Дзеркало Тижня

Останні новини України й світу. Лише достовірні новини політики, економіки, світу, культури й науки.

Більше новин

Суд над Трампом: розгляд справи про секретні документи відклали на невизначений термін.

Таким чином, судовий процес у справі про гроші “за мовчання”, швидше за все, буде єдиним, з яким зіштовхнеться Трамп до виборів у листопаді.

Суддя Ейлін Кеннон у справі проти колишнього президента США Дональда Трампа щодо секретних документів відклала судовий процес на невизначений термін, посилаючись на необхідність “належної підготовки”, повідомляє FT .

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Суддя погрожує Трампу ув'язненням — той каже, що готовий

Кеннон, призначена Трампом на посаду у 2020 році, скасувала попередню дату розгляду справи 20 травня, і зазначила, що не буде приймати рішення про нову дату протягом деякого часу.

Це означає, що нинішній судовий процес у справі про гроші “за мовчання” проти Трампа, швидше за все, буде єдиним, з яким зіштовхнеться ймовірний кандидат від республіканців до президентських виборів у листопаді.

Оголошуючи своє рішення, Кеннон заявила, що існує безліч взаємопов'язаних досудових питань, які необхідно вирішити, і було б “необачно та непослідовно” поспішати з розглядом справи. Вона призначила низку досудових слухань на кінець липня.

Справу про документи деякі правознавці вважають найсильнішою з чотирьох кримінальних справ, порушених проти Трампа.

Розгляд цієї справи призупинено, поки Верховний суд США вирішує питання про президентський імунітет Трампа на тлі його дій, вчинених під час перебування на посаді.

Торік у червні Міністерство юстиції США опублікувало обвинувальний акт проти Трампа у справі про неналежне поводження з секретними документами . Американські органи вважають, що екслідер зберігав у своїй резиденції Мар-а-Лаго на території штату Флорида секретні відомості, які могли нашкодити, зокрема, національній безпеці та міжнародним відносинам держави. Як зазначається в обвинуваченні, документи містили дані про військовий потенціал США та інших країн, американські ядерні програми, потенційні вразливості Штатів і союзників у разі атаки на них, плани можливих ударів у відповідь в разі нападу.

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

ЗМІ: Трамп порадив конгресвумен Грін відмовитися від своєї спроби усунути Джонсона

Заперечуючи всі правопорушення і заявляючи про політичні переслідування, Трамп намагається відкласти судові процеси до завершення президентських виборів у листопаді. Якщо він переможе чинного президента демократа Джо Байдена і повернеться в Білий дім, то зможе зняти федеральні звинувачення у справі щодо секретних документів та звинувачення у підриві виборів 2020 року. Однак, зі звинуваченнями на рівні штату буде складніше.

Дивіться спецтему:

  1. Трамп у квітні зібрав понад $76 млн на виборчу кампанію Очікується, що найближчими тижнями колишній президент США проведе нові заходи зі збору коштів.

  2. Після схвалення допомоги Україні Байден під час передвиборчої кампанії більше говоритиме про внутрішні питання США — Politico У публічній риториці увага буде зосереджуватися на питаннях, які більше турбують американських виборців.

  3. Справа про гроші “за мовчання”: на Трампа може чекати ще більше штрафів за порушення судової заборони Колишнього президента США вже оштрафували на дев'ять тисяч доларів за неповагу до суду.

  4. Трампа оштрафовано на дев'ять тисяч доларів за неповагу до суду Йому загрожує тюремне ув'язнення.

  5. Чинник Кеннеді на виборах у США. Що він означає для України

у Харкові пролунали вибухи

у Харкові пролунали вибухи

Сьогодні, 19 травня, близько 23.50 у Харкові пролунали вибухи. Про це повідомили кореспонденти "Суспільного". станом на цей час повітряна тривога на Харківщині триває безперервно вже 10 годин, від 13.54.

Дзеркало Тижня 1
Людський мозок зменшується: чому

Людський мозок зменшується: чому

Доказів того, що зменшення мозку негативно впливає на розумові здібності, поки що немає, але щоб переконатися в цьому, вченим ще належить провести низку досліджень.

Дзеркало Тижня 1
Спортсмени з усієї України позмагалися на відкритому чемпіонаті Львівської області з плавання.

Спортсмени з усієї України позмагалися на відкритому чемпіонаті Львівської області з плавання.

Найоперативніша стрічка новин з України та світу. Стисло ЗрозумілоВчасно Підписатися на наш канал Підтримати нас: #львів #плавання #новини

НТА -

Ансамблю «Червона калина» з Переяславської громади виповнюється 30 років.

Ансамблю «Червона калина» з Переяславської громади виповнюється 30 років.

Учасники народного аматорського ансамблю української пісні «Червона калина» кожного тижня збираються поспівати у рідному селі Вовчків Переяславської громади. Цього тижня репетирували майже щодня, готуючись до важливого благодійного концерту на під...

proSLAV -

Новини Тернополя за 13-19 травня

Новини Тернополя за 13-19 травня

Новини Тернополя -

«Тепер у нас два періоди, коли росте споживання електроенергії» ️ #світло #lmn #video #новини #врек.

«Тепер у нас два періоди, коли росте споживання електроенергії» ️ #світло #lmn #video #новини #врек.

️Говоримо з експертом Інституту енергетичних стратегій Юрієм Корольчуком. #блекаут #відключеннясвітла #графікивідключень #світло #енергетика #електрика #ракетніудари #warinukraine #viral #рек #lmn #ukraine #video #новини #львів #life #lviv #video ...

ЛМН -

Чому вимикають світло ️ #lmn #блекаут #відключеннясвітла #електроенергія #новини #lviv #lmn #врек.

Чому вимикають світло ️ #lmn #блекаут #відключеннясвітла #електроенергія #новини #lviv #lmn #врек.

ЛМН -

Ситуація в енергосистемі гірша, ніж рік тому

Ситуація в енергосистемі гірша, ніж рік тому

Чи врятують енергосистему країни альтернативні джерела енергії? А також наскільки критичною є ситуація зараз і що нам очікувати цього літа і взимку? ️Говоримо з експертом Інституту енергетичних стратегій Юрієм Корольчуком. Станьте спонсором цього ...

ЛМН 1