Дзеркало Тижня

Останні новини України й світу. Лише достовірні новини політики, економіки, світу, культури й науки.

Більше новин

Німеччина може піти на стрімке економічне зближення з союзником Росії: Bloomberg.

Ймовірною причиною називають спробу німецького уряду подолати економічну кризу

Німецький уряд може відмовитись від раніше проголошеної ідеї ввести урядове ліцензування китайських інвестицій. Такі плани Берліна пов'язані з тим, що ретельні перевірки інвестицій можуть зашкодити інвестуванню КНР в німецьку економіку. Це, своєю чергою, буде проблемою для відновлення економічного потенціалу ФРН, пише Bbloomberg.

Законопроєкт з питання обмежень інвестицій з КНР пропонує надати повноваження німецькому уряду перевіряти якість і зміст інвестицій з китаю та обмежувати ризиковані операції для безпеки країни.

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Експерт-міжнародник назвав Росію китайською провінцією: як "непомітно" КНР підтримує агресора у війні

Зокрема цей законопроєкт спрямований на контроль таких галузей як квантові технології, виробництво новітніх напівпровідників, штучний інтелект, критична інфраструктура.

“Уряд також намагався включити положення, яке дозволяє переглядати проекти співпраці між німецькими дослідницькими установами та іноземними партнерами в критичних сферах”, – зазначили джерела виданню.

За інформацією видання, імовірно що ці ідеї будуть відкинуті, хоча на них наполягають експерти для ефективного захисту як економіки, так і інфраструктури Німеччини і Європи в цілому.

Частково причину ймовірної відмови від жорсткого регулювання інвестиційних проєктів з Китаєм підтвердили офіційні джерела в уряді ФРН, де повідомили, що важливо не тільки захищати економіку, але і залишатись “відкритими для іноземних інвестицій”.

Якщо законопроєкт не буде схвалено, Німеччина може перейти у розряд найпотужніших партнерів Китаю в економічному обміні. Водночас саме КНР є союзником Росії в агресивній війні проти України.

Раніше, Олаф Шольц, канцлер Німеччини відвідав Китай, для перемовин із очільником КНР Сі Цзіньпіном. За оцінкою аналітиків, цей візит був провальним для уряду ФРН, оскільки Німеччина не отримала жодних вагомих преференцій, а також продемонструвала зовнішньополітичне безсилля ФРН у розв'язанні глобальних проблем, серед яких припинення війни в Україні та тиск на РФ. Найбільшим досягненням візиту очільника Німеччини до КНР стала обіцянка скасувати обмеження на імпорт німецьких яблук і яловичини. Крім того, ФРН уклало угоду з обміну технологіями в обмін на доступ до китайського ринку, що може призвести за оцінкою оглядачів до серйозної економічної і навіть політичної залежності Німеччини від Китаю.

Бронювання від мобілізації з новим законом ускладнюється.

Бронювання від мобілізації з новим законом ускладнюється.

Яку загрозу для бізнесу несуть зміни в бронюванні? Про це говоримо з адвокаткою. Що змінюється в системі бронювання військовозобов’язаних чоловіків з 18 травня? В яких випадках в ТЦК не визнавали, що людина має право на бронь? Підприємство може за...

ЛМН 3

Суцільний блокпост. Чому Львів потерпає від транспортного колапсу?

Суцільний блокпост. Чому Львів потерпає від транспортного колапсу?

Найоперативніша стрічка новин з України та світу. Стисло ЗрозумілоВчасно Львів потонув у заторах. Що тепер розташоване на ділянках, відведених під автомобільні розв’язки? Та чому проблему вже неможливо виправити? Дивіться у новому розслідуванні пр...

НТА 5

В яких випадках у ТЦК не визнавали, що людина має право на бронь #мобілізація #тцк #lmn #lviv #врек.

В яких випадках у ТЦК не визнавали, що людина має право на бронь #мобілізація #тцк #lmn #lviv #врек.

️Дар’я Тарасенко - адвокатка. #законпромобілізацію #бронювання #тцк #мобілізація #warinukraine #воїниУкраїни #військові #війнавУкраїні #бронь #цирк #viral #рек #lmn #ukraine #video #новини #львів #life #lviv #video #львівщина #youtube #youtubevide...

ЛМН -

Критичні підприємства мають бронь

Критичні підприємства мають бронь

Бронюванню від мобілізації підлягають працівники підприємств, що мають критичне значення. А чи може ЛОВА відмовити підприємству, щоб визнати його критичним? ️Про це в програмі "Погляд з Хмарочоса" розповів керівник апарату Львівської ОВА Тарас Гре...

ЛМН -

Харківщина: дрони, штурми та артилерія - Евакуація під обстрілами жителів Вовчанська.

Харківщина: дрони, штурми та артилерія - Евакуація під обстрілами жителів Вовчанська.

Російська армія розпочала штурмові дії на Харківщині. Уся прикордонна смуга потрапила під удар, як і прикордонне містечко Вовчанськ. Раніше воно було вже окуповане Росією, проте восени 2022 ЗСУ звільнили цю територію. Тепер російська окупаційна ар...

Радіо Свобода 1

«КАКАЯ-ТО Х*ЙНЯ ЛЕТИТ!». РАШИСТСЬКІ ПІДЛІТКИ ЗНІМАЮТЬ ПРОЛІТ БПЛА ЗСУ

«КАКАЯ-ТО Х*ЙНЯ ЛЕТИТ!». РАШИСТСЬКІ ПІДЛІТКИ ЗНІМАЮТЬ ПРОЛІТ БПЛА ЗСУ

Цензор.НЕТ 11

Привітання з Днем матері тещі і свекрусі: найкращі листівки і смс.
Ухилянта з Львівщини затримали закарпатські прикордонники під час відпочинку біля озера.
Євробачення 2024. Від кого Україна отримала найвищий бал (список)
Baby Lasagna прокоментував несподіване друге місце на Євробаченні 2024: співак встановив рекорд Хорватії.
Глядачі змінили результати Євробачення 2024: за кого проголосували єврофани та як їхні голоси відрізняються від балів журі.
Ломаченко відмовився дякувати Україні після перемоги над Камбососом.
Командир ЗСУ повідомив, яка головна причина російського прориву на Харківщині.
Елементарне хачапурі на сковорідці без духовики: готується лічені хвилини.
Чи можна заряджати звичайний телефон швидкою зарядкою.
На харківських школярів, які танцювали вальс, накинувся український співак та телеведучий Антін Мухарський.