нотр-Дам де Парі у вогні: Макрон пообіцяв відбудувати символ Франції (16.04.2019)

Тернополяни миють вікна напередодні свят

Тернополяни миють вікна напередодні свят

Новини Тернополя -

Вже зовсім скоро: коли Україна та Росія можуть розпочати діалог?.

Вже зовсім скоро: коли Україна та Росія можуть розпочати діалог?.

Найоперативніша стрічка новин з України та світу. Стисло ЗрозумілоВчасно Підписатися на наш канал Підтримати нас: #саміт #кулеба #перемовини #війна #україна #перемога #2024 #зеленський #залужний #мобілізація #новиниУкраїни #нта #новинионлайн #нови...

НТА 1

УКРАЇНЦІ ГОТУЮТЬСЯ ВІДЗНАЧАТИ ВОСКРЕСІННЯ ХРЕСТОВЕ

УКРАЇНЦІ ГОТУЮТЬСЯ ВІДЗНАЧАТИ ВОСКРЕСІННЯ ХРЕСТОВЕ

ВЛАДИКА ПАВЛО Єпископ Хмельницький і Кам’янець-Подільський Православної Церкви України TV7+ — обласний телеканал цілодобового мовлення, який працює на території Хмельницької та частині Вінницької й Тернопільскої областей. Від початку широкомасштаб...

Телеканал Хмельницького -

Навзаєм. Ярослав Спасів - інженер-землевпорядник

Навзаєм. Ярослав Спасів - інженер-землевпорядник

_ Підпишіться на наш канал, щоб не пропустити головних новин Івано-Франківська та Прикарпаття: _ Сайт Івано-Франківського ОТБ "Галичина": _ Facebook: _ Twitter: _ Telegram:

Галичина -

Храму 160 років: довкола Троїцької церкви встелена доріжка у формі писанки.

Храму 160 років: довкола Троїцької церкви встелена доріжка у формі писанки.

Тротуар у формі писанки встелений довкола церкви у Троїці. Храму Пресвятої Трійці понад 160 років, а іконам та різьбленню ще більше – 250. До слова, у цю церкву, під час Другої Світової війни, було пряме попадання снаряду і вона вистояла. Що ще ди...

НТК -

Салат-шаурма з куркою та овочами / Найсмачніше шоу

Салат-шаурма з куркою та овочами / Найсмачніше шоу

Приєднуйтесь до нового захоплюючого випуску «Найсмачнішого шоу» на «Першому Міському»! Сьогодні наші кулінари розкажуть як приготувати трансформера, ні не тих що рятують світ, але зроблений він з того, що є у вас в холодильнику. Тож разом з ведучо...

Перший Міський телеканал. -