InternetUA

Новини України та світу

Більше новин

NASA об’єднується з Nokia для розробки мобільної мережі 4G для Місяця.

NASA і Nokia об’єдналися, щоб провести 4G-зв’язок на Місяць. Видання Interesting Engineering повідомляло про цю розробку ще у 2023 році. Дві організації побудують на Місяці мережу 4G, яка допоможе прокласти шлях до постійного заселення інших планет.

SpaceX запустить спусковий апарат, який доставить технологію на південний полюс Місяця пізніше цього року. Він буде оснащений простою мережею 4G, якою можна буде дистанційно керувати з Землі. Якщо все піде за планом, це допоможе блукаючому апарату передати перші докази великих запасів місячного льоду.

Лабораторія Bell Labs компанії Nokia будує систему 4G, використовуючи легкодоступні комерційні компоненти. Вона буде розміщена в місячному посадковому апараті, побудованому компанією Intuitive Machines. Як тільки апарат досягне місця призначення, мережа з’єднає його з двома невеликими роумінговими апаратами, які шукатимуть лід на південному полюсі Місяця.

Один з цих апаратів, місяцехід Lunar Outpost, досліджуватиме хребет Шеклтона. Інший, бункер Micro-Nova, заїде в затінений кратер, щоб відсканувати перші докази наявності місячного льоду зблизька.

Світові космічні держави змагаються за південний полюс Місяця, оскільки вважається, що в його затінених кратерах є багато водяного льоду. Це, разом з такою важливою інфраструктурою, як система 4G від Nokia, може стати основою для створення постійних місячних поселень.

Тому дуже доречно, що тестова система Nokia допоможе Micro-Nova передати докази назад на посадковий модуль. Звідти вони будуть передані на Землю через мережу далекого космосу NASA. Мережа 4G від Nokia повинна буде ефективно працювати в суворих умовах Місяця з його екстремальними перепадами температур.

NASA обрало Bell Labs в рамках своєї ініціативи Tipping Point, яка покликана сприяти розвитку технологій для майбутніх космічних досліджень. У 2020 році Bell Labs отримала грант у розмірі $14,1 млн. Тим часом у січні цього року DARPA обрало Nokia для роботи над інфраструктурою комунікаційних послуг, яка слугуватиме “основою для місячної економіки”.

У нещодавньому інтерв’ю CNN Волт Енгелунд, заступник помічника адміністратора з програм Управління космічних технологій NASA, пояснив, що “можливість зв’язку на Місяці є критично важливою для “Артеміди” – такою ж важливою, як і будь-який інший елемент місії, такий як живлення, вода для пиття і повітря для дихання”.

“Зрештою, ці зусилля допоможуть створити місячну мережу зв’язку, яка дасть нашим дослідникам можливість передавати наукові дані назад, консультуватися з центром управління місією і розмовляти зі своїми сім’ями, як якби вони просто йшли по вулиці по мобільному телефону”.

У лютому 2024 року “Одіссей” компанії Intuitive Machines став першим американським місячним апаратом, який досяг Місяця за останні 50 років, і першим американським апаратом, який досяг південного полюса Місяця. Це також перший успішний приватний місяцехід в історії, хоча він здійснив трохи незручну посадку боком.

Відправляючи на Місяць систему 4G від NASA та Nokia, Intuitive Machines допоможе закласти основу для постійних місячних поселень програми “Артеміда”.

Источник: root-nation.com

Науковці винайшли унікальну цифрову пам’ять, яка може працювати при рекордному нагріванні до 600 °C.

Науковці винайшли унікальну цифрову пам’ять, яка може працювати при рекордному нагріванні до 600 °C.

Група вчених з Пенсільванського університету опублікувала в журналі Nature Electronics статтю, в якій повідомила про розробку та створення прототипу енергонезалежної пам’яті, здатної працювати при нагріванні до 600 °C протягом 60 годин поспіль.

InternetUA -
Великодній ВИБУХ у Бердянську, КРИША для наркобізнесу - День.

