Дзеркало Тижня

Останні новини України й світу. Лише достовірні новини політики, економіки, світу, культури й науки.

Більше новин

Тайвань очікує військових навчань Китаю після інавгурації нового президента острова.

Інавгурація новообраного президента Тайваню пройде в травні. 

Тайвань напоготові на тлі ймовірного проведення Китаєм військових навчань після інавгурації новообраного президента острова Вільяма Лая цього місяця, повідомляє Reuters .

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Новообраний президент Тайваню сподівається, що Китай вестиме переговори з владою острова

Китай, який розглядає Тайвань як власну територію, має сильну неприязнь до Лая, вважаючи його небезпечним сепаратистом. Китайський уряд відкидав неодноразові пропозиції Лая про переговори.

Лай, як і нинішній президент острова Цай Інвень, відкидає претензії Пекіна, наголошуючи, що лише народ Тайваню може обирати своє майбутнє.

Інавгурація Лая, який зараз є віце-президентом, відбудеться 20 травня.

Виступаючи перед журналістами в парламенті, генеральний директор Бюро національної безпеки Тайваню Цай Мін-Єн заявив, що збереження стабільності в Тайванській протоці в інтересах усіх членів міжнародного співтовариства, в тому числі й Китаю.

За словами Цай Мін-Єн, зараз Пекін використовує підхід батога і пряника до Тайваню, сподіваючись вплинути на політику нового уряду.

“Особливої уваги потребує те, що після 20 травня, з червня по листопад, китайські комуністи проводять свої регулярні військові навчання. Чи використають китайські комуністи цю спекотну пору року як привід для проведення військових навчань з метою подальшого тиску на Тайвань - це ключове питання, на якому зосереджується Бюро національної безпеки”, - додав він.

Протягом останніх чотирьох років китайські військові значно активізували свою діяльність навколо Тайваню.

У 2022 році Китай провів великі військові навчання поблизу Тайваню після візиту до Тайбея колишнього спікера Палати представників США Ненсі Пелосі, а минулого року - після зустрічі президента Цай з тодішнім спікером Палати представників Кевіном Маккарті під час зупинки в Каліфорнії.

Тайванські джерела в органах безпеки неодноразово попереджали, що Китай може продемонструвати своє негативне ставлення до Лая за допомогою військових навчань.

Після перемоги Лая на виборах у січні Пекін продовжує чинити постійний тиск на Тайвань, включаючи патрулювання берегової охорони біля групи підконтрольних Тайбею островів, розташованих поруч з китайським узбережжям, а також відкриття нових повітряних маршрутів у Тайванській протоці, які, на думку Тайваню, загрожують авіаційній безпеці.

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Тайвань повідомив про військову активність Китаю після візиту Блінкена до Пекіна

Президентські вибори на Тайвані не потішили Китай, хоча “китайський чинник” і став важливим складником тайванської виборчої кампанії. Більшість тайванців не хоче бути частиною КНР, а погрози та безкомпромісність китайського уряду обернулися протилежними результатами вже треті вибори поспіль. Про деталі цих виборів і те, чому вони важливі для України, читайте в статті Наталії БутирськоїТайванські вибори та Україна: Китаю все важче ”.

Дивіться спецтему: Протистояння США і Китаю

  1. Спеціальний представник Китаю з питань клімату відвідає США для зміцнення зв'язків Китайська делегація прибуде до Вашингтона в травні.

  2. Навіщо Сі Цзіньпін насправді їде у турне Європою – Bloomberg Основна мета китайського лідера – вбити клин між Європою і США

  3. США бачать спроби Китаю вплинути на майбутні вибори — Блінкен Держсекретар Штатів порушив це питання під час візиту до Китаю.

  4. Тайвань повідомив про військову активність Китаю після візиту Блінкена до Пекіна Острів зафіксував понад 20 китайських військових літаків.

  5. Холодна війна. Чи буде перемир’я між США й Китаєм Навіщо Блінкен їздив до Пекіна

Актуальний репортаж. Місцеве самоврядування Прикарпаття – Збройним Силам України

Актуальний репортаж. Місцеве самоврядування Прикарпаття – Збройним Силам України

_ Підпишіться на наш канал, щоб не пропустити головних новин Івано-Франківська та Прикарпаття: _ Сайт Івано-Франківського ОТБ "Галичина": _ Facebook: _ Twitter: _ Telegram:

Галичина -

московська церква вбиває

московська церква вбиває

Незадовго до того, як почалося засідання парламенту представниця від "Європейської Солідарності" Ірина Геращенко заявила, що її фракція блокуватиме роботу Верховної Ради, допоки на голосування негайно не будуть винесені "життєво важливі питання". ...

ЛМН 1

У Верховній Раді досі не ліквідували московську церкву #московськийпатріархат #lmn #новини  #церква.

У Верховній Раді досі не ліквідували московську церкву #московськийпатріархат #lmn #новини #церква.

ЛМН -

московська церква вбиває #lmn #московськацерква #московськийпатріархат #верховнарада #кремль.

московська церква вбиває #lmn #московськацерква #московськийпатріархат #верховнарада #кремль.

ЛМН -

Яворівська лікарня готова до надзвичайних ситуацій

Яворівська лікарня готова до надзвичайних ситуацій

Відповідно до вимог, Яворівська лікарня має альтернативні джерела живлення, опалення, запаси води, медикаментів та паливно-мастильних матеріалів. Також в укритті лікарні є операційна на випадок надзвичайних ситуацій. Про це в етері «ПОМАНУФАКТУРИМ...

ЛМН -

“Ланцюжок незламності”

“Ланцюжок незламності”

“Ланцюжок незламності”. На передодні дня героїв, під такою назвою в Івано-Франківську відбувся всеукраїнський патріотичний захід. _ Підпишіться на наш канал, щоб не пропустити головних новин Івано-Франківська та Прикарпаття: _ Сайт Івано-Франківсь...

Галичина 1

Інформаційно-аналітичний ресурс, майданчик для дискусії про Львів, Україну, Світ
️ У Києві через неоднозначні гасла зняли рекламу фонду Яніни Соколової («Життя не має сенсу», «Буде тільки гірше», «З депресії не вийти» і оце все)...
Петро Герасименко: 20 травня 2019 року в сонячний теплий день Володимир Зеленський прибув до Верховної Ради України. На вулиці його зустрічав натов...
🪖 У всіх ТЦК та СП у тестовому режимі запрацювала електронна черга Для реєстрації в е-чергу необхідно ввести свої контактні дані та місце, куди нео...
Телеграм канали
Чоловіки, зняті з військового обліку у зв'язку з виїздом за кордон, зобов'язані прибути до ТЦК до 16 червня: в чому причина.
Український воїн Іван Кавка загинув на Запорізькому напрямку.
«Це ганьба» : Чісора гнівно відреагував на ситуацію в бою Усик – Ф'юрі.
Бойова робота лучника-окупанта на Луганщині. ВIДЕО
Жінки-медики й жінки-фармацевти відтепер не зможуть працевлаштуватися, не ставши на військовий облік.
Усик подарував костюм та рукавички з переможного бою проти Ф'юрі.
Українців, які знялися з військового обліку через виїзд за кордон, зобов'язали до 16 червня особисто з'явитися до ТЦК.
«Совок головного мозку» : українців обурила пропозиція ввести податок на бездітність, нардеп після скандалу «дав задню».
iPhone SE 4 буде коштувати дорожче, ніж його попередник.
Окупанти завдали ракетного удару по виробничій інфраструктурі Конотопа.