Дзеркало Тижня

Останні новини України й світу. Лише достовірні новини політики, економіки, світу, культури й науки.

Більше новин

Південна Корея підвищила рівень загрози для диппредставництв у п'яти країнах через ризик терористичних атак з боку КНДР.

Розвідка Сеула повідомила про можливу підготовку КНДР терористичних атак проти південнокорейських дипломатичних працівників і громадян.

Міністерство закордонних справ Південної Кореї в четвер, 2 травня, підвищило рівень терористичної загрози для дипломатичних представництв у п'яти країнах, посилаючись на дані розвідки про те, що Північна Корея може спробувати завдати шкоди південнокорейським офіційним особам. Про це повідомляє Reuters .

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Які переваги має КНДР через підтримку Росії у війні проти України ‒ Bloomberg

Серед п'яти об'єктів - посольства Сеула в Камбоджі, Лаосі та В'єтнамі, а також консульства у Владивостоці (Росія) і Шеньяні (Китай).

Рівень терористичної загрози підвищений з "Увага" до "Тривога", що є другим найвищим серед чотирьох рівнів класифікації Південної Кореї — це вказує на високу ймовірність нападу.

Окремо Національна розвідувальна служба Південної Кореї заявила, що бачить низку ознак можливої підготовки терористичних атак проти південнокорейських дипломатичних працівників і громадян з боку Північної Кореї, але не уточнила характер загроз. Пхеньян направив агентів до цих країн, щоб посилити спостереження за південнокорейськими місіями, заявила розвідка Сеула.

Підконтрольні уряду Північної Кореї засоби масової інформації розкритикували звинувачення на адресу КНДР, назвавши їх зусиллями США з дискредитації опонентів Вашингтона.

У заяві МЗС Сеула також йдеться про те, що Національний контртерористичний центр Південної Кореї провів у четвер засідання, на якому обговорювалися заходи щодо захисту дипломатичних представництв і чиновників, які там працюють.

Під час холодної війни Північну Корею звинувачували у кількох нападах на цивільні цілі, включаючи вибухи в аеропорту Сеула і збиття південнокорейського авіалайнера в 1980-х роках.

У 2017 році Сполучені Штати повернули Північну Корею до списку держав-спонсорів тероризму, посилаючись на вбивство брата північнокорейського лідера Кім Чен Ина — Кім Чен Нама за допомогою нервово-паралітичної речовини в аеропорту Малайзії. У вбивстві звинувачують спецслужби КНДР.

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Хакери КНДР атакують оборонні компанії Південної Кореї

Раніше повідомлялося, що останнім часом КНДР вдається до більш войовничої риторики. Відмовляючись від старої концепції возз’єднання, північнокорейський лідер Кім Чен Ин, вочевидь, намагається підвищити ставки та створити ілюзію невідворотності війни. Одним із чинників ризику є російсько-північнокорейське співробітництво, яке може підштовхнути КНДР до агресивніших дій. “ Чи готується Північна Корея до війни? ” — відповідь на це питання читайте в статті Наталії Бутирської .

Путін звинуватив українську владу у наступі його військ на Харків.

Путін звинуватив українську владу у наступі його військ на Харків.

Російський диктатор Владімір Путін заявив, що Україна сама винна в наступі російських військ у Харківській області, однак Росія на разі не має плану захоплювати Харків. Про це він заявив у п’ятницю, 17 травня, на брифінгу у Китаї. Доповнюється

Дзеркало Тижня 4
БАЙДЕН ПРОТИ ТРАМПА, УКРАЇНА В НАТО ТА З ЄВРОПИ - НА ВИХІД: ЧОГО ЧЕКАТИ УКРАЇНЦЯМ?.

БАЙДЕН ПРОТИ ТРАМПА, УКРАЇНА В НАТО ТА З ЄВРОПИ - НА ВИХІД: ЧОГО ЧЕКАТИ УКРАЇНЦЯМ?.

Гість: ДМИТРО ЛЕВУСЬ, експерт-міжнародник аналітичного центру «Обʼєднана Україна» TV7+ — обласний телеканал цілодобового мовлення, який працює на території Хмельницької та частині Вінницької й Тернопільскої областей. Від початку широкомасштабного ...

Телеканал Хмельницького -

Захід до дня вишиванки від патрульної поліції

Захід до дня вишиванки від патрульної поліції

Прикрасили поліцейські автомобіль до Дня вишиванки. Правоохоронці провели незвичайний захід для наших мешканців до дня нашого українського символу-вишиванки. Дітлахи разом з поліцейськими прикрасили службову машину національними орнаментами, а так...

Перший Міський телеканал. -

ЛЮТИЙ РАНОК В РАШЦІ! БПЛА  «ЛЮТЬ»  ЗСУ РОЗВАЛЮЄ НПЗ В ТУАПСЕ!.

ЛЮТИЙ РАНОК В РАШЦІ! БПЛА «ЛЮТЬ» ЗСУ РОЗВАЛЮЄ НПЗ В ТУАПСЕ!.

Цензор.НЕТ -

Криворізька патрульна академія: тактика дій при затриманні.

Криворізька патрульна академія: тактика дій при затриманні.

Забезпечувати громадський порядок дотримуючись правил особистої безпеки. Криворізька академія патрульної поліції продовжує готувати майбутніх правоохоронців. Курсанти закладу не лише отримують глибокі теоретичні знання, а й на практиці відпрацьову...

Перший Міський телеканал. -

Як ставляться житомиряни до штучого інтелекту

Як ставляться житомиряни до штучого інтелекту

Штучний інтелект розвивається все більше, допомагаючи людству виконувати різні задачі. Але в суспільстві розгортаються дискусії щодо його впливу та користі в майбутньому. Телеканал СК1 вирішив дізнатися ставлення житомирян до ШІ Якщо ви маєте нови...

Телеканал СК1 -

У Києві нарешті знесли незаконний «храм-МАФ» УПЦ (МП) біля Національного музею України.

У Києві нарешті знесли незаконний «храм-МАФ» УПЦ (МП) біля Національного музею України.

НТА -