Обозреватель

Найсвіжіші новини України та світу онлайн, гарячі теми, головні новини, cтатті та аналітика, Спорт.

Більше новин

Операція в Рафаху триватиме до повної ліквідації руху ХАМАС: в Міноборони Ізраїлю розставили крапки над «і».

Міністр оборони Ізраїлю Йоав Галлант пообіцяв, що операція в Рафаху не припиниться, доки ХАМАС у Газі не буде ліквідовано. Також військову операцію у місті може припинити "повернення першого заручника".

"Я наказав ЦАХАЛ увійти в район Рафаху, захопити контрольно-пропускний пункт і виконати свої завдання. Ця операція триватиме до тих пір, поки ми не знищимо ХАМАС в районі Рафаху і в усьому секторі Гази, або доки не повернеться перший заручник", – цитують слова Галланта провідні масмедіа Ізраїля.

За три дні потому Ізраїль завдав понад 50 ударів по терористичних об'єктах у районі Рафаха. Ізраїльські військові взяли під контроль КПП зі сторони Гази. Армія оборони країни назвала це початком військової операції у Рафаху.

Міністр оборони зазначив, що саме з Рафаха прибули терористи угруповання ХАМАС, "які пішли в Суфу, в Холіт і намагалися напасти на Ятед, Євул, Наве та інші місця".

"Ми атакуємо і вбиваємо тих, хто вбивав наших дітей, це треба добре пам’ятати. Ми готові йти на компроміси заради заручників, але якщо варіантів немає, ми поглибимо операцію, і це буде відбуватися по всій Газі, на півдні, в центрі і на півночі. ХАМАС розуміє лише силу, тому ми посилимо наші дії, а військовий тиск призведе до того, що ми повністю розгромимо організацію ХАМАС", – підкреслив Галлант.

Водночас у Сполучених Штатах зазначили, що операція у Рафаху є "обмеженою". Радник Білого дому Джон Кірбі заявив, що у цьому США запевнив сам Ізраїль.

"Нам сказали ізраїльські колеги, що ця операція у Рафаху є обмеженою та спрямована на те, аби позбавити ХАМАС можливості контрабандного переправлення зброї та коштів до Гази", - зазначив представник Білого дому.

Як повідомляв OBOZ.UA , раніше Нетаньягу заявив, що Ізраїль увійде в місто Рафах на півдні Гази, незалежно від переговорів про перемир'я. Для досягнення повної перемоги ЦАХАЛ має ліквідувати там батальйони ХАМАС.

А тим часом голова військової розвідки Ізраїлю Аарон Халіва подав у відставку. Раніше генерал-майор взяв на себе відповідальність за невдачі, які дали змогу терористичному угрупованню ХАМАС вчинити напад на Ізраїль 7 жовтня 2023 року.

Лише перевірена інформація в нас у Telegram-каналі OBOZ.UA та Viber. Не ведіться на фейки!

План знищення Львова. Як Садовий перетворив комфортне місто у непридатні для життя кам’яні джунглі?

План знищення Львова. Як Садовий перетворив комфортне місто у непридатні для життя кам’яні джунглі?

Найоперативніша стрічка новин з України та світу. Стисло ЗрозумілоВчасно Навіщо у міській раді незаконно змінюють містобудівну документацію? Та скільки треба заплатити, щоб у мерії заплющили очі на незаконне будівництво? Дивіться у новому розсліду...

НТА 2

Дефіцит кави у світі: ціни зростають через зміну клімату - DW Ukrainian.

Дефіцит кави у світі: ціни зростають через зміну клімату - DW Ukrainian.

Байдуже, еспресо чи капучино, заварна чи фільтрована - кава є одним із найпопулярніших напоїв у світі. Однак зміна клімату негативно впливає на чутливі кавові зерна та загрожує врожаям. Але розв'язання проблеми є! Дивіться також: Зміна клімату: ні...

DW (Українською) -

Ансамблю «Червона калина» з Переяславської громади виповнюється 30 років.

Ансамблю «Червона калина» з Переяславської громади виповнюється 30 років.

Учасники народного аматорського ансамблю української пісні «Червона калина» кожного тижня збираються поспівати у рідному селі Вовчків Переяславської громади. Цього тижня репетирували майже щодня, готуючись до важливого благодійного концерту на під...

proSLAV -

Спортсмени з усієї України позмагалися на відкритому чемпіонаті Львівської області з плавання.

Спортсмени з усієї України позмагалися на відкритому чемпіонаті Львівської області з плавання.

Найоперативніша стрічка новин з України та світу. Стисло ЗрозумілоВчасно Підписатися на наш канал Підтримати нас: #львів #плавання #новини

НТА -

Ситуація в енергосистемі гірша, ніж рік тому

Ситуація в енергосистемі гірша, ніж рік тому

Чи врятують енергосистему країни альтернативні джерела енергії? А також наскільки критичною є ситуація зараз і що нам очікувати цього літа і взимку? ️Говоримо з експертом Інституту енергетичних стратегій Юрієм Корольчуком. Станьте спонсором цього ...

ЛМН -

«Лінія оборони Вітовта»: унікальні знахідки археологів - Деокупована історія.

«Лінія оборони Вітовта»: унікальні знахідки археологів - Деокупована історія.

Як і коли на півдні України з’явилися фортеці Великого князівства Литовського? Для чого вони були побудовані і з якими викликами зіткнулися? Де були кордони Київського князівства на півдні України і хто жив на тих землях? Більшість з фортець на пі...

Новини Приазов'я 1