Великодній ВИБУХ у Бердянську, КРИША для наркобізнесу - День.

ЗОВА передала на фронт півтисячі дронів, РЕБи та Старлінки від громади Підірваний колаборант із Бердянська. 5 травня під його авто заклали саморобну вибухівку Поліцейському із Запоріжжя пропонували 10 тис доларів щомісяця за «кришування» наркобізн...

Телеканал TV5 3

Спроможне врядування на шляху до ЄС: Корнієнко провів нараду з головами громад Житомирщини.

Спроможне врядування на шляху до ЄС: Корнієнко провів нараду з головами громад Житомирщини.

Під головуванням Першого заступника Голови Верховної Ради України Олександра Корнієнка з очільниками громад Житомирщини відбулася нарада «Спроможне врядування на шляху до ЄС». Які питання обговорили дивіться у сюжеті Якщо ви маєте новину - повідом...

Телеканал СК1 5

«ТЦК нам йде на зустріч». Про роботу Центру рекрутингу української армії у Львові

«ТЦК нам йде на зустріч». Про роботу Центру рекрутингу української армії у Львові

В лютому цього року у Львові відкрився центр рекрутингу української армії. Там представлені різні бригади з різних регіонів України. Туди можна прийти, вказати бажану посаду та дізнатися, які бригади зараз шукають людей. Як такий центр працює? Хто...

ЛМН 4

«Українські солдати давали хліб, а ховалися у погребі» – як жило село Мирне на лінії розмежування.

«Українські солдати давали хліб, а ховалися у погребі» – як жило село Мирне на лінії розмежування.

Ми у соцмережах #радіосвобода #новини #Україна #селоМирне #перемога #победа #мирное #shorts #shortvideo #шорст

Новини Приазов'я 3

НОВИНИ. ВИПУСК ЗА 6 ТРАВНЯ 2024 РОКУ

НОВИНИ. ВИПУСК ЗА 6 ТРАВНЯ 2024 РОКУ

Якщо ви маєте новину - повідомляйте на пошту – redaktor@sk1.tv з темою "Новина для СК1" Дивіться нас онлайн на sk1.tv Додавайтеся до нас у соцмережах:

Телеканал СК1 2

Про супровід до входження на посаду в бригаду️#рекрутинг #мобілізація #тцк #24омбр #врек #lmn #lviv.

Про супровід до входження на посаду в бригаду️#рекрутинг #мобілізація #тцк #24омбр #врек #lmn #lviv.

У програмі "Погляд з Хмарочоса" розповів рекрутер Центру рекрутингу 24-ї ОМБр імені короля Данила Василь Дзеса. #мобілізація #рекрутинг #рекрутер #тцк #рекрутцентри #24бригада #Азов #ДаВінчі #3штурмова #24ОМБр #3ОШБр #warinukraine #насильнамобіліз...

ЛМН 3

Електромагнітна зброя Pulsar захистить від дронів наземну техніку, літаки та БПЛА.
Місцями гроза та до +22°С: прогноз погоди по Київщині на 7 травня.
«Квартал 95» висміяв рівненського воєнкома та втрапив у скандал.
«Квартал 95» висміяв ексначальника ТЦК Рівного, який цілувався з колегами в кабінеті, але вкотре оскандалився.
Мільярдер Умар Камані і модель Ната Адель відгуляли «весілля року» за $25 млн: зіркових гостей розважали Мерайя Кері та Андреа Бочеллі.
В Україні «скасували» поїзд на популярному маршруті: чому він більше не курсуватиме.
Тоня Матвієнко здивувала новиною, де зараз її тато, якого мама покинула після 50 років шлюбу.
«Чарівна » Сергієтта": прикордонники спіймали чоловіка з перукою і макіяжем, який намагався виїхати з України.
Новий вірус ламає iPhone і краде дані у всьому світі.
Під Кропивницьким масштабна пожежа, горить підприємство «Хімрезерв» , є загиблий.